Last news in Fakti

13 Декември, 2018 16:20 1 238 2

Туск на среща с Мей

  • доналд туск-
  • тереза мей-
  • великобритания

Двамата ще вдигат популярността на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС

Туск на среща с Мей - 1
Снимка: БТА/AP

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че ще се срещне с британския премиер Тереза Мей, съобщи РИА Новости.

Срещата ще трябва да помогне за популярността на споразумението, което Мей сключи за излизане на Великобритания от ЕС. Тя вече отложи гласуването на споразумението в британския парламент.

Британският премиер ще присъства на срещата на върха в Брюксел, за да се опита да договори някои нови условия по споразумението. Много от британските депутати обявиха, че са против споразумението.

От ЕС вече обявиха, че не планират да го предоговарят. Все пак Европейският парламент вече прокара някои поправки. Тяхната цел е да улеснят преминаването на споразумението през британския парламент.

Във Великобритания вече има призиви за раздяла без споразумение. Официалното гласуване е планирано за януари. До тогава Мей ще трябва да убеди своите съпартийци да я подкрепят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цир ЕС

    2 0 Отговор
    Клолните ще надуват гувузели и ще раздават бонбоки рошен
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: