Last news in Fakti

27 Януари, 2019 12:31 1 497 0

Кървав атентат във Филипините

  • филипини-
  • атентат-
  • убити-
  • жертви-
  • джоло

Има убити цивилни и войници

Кървав атентат във Филипините - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двете бомби, избухнали в района на катедрала на остров Джоло в южната част на Филипините, са отнели живота на най-малко 20 души, а ранените са 81, предаде AP, цитирайки местната полиция.

Загинали са петима войници и 15 мирни граждани. По-рано беше съобщено, че са загинали 27 души, но полицията обясни, че някои от телата са били преброени два пъти. Ранени са най-малко 14 войници, двама полицаи и 65 мирни граждани, показва последната равносметка.

Според силите за сигурност първата бомба е избухнала в катедралата на остров Джоло по време на неделната литургия. Втората е избухнала около минута по-късно извън обекта, след като правителствените сили се притекли на помощ на пострадалите. Смята се, че тя може да е била прикрепена на паркиран мотоциклет.

Правителството на Филипините обеща в изявление, че ще преследва нападателите "докато всеки убиец не бъде изправен пред съда и изпратен зад решетките. Законът няма да прояви милост към тях". На остров Джоло действаха екстремисти от групировката Абу Саяф, обявена за терористична организация както от САЩ, така и от Филипините. Бойците на Абу Саяф извършват бомбени нападения, отвличания и обезглавявания на хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА