Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 18:20 12 891 55

Русия скочи срещу САЩ и ЕС

  • русия-
  • запад-
  • беларус

В Кремъл не са доволни от западната дейност в Беларус

Русия скочи срещу САЩ и ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ и ЕС провеждат добре планирана дейност в Беларус, която цели да прекъсне вековните връзки на страната с Русия. Това заяви руският посланик в Минск Михаил Бабич, цитиран от ТАСС.

Според него се извършва активна дейност за изкривяване на исторически факти. Така той смята, че Беларус се превръща в трамплин за оказване на натиск над Русия.

„Тази политика се финансира със стотици милиони, като тя цели идеологично влияние в областта на образованието и културата. Те сеят недоверие между нашите народи и след това търсят откъсване от Русия.

Западните центрове, които са ангажирани с тази дейност имат големи възможности. Ние видяхме резултатите от тяхната работа в Грузия и Украйна“, заяви Бабич.

По-рано беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че през следващите години суверенитета на неговата страна може да бъде застрашен. Според Бабич това е напълно възможно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    88 22 Отговор
    Ем, ако им е харесала украинската демонокрация... Или българската, може би.

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СеСеСере

    57 105 Отговор
    А това, че ушанките наливат едни милиони в България за поддържане на петата колона от русофили, за това си мълчат а? Наглеци!

    Коментиран от #42

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян

    42 74 Отговор
    Сигурно е така =Ама е сигурно че народа на Беларус не иска да е управляван от кгб мафията на Путин

    Коментиран от #7, #16

  • 6 Джентълменът русофил

    89 36 Отговор
    Е тя схемата е еднаква навсякъде по света. Първо плочи на Бийтълс, радио Свободна Европа, после Майдан, после "демокрация" сиреч мутрите си преразпределят държавата. После износ на евтина работна ръка, която на практика движи западната икономика, изопачаване на историческите събития и герои с цел нагаждане към чужда ценностна система и прочие и прочие. Казвал съм ви, че това е изкуствен интелект, която се опитва да завладее света чрез програмиране. Целта е роботизиране на човешкото съзнание и превръщането ни в роби, които живеят с едничкият смисъл да оптимизират програмата.
  • 7 толерантен

    65 22 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    "Иска" да е управляван от цру. Явно имат злато за подаряване, земя за американски бази и тецове за "гарантирани печалби". А, може да са мераклии и да пазят американския мак, в Афганистан.
  • 8 Tervel bitcoin

    50 8 Отговор
    Пак ли конфликти бе
    За тея няма ли почивен ден бе
  • 9 Бесен Язовец

    66 28 Отговор
    Накрая ще им свърши търпението на руснаците и ще има една ракета в задника на кравата. И всичко ще си дойде по местата.

    Коментиран от #22

  • 10 лилипутин

    33 58 Отговор
    Просия се само изолира.Вече няма съюзници и подлоги на путин.Скоро Венецуела ще е в западния лагер.Северна корея започва промяната до 20 години и те ще се в западния лагер наречени Корея.Единствените сирия останаха и сърбия до някъде.Джуджето ще падне от власт.
  • 11 МИШО СОРОСНЯТА

    56 19 Отговор

    До коментар #2 от "Арахангел Михаил":

    Щото политиката на сатанистите от Вашингтон и Пентагона не е агресивна, те не смазват по всякакъв начин по-малките и по-слаби държави, нали?! Между другото, нормално за болна соросня да се мисли за архангел!😂
  • 12 много смешно

    16 36 Отговор
    Тогава що щете да се дръвчите на ЗАПАДА? И какво ревете като онуй голямото гущерче?
  • 13 жокер

    25 38 Отговор
    Скоро няма ли да го избушат тоя тапишонек от Москва!

    Коментиран от #43

  • 14 Джентълменът русофил

    54 18 Отговор
    Елате на Запад и ще се убедите, колко са различни хората тук. Няма истински приятелства, шумни компании, няма я човещинката, няма я дори суетата, защото хората тук са бачкатоти, а не суетни. Само някакви псевдо либерали с роботизирано съзнание, които се вълнуват единствено от професионалното си израстване, колко по нов автомобил ще си купят, от кой takeaway, ще си напълнят корема довечера и колко инча плазма, ще сложат на стената си. Да, те всички са любезни и усмихнати и това е страхотно на пръв поглед, но е само поза. Те и нямат голям избор, защото при проява на странност или варварщина, ще бъдат отлъчени на момента от колегите, от съседите, от приятелите.

    Коментиран от #35, #38, #46, #55

  • 15 Дориан

    48 15 Отговор
    Добре изпитания алгоритъм. Сигурно ще стане дума за руска агресия. Сигурно и история ще намесят. За лаиците, разбира се, че ще се нарича Русия след 17 век. Все пак тогава са обединени източните славяни в една държава, сиреч Русия е обединение на източните славяни, а те се делят на Московия, Новгород, Киев, Волиния, Галичина, Молдова, Владимир, Суздал. Самото съществуване на Русия в момента е непълно. Руснаци би трябвало да се наричат и така наречените молдовци, украинци и беларуси. Просто последните взаимодействат с други нации и културата се смесва. Напълно същият пример като Италия, Германия, Франция. Германия се нарича държавата след 19 век, преди това са десетки държави като Прусия и Бавария, тоест обединението на немските земи.
    Относно пък агресията. Горбачов бе така добър да направи жест, който не беше оценен на запад. Студената война продължи, НАТО и ЕС се разширяваха. НАТО и ЕС са абсолютно същото като сив и варшавския договор. Само че първите се ръководят от нелоялни партньор рекетьор. Да, Русия има интервенции в други страни. Грузия? Защитиха две обявили независимост държави. При тази война всичко мина с минимален брой жертви. САЩ и "демократичните западни приятели" направиха същото в Сърбия с Косово с помощта на агресия - обогатените с уран бомби в милионен град не са символ на хуманност. За Украйна няма какво да се коментира. Дори в момента масово се използва руски, дори в култура и медии. За жалост в Киев се намира един олигархичен режим, за

    Коментиран от #34, #36

  • 16 Видял

    46 17 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    ПИЧ-бил съм в Беларус и мога да ти кажа едно-много са по-напред от доста европейски държави членове на Е.С. ......А от нас да не говорим-светлинни години са пред нас. И Русия не им пречи-а им помага. Няма да пиша подробности-сам можеш да ги видиш на ЮТуб-как живеят беларусците...Не случайно им казват"славянските швейцарци"...

    Коментиран от #23, #30

  • 17 Дориан

    33 11 Отговор
    Лукашенко е голям политик! Страната му преди кризата имаше около 15% ръст всяка година, а по време на кризата беше 8-10%. Баба Меркел да се похвали с такива постижения?

    Коментиран от #25

  • 18 Коке

    14 27 Отговор
    Що за велик народ е този който се е хванал за гушите на околните народи като удавник за сламка и не може без тях? А?
  • 19 Убиец на толератни комунисти

    16 33 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    А ако останат в орбитата на Червените боклуци и всичките станат като теб, червен трол такъв, по-добре да бягат по-далече. Но понеже не могат да си преместят територията, да вдигат стена и да влизат в НАТО.

    Коментиран от #21

  • 20 Шпиц

    13 28 Отговор
    Щом има какво да се използва за влошаване на отношенията, значи ватенките пак са нагазвали лука и след тожва са крили дълги години. Е сега ще се научи истината. Крайно време е варягите да останат без "буфер", както военните им наричаха Украйна и Беларус.
  • 21 Шамаросвам всякакви такива третополови

    15 11 Отговор

    До коментар #19 от "Убиец на толератни комунисти":

    Я дръпни ръчната спирачка че да не стъпиш на криво .

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 татко Махно

    9 12 Отговор

    До коментар #16 от "Видял":

    Това пък какго измисли. Това бившите руснаци сънувате нещо и го мислите за реалност. Преди две седмици се върнах от Бягомль - западно от Брезинския резерват. Преди това работех в Докшици. Зъболекар съм. Знаеш ли колко мога да ти расказвам за славянската Швейцария. Не напразно се вихри скандадала с Пламен Пасков сега. Щом си о Беларус значи знаеш кой е. Познавам го. Това със швейцарците гаго зобрави. То си е за ваша вътрешна употреба. Ще ти се смеят хората.
  • 24 Пётр Климук

    11 16 Отговор

    До коментар #21 от "Шамаросвам всякакви такива третополови":

    Хем ръчна спирачка, хем стъпване на криво. Това, че колите на червените боклуци са като колата на Флинстоун го знаем, но че у нас червените тролове също го знаят е чудно.
  • 25 666

    11 14 Отговор

    До коментар #17 от "Дориан":

    Тая стъкмистика я знаем отдавна.Само новоизлюпените червени боклуци не знаете какво е това.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Франц Кафка

    10 11 Отговор
    Стара американска пословица :
    " Щом Русия заговори за величие , готви хуманитарна помощ "
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    7 12 Отговор
    Нееднократно предупредих е московската измет за предстоящото напролет разчистване на Беларус от наглото руско присъствие. Н. Е се правете на изненадани. В Беларус не живеят идиоти и добре знаят, че просперитет им е в евроатлантическата интеграция. Червените боклуци може и да са ослепели от злоба, но народа на Беларус много добре вижда успехите на съседните Прибалтика, Полша, Словакия и Украйна. Сбогом келяво, гнусно кремълско джудже. Гундяев да се готви за автономия на Беларус ката Православна Църква. За монголо-болшевиките - глад, мизерия и изолация. За путин - каквото за Саддам и Кадафи. Кочината зловонно загива.
  • 32 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    2 12 Отговор
    Нееднократно предупредих е московската измет за предстоящото напролет разчистване на Беларус от наглото руско присъствие. Н. Е се правете на изненадани. В Беларус не живеят идиоти и добре знаят, че просперитет им е в евроатлантическата интеграция. Червените боклуци може и да са ослепели от злоба, но народа на Беларус много добре вижда успехите на съседните Прибалтика, Полша, Словакия и Украйна. Сбогом келяво, гнусно кремълско джудже. Гундяев да се готви за автономия на Беларус ката Православна Църква. За монголо-болшевиките - глад, мизерия и изолация. За путин - каквото за Саддам и Кадафи. Кочината зловонно загива.

    Коментиран от #45

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вили

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дориан":

    Не обогатен, а обеднен уран. Извлечена е радиацията, и като много тежък метал се използва кинетичната му енергия за разрушаване на броня със снаряди.
  • 35 Роко

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът русофил":

    Тогава кво търсиш в бездуховния запад бе келеме. Отиди в духовния изток и се наслаждавай на на духовните му прелести.
  • 36 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Дориан":

    Може ли да изброиш имената на славянските племена живели на територията на Владимир, Московия и Суздал, че ми стана много интересно да науча, че там са живели славяни. Явно си откривател на някаква нова история. За едно си прав Русия е имперското име на Московията, но поробените народи не са руснаци въпреки дългогодишните опити на Московията да ги унищожи като етноси. А това с Молдова е направо епохална глупост бисера на целия коментар който си написал
  • 37 Другия с коня

    9 8 Отговор
    Нямат Идеология....Комунизма Умря безславно както и Световната Пролетарска Революция....Нямат Икономика....Нищо не предлагат освен Ядрени бойни глави и оръжие за Убиване,а хората искат да живеят и да няма Войни и Смърт....Нямат вина,че го искат...
  • 38 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът русофил":

    Айде, айде не преувеличавай чак толкова ;) донякъде си прав,но навсякъде е така
  • 39 простотакис

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Арахангел Михаил":

    Ти пък може да се вържеш с американците - да те захапят,да те изсмучат до дупка и после да те изплюват нейде ненужен - нищо весело не ги чака такива народи будали пазете си суверенитета,че после сте само живи-умрели...
  • 40 НЕКОЙ

    7 4 Отговор
    Бой по руската глава, санкции, а в почивките ембарго.
  • 41 Франц Кафка

    6 3 Отговор
    Белорусите са били поданици на Великото литовско княжество до 18 век , след което били завзети от Русия .
    Не един път са спасявали Европа от нашествието на руско монголските орди ..
    Битката при Орша ..
    След тази битка за 150 години на руснаците им са истинали мераците да покоряват чужди народи .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гурбетчия Ханко брат

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Бегай да удари една злобарка и не му мисли , и без това не ти се отдава
  • 46 Диди

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът русофил":

    Явно си изолиран.Не може да пишеш, че нямат ,,приятелство,,Германците имат дисциплина,културна нация са.А това,че много чужди граждани живеещи там ,си седят удобно в къщи,не се срещат с познати и т.н, не може да правят такива изказвания.

    Коментиран от #49

  • 47 chetin

    1 0 Отговор
    VTRISNALO İM E DA Gİ İZPOLZVAT
  • 48 Диди

    3 2 Отговор
    Беларус ще се отърве от руското иго.Почва се.Щом руските лъжливи политици грачат, значи раздялата е неизбежна.
  • 49 Джентълменът русофил

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "Диди":

    Явно не осъзнаваш къде си попаднала Диди. Съветвам те да прочетеш статията на българин живеещ в Канада. Можеш да я откриеш в goole озаглавена "Джендър политиката и мултикултурализмът унищожават западната демокрация".

    Коментиран от #50, #51, #53

  • 50 Диди

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Джентълменът русофил":

    Къде съм попаднала? Ти живееш в Германия,или греша?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Аве Фюрер до ушанките

    5 1 Отговор
    Лека - полека всички се стремят да напуснат руската империя , интересно защо ли имат такива желания за развод с руския ботуш , като уж било толкова хубаво .... Хайде ушанки платени квичете сега .
  • 53 Франц Кафка

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Джентълменът русофил":

    Изтриха ми въпроса към теб , затова ще те попитам още един път :
    Този българин от Канада защо не се върне в България , за да се спаси от загниващият запад ?
    И не е нужно да се четат такива папагали на руската пропаганда .
    Достатъчно е да поглеждаш и руска телевизия , там нон стоп разказват как Запада загнива , а по време на рекламите , молят за пари за лечение на деца на Запад. .
  • 54 Аугусто Пиночет

    1 0 Отговор
    Щом като и Беларус излита от орбитата на московистан, значи жужето здраво е закършило!
  • 55 Аугусто Пиночет

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът русофил":

    Явно ти, като един типичен руснак, обичаш да се напиваш до безпаметство всяка вечер! Там хората са работливи като мравки, а не мърлячи, като ватенките! Един цитат от руско клипче в тубата"Угадай страну по видео" , интервюират един началник на автобусно депо- Аз знам, че водачите на автобуси, трябва да са трезвени, но тук работят нормални руски пичове.....
Новини по държави: