Last news in Fakti

12 Април, 2012 09:11 1 067 0

Спокойствие в Сирия

  • сирия
Спокойствие в Сирия - 1
Спокойствие в Сирия. Засега - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един час след прекратяването на огъня в 03.00 ч. по Гринуич в Сирия се възцари спокойствие. Това заяви Рами Абдел Рахман, президент на неправителствената организация Сирийски наблюдател за човешките права, цитиран от АФП.

"Един час след изтичането на срока на ултиматума ситуацията е спокойна във всички райони", посочи Абдел Рахман. Според него за кратко са се чули експлозии в Забадани в района на Дамаск малко след изтичането на ултиматума. Той обаче не даде повече подробности. Въоръжените действия бяха прекратени, когато изтече крайният срок, залегнал в плана на емисаря на ООН и Арабската лига Кофи Анан.

"Нямаше обаче и признаци за изтегляне на танковете", продължи Рами Абдел Рахман, макар че режимът трябваше да изтегли силите си от вторник насам като първи етап от плана на Анан. Няколко часа преди изтичането на ултиматума в много сирийски селища все още се забелязваше масирано присъствие на правителствената армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА