27 Февруари, 2019 11:42 3 269 61

Русия и Сирия гонят САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • сирия

Двете страни излязоха със съвместно изявление

Русия и Сирия излязоха със съвместно изявление, в което призовават САЩ да изтеглят силите си от страната, съобщи ТАСС.

В обръщението има призив да се разреши евакуация на бежанците в лагери в югоизточната част на страната. Настоява се евакуацията да бъде извършена от сирийските и руските военни.

Изявлението беше публикувано от руското военно министерство. Заявява се, че вече има подготвени автобуси, които да извозят бежанците в района на Рубкан. На тях ще им бъде гарантирано безопасно преминаване и сигурен живот.

„Военните части на САЩ се намират незаконно на сирийска територия. Ние ги призоваваме да ги изтеглят“, се казва в изявлението.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли военните сили на страната от Сирия. Планира се обаче 400 военни да бъдат оставени на място. Според някои експерти това може да значи промяна на позицията на президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руските свине

    10 61 Отговор
    и техните марионетки нямат думата, кой да стои и кой не в Сирия. Да ни би някой да е канил терористите от Хамас и Хизбула.
  • 2 тъжно соросче

    30 5 Отговор
    Е ся га са оплача на чичико Шорош...
  • 3 Бат Вал

    56 10 Отговор
    Няма какво да ги подканяте, ами направо им наритайте задниците! И то не само от Сирия! Ритайте ги докато и последния краварски г'з се прибере при семейството си (ако въобще имат такива тия джендъри), че и след това, да им държи влага и да помнят кога са убивали хора по цял свят!
  • 4 гладен турчин

    16 3 Отговор
    какво казаха за нас? тръгваме, оставаме, какво ще правим? макар че мисля, че не трябва да чакаме заповедите им и трябва да се върнем за да спестим пари и хората да могат да си купят патладжани отново

    Коментиран от #34

  • 5 Borislav Popov

    50 7 Отговор
    Що тъй почнаха да не ги искат краварите миротворци ? Който може ги гони от всякъде .

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Руските свине

    8 46 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    ги гонят от всякъде бе путлераст нещастен.

    Коментиран от #7

  • 7 Borislav Popov

    41 7 Отговор

    До коментар #6 от "Руските свине":

    Кой ги гони бе отворен ? Руснаците изринаха от Сирия една краварска коалиция от 67 държави барабар с талибаните !!! Сега тия от коалицията се правят на сърдити !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян георгиев

    6 31 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    кои са изринали че не разбрахме?в момента около 40% от територията на сирия се владее от сащ и няма никаква опасност някои да ги изрине.по-скоро може сами да си тръгнат заради идиота тръмп,но опита да ги изринат завърши трагично за едни руски барети дето се правят на частна фирма.

    Коментиран от #11

  • 10 Kcaniba

    29 4 Отговор
    Сороснята е в траур.
    Масово измиране на оскотелата соросня!!!
  • 11 Borislav Popov

    32 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Я дай пак ?!! В Сирия колко кравари има в момента и на каква територия ????....Почти 98% от територията на Сирия е под контрола на правителствените войски и огнищата на съпротива на терористите бързо намаляват.

    Коментиран от #16

  • 12 Чудя се

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Някой да не е забравил, че Путин отиде да крепи аверчето си Асад, второ поколение Кремълска марионетка. Та нищо ново не се е случило, ама да го видим Асад как ще възстановява Сирия, щото руснаците пари не дават. С нетърпение ги чакам каква ще я свършат, особено доокомплектовани с Ердоган. А Европа да почва да им връща емигрантите (всичките, дето си късаха паспортите и се обявяваха за сирийци) и по никакъв начин няма да приема нови.

    Коментиран от #13

  • 13 Borislav Popov

    24 3 Отговор

    До коментар #12 от "Чудя се":

    Ами да възстановят Сирия краварите бе ! Нали те я разрушиха ! Или те са само по разрушенията - друг да им оправя после бакиите ! Трябва сега едно решение на ООН - краварите да платят репарации заедно с останалите тарикати от коалицията и друг път да не се месят там където не им е работата.

    Коментиран от #14, #15, #42

  • 14 Александър Симов

    5 20 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.

    Коментиран от #17, #61

  • 15 Руските свине

    4 18 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Колко сирийски града разрушиха бе руска гнидо?
  • 16 стоян георгиев

    5 14 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    ето ти картата на сирия от днес ти предценяваи ква територия държи сащ,освен сащ голяма част държи и турция .сащ държат петролните полета ,също.интересно що пишеш глупости.всъщност знам що.щото четеш руски саитове и им вярваш или си техенкореспондент у нас.
    https://syria.liveuamap.com/

    Коментиран от #19

  • 17 Borislav Popov

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "Александър Симов":

    Бе ти си направо роден за лакей брато ! А я обясни - защо някой трябва да стои на върха ? Не е ли по правилно да има равноправно договаряне между държавите ? Видяхме англичаните като бяха империя какви поразии направиха ! Избиха народа на няколко континента ! А стремежа за господство на Хитлер ? А на Наполеон ?

    Коментиран от #18

  • 18 Александър Симов

    4 16 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Разбрах, че най-големите лакеи в този форум сте ти и ксанибата. А колкото и да плюете путинистите САЩ винаги ще са символ на свободата - тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода - всички техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    На картата са дадени кюрдите. Краварите остават с 200 човека там.

    Коментиран от #26, #30

  • 20 Ели

    16 2 Отговор
    Крайно време беше, много ги търпяха в Б. И.
    Ако може да си махнат овехтялата военна бандитска групировка в Европа, Балканите, Азия, Африка, Л. А.(след Варшавският Договор е време и САЩ да разпуснат НАТО), под благовидната абревиатура НАТО и да си фракват, шистосват, ГМО-остват тяхната си територия.
    Не стига, че не плащат да ни ползват територията, а и заради тях ставаме мишена на бъдещи конфликти, а и ни подариха обеднен уран от Сърбия.
    Що да мрат българи, да си воюват в САЩ, да видят и война, и загинали цивилни граждани.

    Коментиран от #41, #43

  • 21 Borislav Popov

    19 3 Отговор

    До коментар #18 от "Александър Симов":

    На чия свобода са символ ? На свободата в Афганистан ? В Либия ? В Сирия ? В Ирак ? В Сомалия ? В Йемен ? В Сърбия ? Във Виетнам ? В Лаос ? В Панама ? ....................
  • 22 гост

    13 1 Отговор
    НИЕ, АНГЛОСАКСОНЦИТЕ
    "За добро или за зло ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността учители повече от век и четвърт.Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме. Англосаксонци сме.На миналогодишния банкет на организацията, която се нарича "Клуб на всички краища от света", председателят, висш запасен офицер от редовната армия, заяви високо и въодушевено: " Ние сме англосаксонци, а когато англосаксонец иска нещо, той просто си го взема".
    Марк Твен, Автобиография/писана 1906 г./ Изд. Народна култура, София 1982 г. стр.450. /превод от английски Тодор Вълчев/
  • 23 Стамат

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Александър Симов":

    До всички кравари мотаещи се по ул .Козяк нещото Александър Симов намиращо се също в района върти свирки на краварски пиш..ки само срещу няколко цента .Не се блъскайте ще ви мине всичките.А и освен центове му дайте демокрация свобода от същите които раздавате по целия свят
  • 24 До Симов

    20 4 Отговор
    САЩ и демокрация.
    Вие май не видяхте арестуваният Фокс - създателят на Газленд, на изслушването на Агенцията на Околната среда - в нарушение на Първата поправка. Вие май оправдавате атомните бомби пуснати от САЩ над цивилно население. Нещо за Гуантанамо и "Патриотичният АКТ"?
    Че можете да бъдете арестуван, измъчван, без съд и присъда в САЩ.
    Да ви посоча ли няколко убити разследващи журналисти, разкрили мръсните им игри -Майкъл Рупър - разследвал 9/11 - вторият успешен - 2014 - разстрелян.
    2013 - Филип Маршал, бивш военен разследващ 9/11 - убит, и двете деца и кучето му, разстреляни.
    Анди Харт - адвокат на заключени в Гуантанамо, изчезнал.
    Арон Шварц - намерен обесен -разследва политическата корупция в САЩ - 2013. Хари Уеб - разследващ търговията с наркотици на САЩ и Никарагуа - два изстрела в главата.
    Как не ви е срам, ЕДИН МИЛИОН убити мирно население в Ирак.
    Засрами се бе наглец, мръсник!
  • 25 чалмар

    4 12 Отговор
    живот и здраве да видим Сирийците как ще изгонят руснаците Сеирът ще е пълен
  • 26 стоян георгиев

    3 11 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    хахахаха дадени са кюрдите ама сащ са там.имат към момента 2000 човека ,освен тях има и екипи от французи,англичани .сащ имат и две бази в тази територия едната е дадена на картата.отделно в сирииската пустиня имат и друга зона.та не лъжи .98 % били освободени от асат смях!!!!тва го пишеше в канала звезда,но там само датата е вярна другарю!!!!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стоян георгиев

    5 11 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    пиша щото съм отвратен от руската пропаганда тук.както и от ниската култура и образованост на българите.основно разобличавам теб и тролове като теб и ще продължавам.

    Коментиран от #33, #35

  • 30 Yavuz

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Кюрдите (PYD -PKK ) са сухопътната (терористична)армия на САЩ в Сирия. Турската армия ще ги ликвидира, а чичо Сам ще гледа като прерийно теле.

    Коментиран от #31

  • 31 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Yavuz":

    на тая леж.чичо сам прочете само едно съобщение по телевизията и турската икономика се срути.ако подкарат турция с дебелия турците няма да издържат и месец.лошото е че ердоган натиска в тази посока и после пак българия като съседна страна ще опере пишкира,а сирииските кюрди не са пкк.тва също е неверно макар постоянно повтаряно твърдение от другия диктатор и троловете му.

    Коментиран от #36

  • 32 До Георгиев

    3 3 Отговор
    Втори кандитат да пусне няколко "демократични" USA ядрени бомби над мирно население.

    Такива екземпляри като теб Твен, Айнщайн, Рузвелт, Уолъс, Кенеди, Хеменгуей, Ремарк, Де Гол, Уитман са ги подминавали с погнуса и отвращение.

    Коментиран от #49

  • 33 5ко

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Ти какъв си бе? Жид -марсиянец? Ще се пукнеш от злоба. Стига с тези нпо лозунги. Все едно и също, като разбита латерна. По - добре общувай с нормални аргументи и не обиждай хората с друго мислене. И като не си българин и ни мразиш какво търсиш в бг сайт? А простотиите си ги задръж за дебе си. Най - добре е да си намериш тел и се обедиш. Друго спасение за теб няма.

    Коментиран от #48

  • 34 Ярак

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гладен турчин":

    Мълчи си, по добре тук отколкото да ни пратят да работим за 14 стинки надница
  • 35 Джудже

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    А стига бе! Трол да разобличава тролове, да нямате някаква тролска гражданска война?

    Коментиран от #51

  • 36 Yavuz

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    От както ти чета възхвалите за САЩ,Турция две операции направи в Северна Сирия, а чичо Сам само се обяснява ,че ще се махне и моли за търпение.

    Коментиран от #50

  • 37 Питагоров

    3 5 Отговор
    Те краварите взеха да се местят у нас. Уж на Ново село, ама никой не знае къде квартируват ? И какви са тия подготовки, за какво са чак до октомври месец ? Нещо започва окупация на България и то точно по време на изборите !

    Коментиран от #39

  • 38 лошо пичове

    5 6 Отговор
    Ако САЩ се изтеглят всичко почва от начало Терористите ще се завърнат със страшна сила и ще хвърчат Вагнеровци и чаршафосаните с чалмите барабар с главите
  • 39 няма мандра

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Питагоров":

    а вие комунягите къде се скрихте В горите на Елена Милиончева ли да ставате шумкари
  • 40 кон за каруца

    4 1 Отговор
    А САЩ изритаха Русия от Венецуела.А сега де?
  • 41 Глупостта лимит няма

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ели":

    Патко, в България няма американска база, а натовска, т.е.съюзническа. А това,че военните в нея са американци е защото Европа и ние се ослушваме и не участваме пропорционално с хора и пари. Тръмп може да е краен, но по този въпрос е прав. Такива невежи надъхани ще докарате бели с глупостта си. Да се разпуснел НАТО, а като плъпнат насам арабелите и африканците чакай Путин, той боб хвърля да ходи да троши средства и армия да " помага" .

    Коментиран от #45

  • 42 Я стига

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Само безкрайно ограничен човек може да дрънка такива простотии. Вижте американските и френско-американските гробища в Белгия и Франция, прочетете за плана Маршал. Където имаше разумно местно население, с американска помощ се оправиха. А където населението е изпортено от дружба и далавери със СССР и руснаците продължават да се бъркате, там верно нищо добро не става.
  • 43 Христо

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ели":

    То обеднения уран да беше само в Сърбия, но не би. Всички съседни страни намазаха. Но това е демокрация по англо-саксонски. А Ирак колко е радиоактивен, но, за това не е политкоректно да се говори.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Orthodox

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Глупостта лимит няма":

    А ти, драги наивнико, чакай НАТО-то да помага, когато България е застрашена... Да, ще помогне, но на "арабелите и африканците" - да ни завладеят. Също както в края на XIV век венецианските юдеобанкери са помагали с пари на османските турци да окупират Балканите, а сега пак тяхното племе дърпа конците на света и мрази със същата сатанинска омраза белите европейски християни.
  • 46 Патриот

    4 2 Отговор
    Който живее в България и ни мрази защо не си тръгне завинаги на обичното си място? Няма нужда да страда между нас. Щастието му е другаде.

    Коментиран от #47

  • 47 любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Патриот":

    Това твойто кво общо има с темата за Сирия?
  • 48 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "5ко":

    аз съм българин пишеш с името си другарю.всичко дето пиша е истина.ако имаш възражения моля опонираи,но няма да ти търпя лъжите убавецо.така че свикваи.
  • 49 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "До Георгиев":

    ако имаш нещо да пишеш конкретно заповядаи.лъжите че асад е освободил 98 % от територията на сирия са си просто лъжи.а кво би мислил аинщаин за мен е тема извън дискусията и ти си последния човек дето знаеш отговора и другарю.
  • 50 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #36 от "Yavuz":

    явузчо,наи-могъщата страна в света не моли и не се оплаква.особено на някви мюсулмански талибани. сащ разораха сирия,афганистан и ирак без да се напъват ,да не мислиш че турция ще им се опре?та вярваите на идиота ердоган и ще видите нагледно.двете операции на турция станаха благодарение на сащ .първата с подкрепата на сащ ,втората с мълчаливото им одобрение,но не бъркаи мястото на турция в хранителната верига .турция е една по-едра риба тон ,а сащ са бяла акула.грешките в тази ситуация водят до филе от риба тон.

    Коментиран от #57

  • 51 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Джудже":

    аз не съм трол пич.пиша с името си и всичко писано от мен е верно.може да провериш ,а е много добре да четеш и да се ограмотяваш.правя го безплатно основно за хора като теб.

    Коментиран от #52, #55

  • 52 Трол

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Десо пак си си разбухала! Я да обясниш с какъв ник пишеше тук в началото? Десислава Димитрова, нали?

    Коментиран от #53

  • 53 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #52 от "Трол":

    къде си бе красавец?я обясни ти как се оправя русия?нали тва ти бе болката в последните години?що народа пазарува от кофите за боклук там бе ?нали имат страхотен ръст и не са фалирали като страна?отговотри на тва,а аз от къв ник пиша или съм писал няма особено значение,предвид че ти си писал от 100 различни ника ,но нито един с твоето име!
  • 54 Джудже

    3 1 Отговор
    Защо си мислиш, че като си безплатен, не си трол! То разликата е като между к...вата и пр...тутката, едната го прави защото и е каф, а на другата и се плаща. Що се отнася до ограмотяването, първо се образовай, а след това ограмотявай.

    Коментиран от #56

  • 55 Джудже

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Коментар 52 се отнася до теб, а и бих допълнил, че образованието е добре да се получи във ВУЗ, защото твоето е от университета "един човек в кръчмата ми го каза" и си изкарал специализация "ама то в уикипедия го пише"
  • 56 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Джудже":

    красавец пиши по същество бе !!!!не ми обясняваи къв съм.пиши кво точно съм писал дето не е вярно.личностните ти характеристики не ме интерасуват.а като лъжеш ще те хващам независимо кво мислиш и пишеш за мен.дано си разбрал тролчо!!!щото така правите троловете пишете мнгократно една лъжа докато стане истина нали?ама лъжата истина няма как да стане другарю!!!!

    Коментиран от #59

  • 57 Yavuz

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "стоян георгиев":

    Само от Ирак и Сирия САЩ са загубили над 1 трлн. $ ,не случайно Тръмп от началото на мандата си иска да се изнесат от Сирия, но еврейското лоби и сигурността на Израел са на преден план. САЩ в момента буквално се молят на Турция да пощадят PYD -PKK ,понеже видяха резултатите от предишните операции.За Турция няма значение кой е от среща, стане ли въпрос за сигурността й.

    Коментиран от #58

  • 58 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "Yavuz":

    хаххаха явузчо ти много приказки за али баба си чел бе пич.само че там само има летящи килимчета.та разсъжденията ти са в тази посока са типични за нискообразован турчин.наивен и вярващ в султана.само да те питам явузчо една странa дето може да си позволи да похарчи трилион долара за нещо без да и се отрази на стандарта дали е случаина?колко други страни могат да си го позволят извън сащ?тръмп явузчо е огромна грешка .просто имаше мода популистите да се избират и тои стана президент,тва обаче не прави америка слаба.америка ще се справи въпреки тръмп,а тя има огромен стратегически интерес в близкия изток.там се добива половината петрол ,освен това живеят няколко стотин милиона човека.та тя няма да абдикира от раиона.не се надаи.има в момента около 5000 човека в региона и държи в шах всички.нали се сещаш че тия 5000 човека може да стоят 1000 години без проблем за щатите?а ердоган ако нападне американски позиции ще видиш как му се молят американците.поразгледаи братчедите ти дето сега ги вадят от дупките в пустинята .за една седмица извадиха около 5000 плъха.виж им сега физиономииките и ги сравни с тия преди 5 години,когато се размотаваха с разни ятагани и плашеха америка по същия начин както сега го правиш ти от името наердоган.може да разгледаш архивни кадри на садам или кадафи и те обясняваха как сащ им се молили.та като се молиш на Алах удари една молитва да не ви доиде до главата.щото както сте я подкарали натам отиват нещата.
  • 59 Джудже

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    За каква лъжа си ме хванал? Не аз, а ти си се оплел(а) в лъжи "ограмотителю", или "ограмотителка".
  • 60 Yavuz

    2 0 Отговор
    Стоянчо аз съм ТУРЧИН и образованието ми е на ниво, а Али баба и летящото килимче въздейства повече на такива като теб, че едва ли не САЩ както във филма "Междузвездни войни " ще смаже всяка една страна. Историята показва точно обратното, но затова се иска да се информираш малко. В този район ТУРЦИЯ е решаващата сила ,но САЩ разбраха късно.Тези плъхове за които говориш са продукт на САЩ и сега гледат да ги опазят .
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания