Last news in Fakti

13 Април, 2012 11:30 2 056 0

Гладиатори се вдигнаха на протест в Рим

  • гладиатори-
  • центуриони-
  • колизеум-
  • рим

В арена на внезапен протест се превърна Колизуемът, топ-атракцията на Рим. Облечени с червени плащове, роби, сандали и затъкнали мечове, центуриони и гладиатори протестираха пред величествената сграда. Тези мъже от години изкарват прехраната си, позирайки за снимки с туристите, дошли да се любуват на грандиозния древен амфитеатър.

Колизуемът без гладиатори би бил като Венеция без гондолиери, твърдят те.

Културното министерство на Италия обаче е категорично в обратното–те трябва да се махнат, защото нямат разрешение и често досаждат излишно на туристите. Ето защо властите решиха да им забравят да получават пари срещу снимки.

По-голямата част от днешните гладиатори са улични артисти, които се издържат именно от различни исторически възстановки.

Така се стигна до креслив протест, прераснал в спорадични сбивания с полицията. Един от центурионите пострада.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА