Last news in Fakti

2 Март, 2019 14:44 2 604 2

Меркел: Подкрепям зелената енергия, но...

  • ангела меркел-
  • германия-
  • зелена енергия

Германският канцлер призова за търпение по закриването на ТЕЦ-овете

Меркел: Подкрепям зелената енергия, но... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел изрази подкрепа за младите хора, които не отидоха на училище, за да протестират срещу политическото бездействие по климатичните промени, предаде DPА.

"Силно подкрепям учениците, които излязоха на улицата, за да искат действия за климата и да се борят за това", каза Меркел в седмичното си видео обръщение.

Ученици по целия свят участват в прояви "Петък в името на бъдещето". Движението призовава учениците да излязат от училище и да демонстрират в подкрепа на действия срещу промените в климата.

В северногерманския пристанищен град Хамбург 3000 ученици участваха вчера в проявата. 16-годишната шведска активистка Грета Тунберг, която е начело на инициативата, също присъстваше.
Меркел обаче не одобри всички искания на протестиращите.

"Зная, че учениците искат някои неща да станат по-бързо, например отказ от въглищата", каза тя. "Трябва да балансираме между работните места и икономическата сила, от една страна, и целите за защита на климата, от друга", каза Меркел.

През януари правителствена комисия реши ФРГ да спре изгарянето на въглища за получаване на енергия до края на 2038 г.

"Това може да изглежда твърде дълъг период от ученическа гледна точка", каза Меркел за крайния срок, който е след две десетилетия. "Но за нас това ще е голямо предизвикателство и във връзка с това също призовавам за разбиране", посочи канцлерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    15 2 Отговор
    Елементарно е - на протестиращите пикльовци им се отнемат всички устройства - телефон, таблет телевизор, компютър и тн. Спира му се парното, осветлението. Дава му се една палатка и осветление със соларен панел и му казваш, че ще ги получи обратно, когато 3 месеца минимум издържи. Да се движи пеш или колело, никакви коли и автобуси, но да бъде пратен и на 100км да свърши нещо. Чак тогава може да обяснява за планетата, защото всички са по врякането, но си искат джаджите и улесненията, пък дали може реално да бъде постигнато ги боли фара - шум да се дига там, да сме модерни, но друг да свърши работа.... ТЕЦовете мърсят, АЕЦ опасни, ВЕЦ блокирали рибата, вятърните трепели птиците, соларните не стигали.... Ми ако изтрепем 2/3 от населението, че сме 2х и отгоре в сравнение с 1990 примерно, тогава нямаше да има нужда от толкова ток примерно... Ама и това решение не става... предполагам... Няма угодия...
  • 2 498

    8 1 Отговор
    Първо е намаляване рязко на ръста на населението в общества които не могат да се самоизхранват и се нуждаят от помощи.Икономическият просперитет само с екоограничения.Виж Индия Китай Африка.Ядрени централи а не кюмюр.Учениците са прави.Атома може да те убие ,а може и да пропусне,въглищата ще го направят нА 100%,както и сухите кравешки фашкии коио горят в Индия и гумите от Африка и Пакистан
Новини по държави: