Last news in Fakti

11 Март, 2019 18:23 3 920 9

Премиер на самоубийствена мисия

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Тереза Мей е в Страсбург в опит да направи пробив в преговорите за Брекзит

Премиер на самоубийствена мисия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският министър-председател Тереза Мей замина за Страсбург в опит да направи пробив в преговорите за Брекзит, съобщи ирландският външен министър Саймън Ковини и добави, че препятствията в преговорите остават, предаде Reuters.

ЕС се опитва да подготви предложение за Брекзит, което да успокои загрижеността от "предпазния механизъм" за ирландската граница, но няма да направи компромис с основополагащите приоритети на общността, заяви Ковини.

"Преговорите продължават. Британският министър-председател тази вечер заминава за Страсбург, както разбирам, за да се опита да финализира споразумение, ако това е възможно", каза Ковини пред журналисти.

"Нашият подход остава същият, много ясно сме дали да се разбере, че споразумението за напускане не може да се променя, но искаме да се опитаме да сме отзивчиви при осигуряване на яснота и уверение, от които Уестминстър се нуждае, че замисълът на "предпазния механизъм" е да бъде временен. Никой никъде не иска да вкара някого в капан", добави ирландският външен министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    17 1 Отговор
    Тая и е по твърда главата от бетон
  • 2 Заглушителя

    7 2 Отговор
    Ами,дано се самуубие-и ще гори в ада.
  • 3 Вън наглетата от ЕС

    16 4 Отговор
    На бабиерата каузата и напъните и са обречени, но дървената и чутура не иска да го разбере. Е няма на къде да отиде, ще и се наложи да го вдене, ама по трудния начин и тогава ще бъде оплюта и от чужди и от свои. То само с упорство не става. Няма как да иска само интереса на "великите" британци да им се чудиш, защо така са се нарекли, че не виждам, какво им е великото на тези меки китки та не става само с упорство и защита единствено на техните интереси, а и на интересите на ЕС, но островитяните още си мислят, че са империя, а останалите са им някакви колонии. Е да, ама не. Сега един шут и да си стоят на острова. Незабавно въвеждане на визи за тях и отнемане на свободните им пазара плюс мита за всякакви стоки като държава извън ЕС. Тогава ще ги видим, на какво отгоре ще се надуват тези гейзери.

    Коментиран от #7

  • 4 AmiX

    6 3 Отговор
    Проста жена...
  • 5 среднощен

    4 1 Отговор
    Ще има "хепиенд", но не по американски..!? Сега ще си проличи дали ЕС е готов да отстоява ценности по-големи от националните интереси на основните страни-членки..!? Само така изглежда, че Германия и Франция ще спечелят от Брекзит..!? Ако не бъде преодоляна кризата по Брекзит ще започне разпад на ЕС..!?
  • 6 гост

    5 1 Отговор
    Хем да напуснат, ама и за подарък да получат Ирландия. Не е луд тоя, дето яде зелника, луд е тоя, дето ще мо го даде.
  • 7 Бай Ганю

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Вън наглетата от ЕС":

    Толкоз си прост че незнам дали има смисъл да ти го казвам. На кого раздаваш шутове бе тъпунгер. Кой си ти и от къде това самочувствие. Племенната кочина половината цивилизован свят не знае къде се намира. Неизвестник кой те брой теб и кво си направил ти или твоята държава за света. Паразити . Ако не беше излъгал Костов Европата сега тоя кенеф дето му се радвате и цървулите като теб отдавна нямаше да ви има. Островитяни били...Да си стояли на острова. Целия свят им говори езика съобразява се тая държава и я желае за привтел. Само малоумници като теб немогат да разберат кой кара влака . Няма кво да ти се обяснявам повече ракиен ИДИОТ.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 овов3

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Ганю":

    В цялост тезата е правилна, но нека бъдем максимално честни - имаш сериозни пропуски!
  • 9 Вън наглетата от ЕС

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Ганю":

    ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ НАКУП СИ НАПИСАЛ, ЧЕ ЧАК МЕ РАЗСМЯ. ТАКАВА ЗАЩИТА НА АНГЛОСАКСИТЕ РЯДКО СЕ ВИЖДА. ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЕДИН ОБИКНОВЕН РОДООТСТЪПНИК. И КАТО ТОЛКОВА МНОГО ГИ ВЪЗХВАЛЯВАШ МОЖЕШ ЛИ ДА КАЖЕШ ТВОИТЕ ЛЮБИМЦИ ОТ КОГА ДАТИРАТ КАТО ДЪРЖАВА И ОТ КОГА СЪЩЕСТВУВА БЪЛГАРИЯ КАТО ТАКАВА? А ОТНОСНО ТВЪРДЕНИЕТО ТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЧЕ СМЕ ПАРАЗИТИ БИХ ТЕ ЗАПИТАЛ, А ТИ ОТ КОИ СИ? ТИ ПАРАЗИТ ЛИ СИ ИЛИ КОГАТО ЛИЖЕШ ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА НА АНГЛОСАКСИТЕ ВЕЧЕ СЕ СМЯТАШ ЗА ЕДИН ОТ ТЯХ? ТИ НЕ СИ АНГЛИЧАНИН, ТИ СИ ЕДИН НАЙ ОБИКНОВЕН БЪЛГАРОФОБ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. И ПОСЛЕДНО ТВЪРДЕНИЕТО ТИ, ЧЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМ ГОВОРЕЛ ЕЗИКА Е ПОВЕЧЕ ОТ СМЕШНО. ОСВЕН СЕВЕРНА АМЕРИКА, АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ ЗА ДРУГИ НЕ СЕ СЕЩАМ, А ТОВА НЕ Е ЦЕЛИЯ СВЯТ. И КАТО ГО ГОВОРЯТ, КОЯ ОТ ВСИЧКИТЕ ГИ ИМА АНГЛЕТАТА ЗА НЕЩО? САЩ ИМ СЕ СМЕЯТ, КАНАДА СЪЩО, А АВСТРАЛИЯ КАЗАХА, ЧЕ ПАДНЕ ЛИ МОНАРХИЯТА И ТЕ ПРЕСТАВАТ ДА СЕ СЧИТАТ ЗА ЧАСТ ОТ ТЯХ. ТАКА, ЧЕ АНГЛЕТАТА ОТДАВНА НИЩО НЕ КАРАТ КАМО ЛИ ВЛАКА КАКТО СИ СЕ ИЗРАЗИЛ. ТЕ СА ВЕЧЕ ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ВАГОНИ НА ВЛАКА, КОЙТО ВСЕКИ МОМЕНТ ДОРИ ЩЕ БЪДЕ ОТКАЧЕН И ЩЕ ТРЯБВА НЯКАК СИ САМИ ДА СИ КАРАТ НЕЩАСТНИЯ ВАГОН. ДОСТА ОБИДИ СИ ИЗПОЛЗВАЛ ПО МОЙ АДРЕС, НО НЕ ВИЖДАМ, ЗАЩО ДА ГО ПРАВЯ И АЗ, ЗА ДА НЕ ТИ ПАДАМ НА НИСКОТО НИВО. НЕ СИ СТРУВАШ НИТО ВРЕМЕТО, КОЕТО ЩЕ ТИ ОТДЕЛЯ ПОВЕЧЕ НИТО ВНИМАНИЕТО МИ.
Новини по държави: