Last news in Fakti

12 Март, 2019 07:08 3 232 13

Светлина в тунела към Брекзит

  • брекзит-
  • юнкер-
  • великобритания-
  • сделка-
  • тереза мей

ЕС и Лондон искат да се сложи край на безизходицата

Светлина в тунела към Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският съюз и британското правителство договориха сделка за излизане от застоя около Брекзит, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде AP.

Юнкер каза, че ЕС и британското правителство застават изцяло зад ревизии, целящи да прекратят безизходицата около споразумението за Брекзит. След разговорите си с британския премиер Тереза Мей късно снощи Юнкер заяви, че депутатите в британския парламент сега "ще трябва да направят фундаментален избор", като одобрят или отхвърлят споразумението за напускане.

Камарата на общините отхвърлиха с огромно мнозинство през януари първоначалния вариант на споразумението. Мей положи усилия да договори с ЕС промени, които могат да убедят достатъчно депутати да подкрепят сделката. След срещата с Мей Юнкер заяви, че "сегашното споразумение е възможно най-доброто" и предупреди, че нови преговори няма да има. Британската министър-председателка потвърди, че са постигнати правно обвързващи промени в споразумението за развода.

Великобритания трябва да напусне Европейския съюз преди европейските избиратели да гласуват за нов Европейски парламент между 23 и 26 май, иначе ще трябва да изберат свои евродепутати, заяви още Жан-Клод Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    11 9 Отговор
    Половината народ каза НЕ на Брекзит :(
  • 2 събуден

    6 8 Отговор
    Драги зрителЕ, спите ли ? СЪБУЖДАЙТЕ се, вземайте пуканките и гледайте шоуто наречено БЕКЗИТ и ЕС ! Но нито този с ишиаса, ни баба Меркел, ни никой НЕ чете но нашата история-НЯМА съюз в който сме били ние да не се е разпаднал НЯМА такъв, разпадали сме и империи на ред са и ЕС и НАТО ха ха да се готвят, четете четете нашата история тя е интересна !!!!
  • 3 тххгхм

    6 3 Отговор
    Чичо Шорош казва не на брекзита. Пречи на по-нататъшната джендаризация на Европа.

    Коментиран от #9

  • 4 Знам знам🙄

    0 1 Отговор
    Нема кво да се лъжем. И у новия евро парламент ще има пиратски издънки. Тия почват да се досещат защо са в ЕС и защо трябва да останат в ЕС
  • 5 drum

    9 0 Отговор
    Спрете да ни занимавате със тъпите ингилизи моля ви
  • 6 Община без име

    1 0 Отговор
    Това са глупости.
  • 7 Цецо шлифера

    4 0 Отговор
    Парламента няма да одобри споразумението с ЕС. На 29 март ще има твърд Брекзит! И гледайте след това.........
  • 8 Ira

    3 2 Отговор
    Със зъби и нокти чиновниците от Брюксел се опитвата да оправдаят големите си заплати и безкраен охолен живот.
  • 9 Емил

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "тххгхм":

    ЕС трябва да се джендаризира (т.е. полово да се диференцира), за да могат хората да се размножават! Русия пък се анти-джендаризира (т.е. всички ще са безполови) - ще се размножават чрез пъпкуване или просто делене (като амеби)!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мене

    1 0 Отговор
    А бе на никой ли не му направи впечатление, че се изтеглиха 4 6-ци и 78 5-ци в тото 6 от 49, което близко до невъзможното?
    А помислете малко.
    Не Ве ли ОГРАБИХА миналата неделя през Тотото?
  • 12 Коментатор

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Тази ирационална българска любов към Русия за мен е напълно необяснима. Явно наследството от комунистическата пропаганда още съществува или тук има организирани коментатори, които умишлено компрометират Запада и величаят Русия. Крайно време е да се разбере, че РФ предствявлява едно примитивно общество, защото нито управлява ефективно ресурсите, с които разполага, нито осигурява свобода и приличен живот на руснаците. Наистина недоумявам, защо толкова българи са русофили, при положение, че България нещо добро не е видяла от Русия. Съветският съюз ни натрапи комунизма и обезличи и унищожи нормалното българско общество. Крахът на българщината сега и повечето недъзи в народния нрав са пряк продукт на натрапения ни съветски комунизъм. Не виждам причини да храним топли чувства към руснаците...дори напротив. Но явно българите не сме като чехите и поляците - ясно да различаваме вредата, нанесена ни от тази държава. За съжаление...
  • 13 СТЕПАН

    0 0 Отговор
    Загасете лампите за да я видим
Новини по държави: