14 Март, 2019 12:16 2 480 15

Шефът на Европарламента: Мусолини направи и позитивни неща

  • антонио таяни-
  • италия-
  • мусолини-
  • фашизъм-
  • пътища-
  • фашист-
  • еп

Аз не съм фашист и никога не съм бил, заяви Антонио Таяни

Шефът на Европарламента: Мусолини направи и позитивни неща - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни бе остро разкритикуван, защото каза, че фашисткият диктатор Бенито Мусолини направил и „позитивни неща“ за Италия, предаде „Политико“.

Италиански медии съобщиха, че в радиоинтервю италианският политик заявил: „Мусолини? Докато не обяви война на целия свят, следвайки Хитлер и не насърчи расистки закони срещу евреите и извън драматичното събитие с Джакомо Матеоти (убит от режима опонент), той направи позитивни неща за инфраструктурата на нашата страна“.

„Човек трябва да е обективен. Аз не съм фашист и никога не съм бил и не споделям неговите политически идеи. Но ако трябва да бъдем честни, той е построил пътища, мостове, сгради“, каза Таяни, който е член на Европейската народна партия. „Как може председател на Европарламента да не признава естеството на фашизма?“, попита реторично лидерът на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман, предаде БНР.

Ирландската евродепутатка от крайната левица Лин Бойлан пък написа в Туитър, че „Мусолини може да е отговорен за над 430 000 убийство, но пък правел страхотни пътища и мостове! И това го казва председателят на ЕП“. Самият Таяни се защити като настоя, че става въпрос за манипулации на това, което е казал за фашизма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 654

    25 5 Отговор
    Май англичаните са разбрали за какво става на въпрос в ЕС и затова си вдигнаха гълъбите !
  • 2 Kcaniba

    27 8 Отговор
    Май Русия веднъж на 100 години трябва да ви намества соросня!!!
  • 3 плевен

    28 4 Отговор
    Бил е отличен администратор и водач в мирно време. Както и Хитлер, както и Наполеон. Което не им попречи да вкарат милиони в гроба. Картината трябва да включва всичко, но евро-левичарите мислят, че могат да запушат устата на всички. А Мусолини е единствения, извил врата на мафията в Италия.

    Коментиран от #10

  • 4 гост

    24 5 Отговор
    Същото може да се каже и за нашият комунизъм: голяма част от инфраструктурата и построените сгради, паркове, град дори, си стоят и се ползват и до днес. Както се вижда сега, с днешното управление, по-важно е колко пари могат да се източат и колко пъти да се надпише сметката, за да се откраднат, а не какви стандарти покрива, дали ще е опасно за хората, или дали ще си предадем морала. Навремето в тези режили е имало и позитивни неща, съгласен съм, това не означава, че подкрепяш фашизъм, расизъм, комунизъм или др, но да си го кажем честно нашата демокрация не е за подкрепа също.

    Коментиран от #6, #12, #15

  • 5 Справедлив

    17 2 Отговор
    На либералите педали истината не им изнася,освен когато това е изгодно за тях
  • 6 123

    6 24 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да бе, комунягите строяха основно панелки и неефективни мегаломански заводи. Една магистрала не можаха да завършат, да не говорим за метрото, втори терминал на летище София и т.н.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Емил

    13 3 Отговор
    Светът не е черно-бял! Полярен е само в очите на хората с промити мозъци! Конфликтът САЩ-Русия е измислица на евреите, за да дерът кожи от наивници!
  • 8 Евала

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    На герп 😂 построиха еееехиееие и метро бе и магистралЕ ве ееее
    Тъпак
  • 9 гост

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Добре, сегашните магистрали са по-зле от селски път, асфалта е гладък и без сцепление, на вълни е и пропада на много места, осеяни са с дупки и липсват мерки за безопастност - ти на това ли му викаш строеж? А са източени много милиарди. Хайде ако сравняваш строенето през комунизъм и демокрация кажи хората защо живеят в старите жилища и те държат по-висока цена отколкото новите? Ами старото отговаря на стандарти, изисквания, хората са седнали и са помислили как е добре да се построи една сграда, дори панелките не са лоши в това отношение, здрави са, площ имат, само енергийно саниране им трябва и по-добри общи части. Новото строителство е основа от съмнителен бетон, стени от газобетон и вътрешни преградни стени от гипсокартон. Нов асаньор с всички сертификати, а той през две седмици спира и редовно пропада с по метър под нивото на етажа? На този фон 50г. асаньори работят неуморно и надеждно. Това казвам, по-качествено е старото строителство, защото демокрацията е синоним на бърза печалба и измама.

    Коментиран от #14

  • 10 Коментара

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    Не просто им е извил врата, ами е минал като товарен влак през мафията... на всеки свързан по един или друг начин с фамилиите- до девето коляно.
  • 11 Излъган

    7 0 Отговор
    Май напоследък все повече политици и то от най-високо ниво, започват все по често да споменават лидери на режими, които имат „спорно” минало според сегашните евроценители. Защо ли?
  • 12 Гъдю Гъдев

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Кви комунисти те гонят тебе.Строежите бяха пълни с войници затворници и лекари и прекъснали студенти.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 123

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Според мен сега не живеем в демокрация, та сравнявам соца със сегашната система и пак виждам много неща, които сега са по-добре, е, някои неща тогава бяха по-добре, макар системата да беше неефективна и не случайно се срина. Обаче, ако бяхме развили горе-долу нормална демократична с нормална пазарна икономика и социална структура, сега щяхме да сме много, много по-добре, но не би. Сега имаме някакъв ченгеджийско-мафиотски олигархичен модел, който напомня на феодализъм. Впрочем ако сравняваме времето на соца с времето преди него, сравнението никак няма да е в полза на соца.
  • 15 Истински

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Каква друга парламентарна система,освен демократична предлагаш да въведем?
Новини по държави: