1 Април, 2019 17:19 1 894 12

Папата: Светотатство е да сравняваш Меси с Бог

  • папата-
  • папа франциск-
  • лионел меси-
  • бог-
  • футбол-
  • светотатство

Футболът и религията не трябва да се бъркат

Папата: Светотатство е да сравняваш Меси с Бог - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Футболната звезда Лионел Меси често е сравняван с Бог заради невероятните си футболни умения. Това според папа Франциск е неправилно и е светотатство.

Главата на Римокатолическата църква посочи в телевизионно интервю за предаването Salvados, че изпитва удоволствие да наблюдава аржентинеца на футболния терен, но ясно подчерта, че „Лионел Меси не е Бог“.

„На теория, това е светотатство. Хората казват, че Меси е Бог, но те трябва да почитат единствено Господ. Това е израз, който хората използват, но Меси не е Бог“, посочи папата. Той е известен с любовта си към футбола, но по думите му играта не трябва да се бърка с религията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 s7un7

    20 1 Отговор
    Най-големите лъжци и измамници на света са "божийте служители"
  • 2 густо майна

    9 1 Отговор
    то е съмнително и дали играта е царя на спортовете ,като е има напредвид интелектуалната немощ на играещите футбол
  • 3 Да го кажем направо.

    12 0 Отговор
    Тоя папа да си трайка-че сьщо е светотатство да мие краката на амуджи,които са ряэали човешки глави преди това.
  • 4 Пешо

    9 1 Отговор
    Този папа е най-тъпия папа за всички времена. Предшествениците му са организирали кръстоносни походи срещу чалмите, този им мие краката. Джендарите и соросоидите скапаха света.

    Коментиран от #8

  • 5 Нео

    5 3 Отговор
    На кого е апостол папата?Той твърди, че говори непогрешимо(екскатедра), може да променя времена и закони(има се предвид Божият морален закон), освобождава себе си и другите от повеленията на Христос и апостолите, може да раздава индулгенции(документ с, който папата освобождава грешника от чистилището) .Всъщност католическата доктрина напълно отрича службата на Христос и я заменя със спасение чрез църквата.Папата става върховен водач,свещеникът е този,който прощава греховете а Мария става посредник между човека и Бога.В апостолическите си писма говори като Бог за себе си в множествено число.Подобно на древните императори,папата притежава както църковна,така и светска власт,нарушавайки принципа на разделение на властите оставен от Христос: Кераревото на Кесаря а Божието на Бога.На статуята си Папа Григорий тринадесети е изобразен възседнал змей, а всеки християнин знае,че змеят в Библията е символ на Сатана. Единственото описание в Божието слово за Богохулство е бидейки човек да се приравняваш с Бог като твърдиш,че можеш да прощаваш грехове,позиция не принадлежаща на смъртен човек.Още ли се чудите на кого е апостол папата?Аз ще ви отговоря на Сатана.
  • 6 Bubbles

    1 2 Отговор
    Меси е добър футболист, няма никакъв спор в това, обаче далеч не е най добрия, да неговорим за обожествяване и т.н.
    Днес реално такъв футболист няма, в бъдеще може би близо до това ще е Мбапе но зависи от това дали той ще прояви постоянство или парите ще му вдигнат егото до толкова че да го провалят.
    Меси като юноша и като млад футболист при мъжете беше наистина много добър, ОБАЧЕ психиката му не издържа на огромното напрежение от огромните очаквания към него, затова и не успя да постигне нищо с националния с отбор и затова след първите няколко сезона започна да играе на проблясъци.
    Другия му голям недостатък е липсата на лидерски умения, и днес той разчита на това че самото му присъствие вдъхновява съотборниците му и това донякъде е факт, обаче очевидно само в Барселона.

    А ако има футболист който може да се обожествява(макар за мен това е пълна глупост) то той се казва Роналдо(Бразилеца) известен още като феномена, друг футболист от по-близкото минало който също заслужава особено уважение е Роналдиньо, с тях бих наредил и Зидан но да не продължавам, че списъка е дълъг.
  • 7 Нео

    2 3 Отговор
    Сечените във Ватикана монети често носят надписа CITTA DEL VATICANO,което означава "град на пророчество".На монета сечена от папа Павел шести през 1963 г.е написана титлата му "Понтифекс максимус"Вавилонска титла предадена после на римските императори от Атал трети цар на Пергам, означаваща"Строител на мостове между небето и земята".А от обратната страна надписа STATO DELLA CITTA DEL VATICANO има жена с чаша в ръка а под нея надписа FIDES,което означава "вяра".Единствено Римокатолическата църква изобразява себе си като жена.В Откровение 17 глава се говори за блудница с чаша в ръка пълна мерзостите и гнусотиите от нейното блудстване,символизиращи вероотстъпническите доктрини и догми,с които тя напоява всички народи.Но да видим в какво вярва тази жена.В Католическата доктрина хлябът и виното, използвани в причастието не са символични,но действителното тяло и кръв на Христос.Ето и твърдение от самата църква:Вижте каква власт има свещеникът!Словото му създава Бога от едно парченце хляб,това е повече от сътворяването на света.Ако това не е богохулство не знам кое е?!Канон 1 на Римокатолическата църква твърди:Ако някой отрича,че в тайнството на причастието се съдържа в действителност тялото и кръвта,заедно с душата на Христос,но казва,че тя е само символ,нека бъде проклет.Но Библията заявява:"Защото с един принос Той е усъвършенствал завинаги онези, които се освещават" Евреи 10:14.Пък и сам Исус,когато разчупваше хляба и даваше от виното на своите ученици каза,ч
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нео

    0 2 Отговор
    Папа Бонифаций осми заявява:"Римския папа съди всички хора,но него

    никой не съди.

    Това което е казано за Христос,може да се каже и за мен(...)аз

    имам силата на царя на царете.Аз съм всичко и над всичко,така че самият

    Бог и аз,Божият наместник,сме съвсем съвместими и аз мога да направя

    всичко каквото може Той.Тогава за какъв ще ме сметнете, освен за Бог.В

    католически документи можете да срещнете титлата DOMINUM DEUM PAPA

    (нашият Господ Бог папата) сигурно затова ревнува от Меси,защото е

    присвоил тази титла за себе си?!
  • 10 Диамантената ръка

    5 1 Отговор
    Ало папата, става въпрос за футболен Бог.
  • 11 файъра

    3 0 Отговор
    Светотатство е всеки втори "висш" католик да е педофил! Псевдо религиозни откачалки!
  • 12 нервен

    1 1 Отговор
    Точно така !!! Господ може да е само един ...Леми Килмистър разбира се