6 Април, 2019 15:30 2 206 13

Турскиите авиолинии с последен полет от летище "Ататюрк"

  • турция-
  • полет-
  • летище

Превозвачът се мести на ново летище в Истанбул

Турскиите авиолинии с последен полет от летище "Ататюрк" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турските авиолинии проведоха последен полет от летище “Ататюрк“, съобщи агенция Анадола.

Летището беше центъра на превозвача през последните 86 години. Последният пътнически самолет от там отлетя към Сингапур.

Турските авиолинии вече започнаха преместването си на новото летище „Истанбул“. Те вече започнаха процеса в петък сутринта.

Преместването трябва да приключи тази вечер. След това от там ще бъде направен първия полет до Анкара.

Новото летище беше официално отворено през месец октомври на миналата година. Оттогава насам се подготвя пренасочването на полетите към него.

Всички полети на Турските авиолинии вече ще започват от новото летище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    19 9 Отговор
    Специалистите обръщат внимание, че операцията по преместването на съоръженията ще бъде най-мащабната извършвана досега в света. Новото летище на Истанбул се оценява като най-голямото и най-модерното съоръжение, свързващо Изтока и Запада по въздух. Простира се върху площ от 76,2 кв.км и е с капацитет 150 млн. пътници годишно. Аеропортът ще разполага с три центъра за данни, 102 интеграционни системи, 467 предавателя, 780 телекомуникационни офиса, 3257 пункта за преминаване с електронни карти, 3267 информационни монитора, предоставящи сведения за полетите, 9 хиляди охранителни камери. Дължината на оптичния кабел е 1700 км, което се равнява на разстоянието от Истанбул до Берлин.
  • 2 Синан

    15 9 Отговор
    Новости за третото истанбулско летище ще бъдат системите за бързо преминаване, безплатен интернет, паркинг за 70 хиляди коли и др. Третото летище ще може да приема и изпраща най-големите в света самолети Еърбъс A380 и Боинг 737-800, ще разполага с шест писти, а зоната на перона за летателните машини е с капацитет за 500 самолета. Лeтищeтo e тoлĸoвa oгpoмнo, чe ce cтpoи нa няĸoлĸo eтaпa, a cъopъжeниятa мy щe ce paзшиpявaт дoпълнитeлнo c тeчeниe нa вpeмeтo. Πpoeĸтът тpябвa дa бъдe oĸoнчaтeлнo зaвъpшeн дo 2030 г. Тoгaва лeтищeтo щe paзпoлaгa c 4 тepминaлa c жп линия мeждy тяx, 6 пиcти, пepoни зa 500 caмoлeтa c oбщa плoщ 6.5 млн. ĸв. м, външeн и вътpeшeн пapĸинг c ĸaпaцитeт 70 000 aвтoмoбилa. Щe имa мнoжecтвo oбcлyжвaщи cгpaди и cъopъжeния ĸaтo aвиaциoнeн мeдицинcĸи цeнтъp, cпacитeлни и пpoтивoпoжapни cтaнции, xoтeли, мoлитвeни зaли, ĸoнгpecни цeнтpoвe, eлeĸтpoцeнтpaли, пpeчиcтвaтeлни cтaнции и cъopъжeния зa пpepaбoтĸa нa oтпaдъци и др.
  • 3 Синан

    14 9 Отговор
    Над 47 хиляди тона техника и оборудване, които биха се побрали в 5000 тира, прехвърлени само за 33 часа от едното на другото място: в операцията по преместването на международното летище на Истанбул участваха 1800 души.

    Коментиран от #4

  • 4 файда йок

    10 22 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Турция си потъва......и така е справедливо.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Mорук

    14 7 Отговор

    До коментар #4 от "файда йок":

    Беше изплавала 500 години,и така взе да потъва че глупаци като тебе само в бг останаха

    Коментиран от #12

  • 6 Бързи и слепи

    10 2 Отговор
    Ние пък притежаваме най малкото летище, всеки може данима голямо.
    Притежаваме и най малкия самолет от 3,40 ст. пилотът се приземи и неще да го подкара че е бил детски и китайско менте.
    Ама един ден ще си докараме КЕФ- 16 . и като ги бръмчиме ще бъдат единствените които летят по инерция .

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тъкмо си викам къде е амебата

    3 1 Отговор
    И гледам изтропала се е вече :)))
  • 9 Както потъва

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "файда йок":

    ТYH Измести Луфтханза от третото място в света по брой превозени пътници :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 някой

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бързи и слепи":

    Летището ни е малко и почти празно. За какво ни е голямо? Като гледам как се развиват нещата, никога няма да достигнем Турция, колкото и да са объркани нещата там в момента. Ще си останем едни нещастници, туризмът ни е като всичко останало, ние сме една непрекъсната излагация и сме пословични с това. Същевременно някакъв изкуствен патриотизъм, който няма да доведе до нищо, защото не е истински. Какъв родолюбец трябва да си, за да се гордееш с ниската ни култура, с безобразията ни, с това как вечно спорим и се обиждаме помежду си, наричаме се крадци и какви ли не, колко зле сме възпитани и как се излагаме навсякъде и във всичко. Вие сами себе си не уважавате. Това бяха думите на един смаян чужденец, дошъл у нас да се учи на социалистическо строителство. Все си мисля, че нямаме особен повод за гордост. Единствената ни гордост е прекрасната ни природа, за съжаление и нея не щадим.

    Коментиран от #13

  • 12 тъпи фесове

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Mорук":

    Толкова е изплувала че фесовете бягат по Европа да чистят кенефи.Като е хубаво в Турция да се прибират да си живеят живота там,но не куцо и сакато се мъчи в лошата Европа да ходи.
  • 13 Наско

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "някой":

    Ти си поредният пример за хейтър.Това било малко,нищо хубаво нямало...Като не ти харесва ходи в Турция,там е хубаво,културата цъфти ще си живееш живота.
Новини по държави: