Last news in Fakti

13 Май, 2019 14:20 3 627 5

Туристите да внимават! Глоби, затвор и дори смъртно наказание

  • смъртно наказание-
  • туристи-
  • глоби-
  • затвор-
  • париж-
  • тайланд-
  • селфита

Край на селфитата в Тайланд

Туристите да внимават! Глоби, затвор и дори смъртно наказание - 1
Снимка: Shutterstock

През 2019 г. туристите в някои страни ще се сблъскат с нови ограничения, за неспазването на които са предвидени строги наказания: високи глоби, лишаване от свобода и дори смъртно наказание, съобщава РИА Новости.

От 1 май властите на италианския остров Капри забраняват използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат глоба от 500 евро. „Факт е, че в разгара на сезона около 20 000 „фериботни” туристи пристигат на острова на ден, оставяйки малко пари, но много боклук“, заяви кметът на община Капри, Де Мартино, предаде "Дарик".

В италианския национален парк „Чинкуе-Терре“ пътниците, слизащи от круизните лайнери, няма да могат да носят джапанки и сандали. Туристите в неподходящи обувки често “засядат” в планините и се нуждаят от помощта на екипи от спасители. Сега туристи с “грешни” обувки ще бъдат глобявани 50 евро, а на спасителните екипи нарушителите ще трябва да платят до 2500 евро.

В египетските курорти Хургада и Марса-Алам глоби за ползване на пластмасови прибори заплашват собствениците на магазини, аптеки, лавки и ресторанти. В Майорка и Ибиса през лятото ще бъде забранено пушенето на плажа извън специалните зони, въпреки че доскоро тези острови бяха удобна зона за пушачи.

В Париж от септември движението по пешеходни зони и тротоари на електрически скутери и подобни превозни средства ще струва глоба от 135 евро. На остров Пукет в Тайланд ще бъде забранено да се прави селфи на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището на плаж Май Као. Наказанието за нарушителите – от голяма парична глоба до лишаване от свобода и дори смъртното наказание – зависи от последиците, до които може да доведе селфито. Властите поясниха, че смъртното наказание е възможно в изключителен случай – ако нарушителите са попречили на пилотирането на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 креи

    35 0 Отговор
    На Слънчака може всичко.
  • 2 ДДРОнег

    16 1 Отговор
    Добре, де, няма да ходя турист в чужбина, тук в България мога да правя к'вото си искам и никой няма да ме глоби, на плажа всеки си хвърля боклуците на пясъка, пълно е с фасове и др. боклуци ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Луд

    22 0 Отговор
    Тук ритат камериерката и си отиват.Кога ще ги стигнем,кога?

    Коментиран от #5

  • 5 бате бойко бие без упойка

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Луд":

    Когато бат ти бойко и цялата тумба свине влязат в затвора или ги разстрелят и дойде някой който да работи (до голяма степен) за общия интерес на страната. До тогава ще слушаш предизборни обещания.