Last news in Fakti

26 Май, 2019 13:03 2 809 11

Тръмп не се страхува от ракетите на Пхенян

  • доналд тръмп-
  • пхенян-
  • ракети
Тръмп не се страхува от ракетите на Пхенян - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Военните учения на КНДР не притесняват американския президент Доналд Тръмп. „Северна Корея стреля с малки оръжия, които разтревожиха някои от моите хора, както и някои други, но не и аз. Сигурен съм, че председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун ще спази обещанията, които ми е дал. Усмихнах се, когато той нарече "блатото на Джо Байдън" човек с ниска интелигентност и дори по-лошо. Може би това е сигнал за мен?”, написа американският лидер в Twitter.

Южнокорейски военни определиха изстреляните от КНДР две нови тактически ракети като ескалация на напрежението на Корейския полуостров. Според тях, тези действия противоречат на духа на споразумението, подписано от лидерите на КНДР и Южна Корея в Пхенян през есента на миналата година.

Според комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Република Корея, на 4 май КНДР изстреля няколко тактически ракети в посока на Японско море на разстояние от 70 до 200 км. На 9 май, според южнокорейските военни, Пхенян изстреля още две ракети, чийто обхват на полета е 270 и 420 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много си повярва

    22 4 Отговор
    Дано Рижавия да няма проблем с тесните пространства и липсата на дневна светлина защото съвсем скоро ще е принуден да замени Белия Дом с противо ядрен бункер.

    Коментиран от #3

  • 2 Meganoob BG

    16 3 Отговор
    А от иранските забрадки, които са въоръжени със заострени пръчки и ядат скорпиони вместо картофи, от тях има защо да го е страх? Що така?
  • 3 Приятел

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Много си повярва":

    Ами тогава ти с какво ще замениш твоита колиба ? Направо започвай да си копаеш трапа, за да е готов да лягаш в него.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Луд

    8 0 Отговор
    Само глупав човек не се страхува от нищо.И лудите като мен ,разбира се.
  • 6 Яж си ГМО

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Приятел":

    Американските поклонници-подлоги освен със злоба и простотия няма с какво друго да се покажете.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 американската нация е най гнусната нация

    8 4 Отговор
    надявам се скоро светът да узрее и да изрита дебелите им лоени задници от върха на пирамидата!
  • 10 Бивш служител секуритате Държавна сигурн

    8 8 Отговор
    Много сте щастливи руските шпиони, когато ви покажат допотопно руско оръжие, пребоядисано и ''пренаписано'' на корейски. Сигурен съм че ГЕРБ-СДС ше спечели пак изборите както винаги и това трябва да ви е пътеводна светлина на вас руските шпиони в България, че народът е прозападно ориентиран и не сте желани тук. Досега ви търпяхме, но след тези избори не гарантирам че няма да започнете да хапвате дръвцето, тук, там, в малките населени места, а след 2-3 седмици и в големите градове. Всичките наети апартаменти за вас са под наблюдение денонощно, не мислете че тук ще ви следиме и ще става скоро време кървава и мътна, нито Русия, нито САЩ, нито която и да е външна сила ще бъде в състояние да ви спаси.
  • 11 Шляхтиц

    1 1 Отговор
    Луд и пиян не се страхуват от нищо.........