Last news in Fakti

2 Юни, 2019 23:28 2 602 9

Непознати факти за морската храна

  • морска храна-
  • храна-
  • риба-
  • риби-
  • полезно-
  • деликатеси

Рибата е много полезна за човешкия организъм

Няма съмнение, че рибата и морските деликатеси са жизненоважни за организма, благодарение на протеините и стимулиращите мозъка и цялото тяло вещества, които съдържат. Яденето на морски дарове помага да се предотвратят около 54 000 смъртни случая от сърдечни заболявания и инсулт всяка година, съобщават от Foodpanda. Вижте още непознати факти за морските дарове и защо те трябва да присъстват в седмичното ви меню.

- Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.

- Когато избирате морска храна, се насочвайте към така наречените устойчиви деликатеси, което означава, че са уловени или отглеждани по екологичен начин.

- Това, че някои риби са евтини, не означава, че не са вкусни или с лошо качество. Костур и акула са достъпни, полезни и вкусни риби.

- Скумрия, акула и риба меч съдържат живак, но в умерени количества на консумация не може да ви навреди.

- Червените риби са едни от най-ценните в Персийския залив, както за търговците, така и за любителите на риболова, но поради години на прекомерен риболов сега има план за управление.

- Месото от раци е с високо съдържание на витамин В12.

- Средно в Европа се консумира по-малко от една порция морски дарове на седмица.

- Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.

- Съществува традиция на индианците, която не позволява консумацията на черупчести мекотели през месеците, които съдържат буквата „р“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    17 1 Отговор
    Както казва един приятел:Киро приятелю, в света има две неща които миришат на риба, и едно от тях е рибата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фактически идиот

    2 8 Отговор
    Морската храна е като сухоземната , но се вади от морето , което е било суша , а след това е станало море и т.н. ....
  • 4 ПАРАЗИТИ

    9 1 Отговор
    Много внимавайте,каква риба консумирате и как я приготвяте. Термичната обработка е много важна поради, което избягвайте консумацията и в полусуров вид /например суши/...............

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Една Бг

    4 2 Отговор
    Чак пък непознати факти?! :) Ето и първия непознат факт, написан от "Факти": - Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.
    Направо съм шокирана от този непознат факт!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.-Ами да,аз като ходя да пазарувам риба си нося и кофа с вода(20 литрова) и като пусна едно парче замразено филе скумрия и не потъне-значи е прясно замразено...толкова е просто.(това в рамките на шегата) а най добрия индикатор са очите- колкото по-бистри са те -толкова по-прясна е рибата,а една риба е прясна до 48 ч след улова, след което при каквито и условия да е съхранявана,бързо губи всякакви хранителни и вкусови качества.
  • 9 Пенсия

    5 0 Отговор
    Само да попитам. В статията пише за морски дарове, а къде ги раздават, че по магазините с цени като на агнешкото и отгоре