Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Непознати факти за морската храна

Рибата е много полезна за човешкия организъм

Публикувана: 2 Юни, 2019 23:28
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2004
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Няма съмнение, че рибата и морските деликатеси са жизненоважни за организма, благодарение на протеините и стимулиращите мозъка и цялото тяло вещества, които съдържат. Яденето на морски дарове помага да се предотвратят около 54 000 смъртни случая от сърдечни заболявания и инсулт всяка година, съобщават от Foodpanda. Вижте още непознати факти за морските дарове и защо те трябва да присъстват в седмичното ви меню.

- Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.

- Когато избирате морска храна, се насочвайте към така наречените устойчиви деликатеси, което означава, че са уловени или отглеждани по екологичен начин.

- Това, че някои риби са евтини, не означава, че не са вкусни или с лошо качество. Костур и акула са достъпни, полезни и вкусни риби.

- Скумрия, акула и риба меч съдържат живак, но в умерени количества на консумация не може да ви навреди.

- Червените риби са едни от най-ценните в Персийския залив, както за търговците, така и за любителите на риболова, но поради години на прекомерен риболов сега има план за управление.

- Месото от раци е с високо съдържание на витамин В12.

- Средно в Европа се консумира по-малко от една порция морски дарове на седмица.

- Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.

- Съществува традиция на индианците, която не позволява консумацията на черупчести мекотели през месеците, които съдържат буквата „р“.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Киро
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Както казва един приятел:Киро приятелю, в света има две неща които миришат на риба, и едно от тях е рибата.

Оценка:
-1 +17

2
Този коментар е премахнат от модератор
Фактически идиот
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Морската храна е като сухоземната , но се вади от морето , което е било суша , а след това е станало море и т.н. ....

Оценка:
-8 +2

ПАРАЗИТИ
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Много внимавайте,каква риба консумирате и как я приготвяте. Термичната обработка е много важна поради, което избягвайте консумацията и в полусуров вид /например суши/...............

Коментиран от #5


Оценка:
-1 +9

5
Този коментар е премахнат от модератор
Една Бг
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Чак пък непознати факти?! :) Ето и първия непознат факт, написан от "Факти": - Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.
Направо съм шокирана от този непознат факт!

Оценка:
-2 +4

7
Този коментар е премахнат от модератор
гост
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Публикувано във факти.бг: Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.-Ами да,аз като ходя да пазарувам риба си нося и кофа с вода(20 литрова) и като пусна едно парче замразено филе скумрия и не потъне-значи е прясно замразено...толкова е просто.(това в рамките на шегата) а най добрия индикатор са очите- колкото по-бистри са те -толкова по-прясна е рибата,а една риба е прясна до 48 ч след улова, след което при каквито и условия да е съхранявана,бързо губи всякакви хранителни и вкусови качества.

Оценка:
-0 +1

Пенсия
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Само да попитам. В статията пише за морски дарове, а къде ги раздават, че по магазините с цени като на агнешкото и отгоре

Оценка:
-0 +5

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери