Last news in Fakti

4 Юни, 2019 14:16 10 399 16

Баща направи немислимото, за да спаси дъщеря си

  • баща-
  • акула-
  • дъщеря-
  • северна каролина-
  • сащ-
  • пейдж уинтър

Бащата беше определен за герой

17-годишно момиче от Северна Каролина, САЩ, се възстановява в болница, след като бе нападнато от акула. То е с тежки наранявания от ухапвания по краката и ръцете, съобщи Би Би Си.

Бащата на Пейдж Уинтър ударил акулата 5 пъти, за да освободи момичето от акулата. Пейдж е загубила някои от пръстите си и част от левия си крак. От болницата казват, че момичето е в добро общо състояние и че се надяват хората да продължат да уважават акулите в естествената им среда.

Инцидентът е станал в неделя следобед на плажа в Атлантик. Семейството благодари за подкрепата на общността. Местните хора започнали да крещят, когато видели акулата и момичето във водата, а после определили Чарли - бащата, който спасил живота на дъщеря си, като герой. Чарли е моряк, фелдшер и пожарникар.

"Въпреки неприятния инцидент, Пейдж остава непоколебим защитник на морския живот и животните, които живеят във водата. Тя желае хората да продължат да уважават акулите в тяхната среда и да ценят безопасността им", се казва още в изявление на семейството. "Благодарение на хирурзите Пейдж все още е жива, въпреки че е загубила единия си крак. Може би в бъдеще ще се наложи трансплантация на ръката ѝ. Молете се за нея", пише бабата на момичето във Фейсбук.

Открита е благотворителна сметка за Пейдж на страницата на GoFundMe. До момента са събрани 5000 долара. "Дъщеря ми все още е доста уморена, но не спира да се шегува с инцидента", коментира майката на тийнейджърката - Марси. Все още не е установено какъв вид е акулата, нападнала Пейдж.

Миналия месец е забелязана група бели акули на около 32 километра от бреговете на Северна и Южна Каролина, включително шестте най-големи екземпляра, които учените наблюдават, посочва CBS News. Акулите мигрират на север от по-топлите води на Флорида през лятото всяка година. През 2018 година във Флорида имаше най-много атаки с акули - 16. В Северна Каролина, Хавай и Южна Каролина бяха регистрирани по три.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    21 6 Отговор
    Не разбрах ся...цял крак ли е загубило момичето или само няколко пръста...?
  • 2 асддса

    42 1 Отговор
    Кое му е немислимото ? Човек да си защити семейството ? Мария, толкова ли зле, че да не се замисляш преди да напишеш скапаните заучени лъжливи думички ?
  • 3 Адолф

    11 0 Отговор
    Маре - гледай си творбите преди изложбата ...
    "Бащата на Пейдж Уинтър ударил акулата 5 пъти, за да освободи момичето от акулата."
  • 4 Маркиз дьо Отзад

    14 1 Отговор
    Да не дава Господ!
  • 5 Анти милиционер

    26 0 Отговор
    Кой баща не би постъпил по същия начин?
  • 6 Ивайло

    23 2 Отговор
    Ми не плувайте във води, където има акули!!! Толкова е просто!!! Това е уважение към природата и животните, населяващи дадена среда!!! Все едно да влизаш в клетката с лувовете в зоопарка и да се надяваш, че ще ти се размине!!! Добре, че е оцеляло момичето!!! И браво на бащата!!!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Ивайло

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    Поправка - лъвовете!!! Ма като бързам е така! ;)
  • 8 Тост

    13 1 Отговор
    Момичето сега се шегува, но един ден ще разбере, че е в много гадно положение и липсата не е само физическа.Много жалко.Но поне е жива.А Мара Цайса си е Мара Цайса...
  • 9 Холандия

    4 1 Отговор
    Мария, тази работа не е като оная. Това, че имаш 6+ в Софийския университет не означава, че можеш да пишеш статии...

    Коментиран от #10

  • 10 Garrincha

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Холандия":

    Има … 7- !!!
  • 11 гост

    1 2 Отговор
    Колко много пари са събрали , богатите американци !!!
  • 12 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    Тц, не е същото. Природата не е клетка и единственият закон е - по-силният печели. Миндилите, които ловят акули и им режат перките за шибаната си супа и хвърлят останалото във водата, за да бъде изядено живо от другите, заслужават да им отрежат ръцете и краката и така да ги оставят да се оправят. Но плувец в такива води е добре да има нож на крака. 1 срещу 1 е и всеки си пази живота или детето, така е честно. Никъде не пише, че водата е на акулата, мястото е на който победи, така е в природата.
  • 13 Мен зес

    0 1 Отговор
    Цикъл!
  • 14 все тая

    1 1 Отговор
    И дете от началто училище ще се справи по-добре в написването на статия. Това не(и)що не попада в нито един жанр. Ако авторката изобщо е учила журналистика или е спала през цялото време или е много зле университета. Остава въпроса и как изобщо е наета на такава позиция, и кой малоумник и плаща за помията, която създава.
  • 15 РИБАРА ОТ ЧЕЛЮСТИ

    1 2 Отговор
    ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ ТАМ ПОНЕ ИМАТ ПАРИ И ДА НАПРАВЯТ ЛОВ НА ГОЛЕМИТЕ БЕЛИ АКУЛИ. КИТОЛОВНИТЕ КОРАБИ ДА ПОЧВАТ РАБОТА ЛОВ НА БЕЛИ АКУЛИ.
  • 16 соросоидни кърлежи

    3 0 Отговор
    Въпреки всичко ще обичаме акулите повече отпреди...Това ми прилича на ситуация с талибанска сган, те насилват жени и деца в Европа,а ни ще ги обичаме все повече и ги каним да дойдат у дома, вместо да ги заврем в миша дупка и да ги пратим обратно в кочинката.Акулите заслужават повече от тези примати.