Last news in Fakti

9 Юни, 2019 09:40 2 295 18

Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II

  • елизабетт втора-
  • лондон-
  • военен парад
Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II - 1
Снимки: EPA

С традиционен военен парад в Лондон отбелязаха 93-тия рожден ден на британската кралица. Елизабет Втора е родена на 21 април, но рожденият ѝ ден се чества официално през втората събота на юни, когато времето е по-топло.

Цялото кралско семейство наблюдава парада. Това беше и първата публична поява на съпругата на принц Хари Меган, след като роди сина им Арчи. Отсъстваше само съпругът на кралицата принц Филип. Вече на 98 години, той е освободен от официални ангажименти. Сред гостите на събитието беше Тереза Мей, която подаде оставка, но изпълнява функциите на премиер до избирането на нов.

Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II

Традицията за двойния рожден ден на монарха е въведена преди над 260 години от Джордж Втори. Той е бил роден през февруари, но празнувал през лятото. В пишния парад дефилираха над 1400 войници, близо 300 коня и 400 музиканти. Както винаги, той привлече огромни тълпи от зрители.

Не липсваше и прелитане на бойни самолети. За финала беше запазено изпълнение на прочутите Червени стрели от Кралските ВВС.

Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II
Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II
Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II
Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II
Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II
Внушителен военен парад за рождения ден на Елизабет II


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 толерантен

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "🙏🆘🤣":

    Що бе - просто да ги пратят да работят в някоя консервна фабрика.
  • 4 Крали

    11 2 Отговор
    крали и вечно не се наяли, И сега продължават. Единственият им проблем и да продадат на поданиците поредната война в далечна ама и това не е трудно, поданиците гоУема част са дебили
  • 5 Крали

    7 1 Отговор
    крали и вечно не се наяли, И сега продължават. Единственият им проблем е да убедят част от поданиците да се бият за тях в далечна земя, за да направят те пачката ама и това не е трудно, поданиците гоУема част са дебили.
  • 6 КРАЛСКИ ГЕРБ

    11 13 Отговор
    Една жена, в чийто герб се заклеват лидерите на петдесет държави. Една жена, която 93 години остана неопетнена от политически скандали, чиято ръка са целували Чърчил, Рейгън и де Гол. Една жена, която беше в центъра на тържествата тази седмица и вкарва в малката си чантичка всички световни политици. Една жена, която е държавен глава на Британската общност включително на кралските владения Канада, Австралия и Нова Зеландия. Една жена, която е оставила смешните политици да си вадят очите в смешните им парламенти. Кралица Елизабет Втора, символът на Британия от Уелингтън до Ванкувър. God Save the Queen!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 отегчен

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "КРАЛСКИ ГЕРБ":

    Ама, верно ли бе... бабето те нахъсва така?
  • 8 Само за кралския

    9 6 Отговор
    двор си, да знаеш. А тая на която и пееш оди вода морна не е пила. СнимАла се до един военен камион за да кажат че и тя допринесла за подбедата и това е. И може да е държаве глава ама от нея нищо важно не зависи.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 крал и кралици и вещици

    8 2 Отговор
    Тези хора в кой век живяет? Това сценки от средновековието ли са? Вярно, че Великобритания още се изживява като Империя....
  • 11 анахронизъм

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "КРАЛСКИ ГЕРБ":

    Да, всичко това е кралицата. Но, още нещо - от нея нищо не зависи! Тя е само придатък на една разпадаща се и неспособна политическа система! Никой не се вслушва в съветите й и в мнението й!
  • 12 КРАЛСКИ ГЕРБ

    4 7 Отговор
    🇳🇿🇨🇦🇬🇧🇦🇺 територия 18.2 милиона км2 (Русия 17.1 милиона км2). население 134 милиона (Русия 144 милиона). брутен вътрешен продукт (РРР) $6.8 трилиона (Русия $4 трилиона (PPP)). Нейните поданици си я искат от Мелбърн до Торонто, точно защото символизира тази имперска традиция която ги обединява ненасилствено в Британската общност. За разлика от такива като Путин и Ердоган, които трябва да държат народите си насила там където хората не искат да бъдат. Ако не са диктатори, страните им ще се разпаднат на кюрдски, чеченски и татарски малцинства. Вие ми кажете чия власт е по-силна, и къде хората живеят по-добре!

    Коментиран от #13

  • 13 бе искат я

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "КРАЛСКИ ГЕРБ":

    "точно защото символизира тази имперска традиция" на грабене и живеене на гърба на други страни и народи. По корсарски и пиратски.
  • 14 грух

    5 4 Отговор
    хахахахахаха


    палячовци !
  • 15 Обикновен Бг

    6 3 Отговор
    Бреййй тия рептили много деянят бе!!!!
  • 16 Тръмп

    4 3 Отговор
    Господ Обича и Пази Кралицата!!!:):):)
  • 17 Лора

    2 0 Отговор
    Кралицата минава момите...и снахите....!
  • 18 Ван Хелзинг от село Пудрия

    0 1 Отговор
    По колко литра кръв на ден пие един вампир за да изкара толкова бе?
Новини по държави: