13 Юни, 2019 15:20 2 231 13

Десетки тюлени са намерени мъртви край Аляска

  • аляска-
  • сащ-
  • тюлени-
  • мъртви

Причината е неизвестна

Десетки тюлени са намерени мъртви край Аляска - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Десетки тюлени са открити мъртви по западното крайбрежие на Аляска от началото на май, като причината за гибелта им остава неизвестна, предаде AP.

Досега по протежение на бреговете от южния край на Беринговия проток до Чукотско море над Северния полярен кръг са намерени мъртви най-малко 60 животни от видовете Морски заек (Брадат тюлен), Петнист тюлен и Пръстенчат тюлен, съобщават от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания.

Ледът в Берингово и Чукотско море е доста по-оскъден от обичайното, а температурите на повърхността на водата са необичайно високи. На този етап обаче точната причина за гибелта на тюлените остава неизвестна и експертите се опитват да я установят, предаде БНР.

Брадатите, петнистите и пръстенчатите тюлени използват леда като платформа за търсене на храна, почивка и отглеждане на потомството си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    1 10 Отговор
    Африканска Чума по Свинете (АЧС) се е прехвърлила по тюлените и е станала Аляска ЧУма по Тюлените...
  • 2 Име

    11 1 Отговор
    Не се чувтсвай задължен да напишеш първи коментар по всяка тема. Вместо това, затвори компа, спри телевизора и си потърси работа.

    Коментиран от #13

  • 3 запознат

    10 3 Отговор
    Причина е активното ползване на ХААРП и активизирането на щатски военен флот в региона, в манията им за доминиране над Русия. Мощните локатори и излъчвате ли влияят стресиращо на организмите и за да избягат от лъченията им бозайниците в морето плуват максимално далеч, дори и по брега... Няма друга причина. А 4G ще умножи още АДА.....

    Коментиран от #12

  • 4 Наблюдател

    8 3 Отговор
    Със сигурност са умрели от щастие , че са на американска територия .

    Коментиран от #9

  • 5 СССР световна империя

    4 3 Отговор
    Аляска е руска -краварите да се изнасят от там Договора за наем и изтекъл
  • 6 1234

    4 2 Отговор
    Причината е ясна, ама я крият. Тя се нарича ХААРП. Геофизичното оръжие, което е разположено там излъчва вредни лъчи за всичко живо в радиус от 500 км. Ама някой сега ще каже, айде пак конспирация.
  • 7 причината е..

    3 5 Отговор
    Мръсният гАз и петрол от раша:)

    Коментиран от #8

  • 8 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "причината е..":

    ...явно е засегнал и теб

    Коментиран от #11

  • 9 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Ако беше да прочетеш по внимателно статията и да беше поне малко по запознат с географията, щеше да се сетиш, че и на руска територия има намерени загинали тюлени. Виж провери къде е Чукотско море, преди да ръсиш мозък, тази новина я имаше и още вчера по руските сайтове и заглавието там не беше така нагласено като тукашното и там сее съобщаваше, че загинали тюлени са намерени и на руския и на американския бряг на Берингово море.
  • 10 Бай хой

    2 0 Отговор
    А ве туй нящу тюлен не беше ли някакъв род хамерикански войска? Мноу зеха да мрат тия янки. Туй шай неква поличба.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шляхтиц

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "запознат":

    Поради подобни причини измират и китовете и делфините. Мощните сонари на кораби и подводници повреждат необратимо ехолотите на тези бозайници и те се самоубиват като излизат на брега.
  • 13 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Не се грижи за моя просперитет - докато съм в почивка си е моя работа. За мултитаскинг чувал ли си? Докато ти пиша тоя текст вече имам 2.50лв по-вече на сметката си, хахахаха....