Last news in Fakti

15 Юли, 2019 10:16 1 391 1

ВМРО-ДПМНЕ иска предсрочни избори

  • вмро-дпмне-
  • християн мицкоски-
  • северна македония-
  • зоран заев

Християн Мицкоски още веднъж повтори, че опозицията е под политически терор от страна на властта

ВМРО-ДПМНЕ иска предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски още веднъж повтори, че опозицията е под политически терор от страна на властта, съобщава "Независен весник". В интервю за телевизия "Алсат" той спомена няколко случая, в които високопоставени функционери от ВМРО-ДПМНЕ са били "жертва на политическо преследване", но каза, че партията е готова да издържи на този натиск.

Мицкоски спомена и няколко корупционни и криминални скандали, в които са замесени високопоставени служители на властта и им припомни, че и за тях ще важи член 363 точка 5 от Наказателния закон, който се отнася за злоупотреба със служебно положение. Мицкоски посочил още, че е в редовен контакт с лидерите на албанските партии, включително и с Али Ахмети.

Мицкоски още известно време ще апелира към разум с надежда, че властта ще се съгласи на предсрочни избори, пише изданието.

Той подчерта, че не изключва възможността от протести от страна на ВМРО-ДПМНЕ, посочвайки, че подкрепя мирни протести, при които гражданите по мирен и достоен начин ще изразят недоволството си от "катастрофалната политика на Зоран Заев и неговите сътрудници".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пендаровски

    1 1 Отговор
    Любав моя, имаш поздрав от Зоки!
Новини по държави: