Last news in Fakti

26 Юли, 2019 08:45 2 584 22

Северна Корея: Ракетите са послание към Южна Корея!

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ракети-
  • сащ-
  • послание-
  • ким чен ун

Предупреждение към южнокорейските милитаристи

Северна Корея: Ракетите са послание към Южна Корея! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, който лично е инспектирал демонстрацията на "нов тип тактическо управляемо оръжие" вчера, е заявил, че новите ракетни опити, извършени от Северна Корея, са тържествено предупреждение към южнокорейските милитаристи.

Целта е да спрат разполагането на нови оръжия и провеждането на съвместни военни учения - послание, насочено косвено и към САЩ, предаде „Ройтерс“. "Нямаме друг изход, освен непрекъснато да разработваме свръхмощни оръжейни системи, за да отстраним потенциалните и директни заплахи за сигурността за нашата страна, съществуващи на юг", е казал Ким.

Макар че в съобщението САЩ не се споменават изрично, Ким критикува южнокорейските власти за организирането на съвместни военни учения, които президентът Доналд Тръмп беше обещал да прекрати след първата си среща с Ким през юни 2018 г. Пхенян обвини Вашингтон, че е нарушил това обещание, планирайки съвместни военни учения с Южна Корея следващия месец и предупреди, че е възможно да сложи край на замразяването на ядрените опити и опитите с балистични ракети.

Севернокорейски вестник публикува снимки от изстрелването на ракетите, които показват Ким Чен Ун да наблюдава с бинокъл старта, да гледа екрани, проследяващи траекторията на ракетите и усмихнат да ръкопляска заедно с антуража си. Севернокорейският лидер е обвинил южнокорейците в "двойна игра", защото твърдят, че подкрепят мира, а в същото време внасят нови оръжия и провеждат военни учения. Лидерът на Южна Корея трябва да спре тези "самоубийствени действия" и не бива да допуска грешката да пренебрегне това предупреждение, казал Ким.

Южнокорейски представители заявиха, че ракетите, изстреляни от Северна Корея, са нов тип балистични ракети с малък обсег, но мнозина експерти смятат, че оръжията вероятно са севернокорейска версия на руските "Искандер", които са в арсенала на Русия повече от десетилетия. По информация на Сеул ракетите са прелетели около 600 километра.

Северна Корея: Ракетите са послание към Южна Корея!
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дезмънд Туту

    20 12 Отговор
    Ким трябва да напрани едно съвместно учение с 10 милиона китаеца по границата на ЮКорея! Тогава всички , включително и краварите ще си седнат на задника. За китайците 10 милиона не са никакъв проблем. Това за тях си е един град !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССРБарета

    17 7 Отговор
    А краварника пак гледа по телевизията безсилно и не може да мъцне! преди повече от две години и преди повече от шест опита краварника каза че ще се опита да свали севернокорейска ракета! И оттогава досега все се опитва ама уви Хаахааааа! Кимчо си ги рита на крачета както си иска! А върха на сладоледа беше когато две севернокорейски ракети прелетяха над американската военна база в Япония американците лефтерски само гледаха!

    Коментиран от #19

  • 4 американската нация е най-гнусната нация

    24 8 Отговор
    хората произвеждат ракети а ние освен краставици и домати друго не можем да произведем благодарение на дружбата ни с англосаксонските!

    Коментиран от #6, #10, #11

  • 5 СССРБарета

    16 6 Отговор
    тези смешни супер скъпи самолетчета които ще купим под краварска команда могат да бъдат изключвани и да не работят ако краварник реши че нямаме право да се защитаваме от някого! какво ли би станало ако Турция платят на САЩ се опитат да си вземат провинция булгаристан?

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Комуниста

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "американската нация е най-гнусната нация":

    Върнаха ни в в годините след балканските войни обаче тогава плащахме репарации сега плащаме борчовете на герберасти и седесари!
  • 7 Borislav Popov

    8 16 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Ха, ха, този случай, когато статията е за Северна Корея, а руските подлоги от петата колона, ревете по съвсем друг повод, но какво да се прави, мацковските ви опорки го изискват !!

    Коментиран от #12

  • 8 Behemoth

    5 6 Отговор
    Ей ги пак изчукаха в пещерите от корени и грудки ракети....изостанала работа ей...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 куку руку ку

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "американската нация е най-гнусната нация":

    Вече и краставици и домати не можем да произведем... А ракетки с 600 км далечина на полет... ами то Южна Корея по диагонал е под 500 км.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Само питам

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Я ти кажи сега африканските ракети по-големи ли са от севернокорейските ? И ако да - до къде ти влизат и с какъв радиус на действие са ?
  • 13 сссс

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "сссс":

    С колкото си искам ника, с толкова ше пиша! Нещо сметка ли ми държиш?
  • 14 уникалко

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руснак с красива българка съпруга":

    не бях виждал досега толкова тъпотия на едно място.
  • 15 сссс

    5 3 Отговор
    Няма какво да фи плаши Кимчо, те южнокорейците ползват същите смешни американски противоракетни системи, като японските, които трябва да знаят от къде ще излети ракетата и им трябва време да загреят и да хвъкнат. 2017 севернокорейската ракета си прелетя безпрепятствено над Япония и нищо не я спря. Щото не знаели от къде и кога щяла да излети, а и не изчакала американските ракети да я настигнат и прихванат :)
  • 16 onq s motikata

    3 5 Отговор
    Аре чезвайте от тука фили и фоби. Един смислен коментар не може да напишете.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ХаХа 🙈

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Руснак с красива българка съпруга":

    Мале пак дежурната глупост !
    От “небето “ ли ви ги спускат ?
    Пак ушанки , еб... джуджет , русонезнамсикакво !
    А напишете нещо смислено , а починете си бе !
    За тая глупост и цент не бих ти дал !
    Кой го чете и коментира ?
    Ти -сам , с друг ник , браво !
    Хайде напиши сега какво “рубладжийче “ съм и удари една следобедна дрямка !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Руснак с красива българка съпруга

    3 2 Отговор
    Във Владимирски Централ ме ебаха за парче кашкавал а тук за глава лук.
Новини по държави: