Last news in Fakti

26 Юли, 2019 18:20 2 025 11

САЩ и Южна Корея ще стресират Ким

  • тонмен 19-2-
  • учение-
  • бойни маневри-
  • сащ-
  • южна корея

Общите военни учения на Вашингтон и Сеул ще се състоят по план

САЩ и Южна Корея ще стресират Ким - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Общото военно учение "Тонмен 19-2" на Южна Корея и САЩ ще се състои според предвидения график въпреки извършените тези дни ракетни изстрелвания от Северна Корея и въпреки от направените от нея предупреждения. Новината съобщи агенция Йонхап, като се позова на източник в администрацията на южнокорейския президент.

Държавните медии в Северна Корея заявиха по-рано, че изстреляните вчера две балистични ракети с малък обсег са "категорично предупреждение" срещу Южна Корея, и призоваха Сеул да отмени учението и да се откаже от покупката на "нападателни оръжия". Ако учението се състои, това може да се отрази на договореното вече подновяване на ядрените преговори на работно равнище между Северна Корея и САЩ, заяви по-рано севернокорейското външно министерство.

Президентската канцелария в Сеул добави, че няма да има официално изявление по повод на казаното в пхенянските медии, защото тя отговаря само на официални позиции на дадена страна. Запитан за възможността да се преразгледа военното учение на двете съюзнически страни, служител от президентството, пожелал анонимност, каза, че "както е известно, нищо не се е променило".

САЩ и Южна Корея ще стресират Ким

Според ТАСС командно-щабното учение "Тонмен 19-2" е съкратен вариант на маневрите "Ълчи фрийдъм гардиън", планирани за август т.г. Целта му е да се провери военновременната координация на действията между военните на САЩ и Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    5 7 Отговор
    Бой по канчето

    Коментиран от #8

  • 2 Дамммм

    14 4 Отговор
    Досега единствено Ким Водородният ги стретра-я ракетата прелети над Япония-я над американска военна база...
  • 3 отегчен

    17 6 Отговор
    Бе, сащ си искат ТСВ, ама ако може Русия, Ким или Иран да са виновни. Затова провокират до дупка навсякъде - Украйна, Косово, СК, Тайван...
  • 4 Боби

    9 4 Отговор
    Това е една добра новина и лек намек за малоумни съседи.
  • 5 баяч против стрес

    8 4 Отговор
    Да не се ножи само спешно да заминавам за Белия дом

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ХаХа

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "баяч против стрес":

    Може наистина спешно да ти се наложи да заминеш но в другата посока.
  • 7 Да да

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "баяч против стрес":

    Иди в Кафявия дом! Разбъркай хубаво и ксквото нсмсжеш го занеси на Путито в червения дом.

    Коментиран от #9

  • 8 ???

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жозефино":

    С черпака!
  • 9 Харе Кришна, аре, аре бегай...

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Тая рецепта на гейпарада ли я научи?
  • 10 Мдааа

    6 2 Отговор
    Много ВЪ моля. Фнимавайте, че може да настине некой американски войник, че в такъв случайсе отменят ученията. Както стана на учението на НАТО в Норвегия, където 6 американски войници настинаха, и поради това отмениха учението. Закапак и 6 американаки подводници замръзнаха в леда, та се наложи да молят врагът си, т.е. руснаците да им измъкнат подводниците. Има и още. При това учение на НАТО 16 английски БТР заседнаха в пясъка, та се наложи да ги дърпат танкови влекачи. А познайте от 3, какво стана с тия танкови влекачи които дърпаха заседналите БТР. Това е истина, прочетете за това учение на НАТО в Норвегия, там аи го пише как е минало. Най-накрая руският генерал който наблюдавал учението, и, след като се попикал от смях решил да помогне. И руснаците изтеглили всички закъсали с няколко Краза. Е това е "учението" на НАТО.
  • 11 Мунчо

    1 1 Отговор
    Цепаците щели да стреснат Ким, който малко преди това им показа, че Сеул може да стане част от пейзажа, и естествен хабитат на дивите животни.
Новини по държави: