Last news in Fakti

8 Август, 2019 10:40 902 1

Силно земетресение разлюля Тайван

  • тайван-
  • земетресение-
  • трус-
  • тайпе

Няма пострадали хора

Силно земетресение разлюля Тайван - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 5,9 бе регистрирано край Тайван днес, предаде ТАСС, като се позова на Геоложкия институт на САЩ.

Трусът е станал на дълбочина от 10 километра, с епицентър на 16 километра югоизточно от град Суао, на североизточното крайбрежие на острова. Земетресението е било с магнитуд 6 според тайванската национална метеорологическа служба.

По данни на "Ройтерс" трусът е станал на дълбочина от 22 километра. Земетресението е разлюляло сградите в столицата Тайпе. Засега няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, нито е издадено предупреждение за вълни цунами.

Тайван е самоуправляващ се остров, който комунистически Китай смята за своя отцепила се провинция. Островът се намира близо до място, където се събират две тектонични плочи и е предразположен към земетресения. Над 100 души загинаха при трус в Южен Тайван през 2016 г. Преди това, земетресение с магнитуд 7,6 причини смъртта на над 2000 човека на острова през 1999 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    РУСИЯ ОБУЧАВА КИТАЙ НА СЕИЗМИЧНА ВОЙНА !!!