10 Август, 2019 07:39 1 714 0

Тайван подписа пакт за правно сътрудничество с Науру

  • тайван-
  • науру-
  • пакт-
  • правно сътрудничество

Република Китай и нейният съюзник от Индо-тихоокеанския регион Науру сключиха споразумение за взаимна правна помощ по наказателни дела, подчертавайки ангажимента на правителството да работи със съмишленици от цял свят в борбата с престъпността.

В рамките на споразумението двете страни ще си сътрудничат в области като сдобиване с доказателства, свидетелстване, извършване на претърсвания и изземвания. Пактът позволява на служителите на реда от двете страни да формират съвместни екипи за разследване, включващи цифрови техники като дистанционни разпити, имащи за цел да повишат ефективността.

Науру е шестата страна, която сключва подобно споразумение с Тайван. Сред другите са Япония, Южна Африка и САЩ.

Отношенията между Тайван и Науру стават все по-стабилни. Двете страни си сътрудничат в различни области, обхващащи селското стопанство, чистата енергия, културата, образованието и здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА