Last news in Fakti

19 Септември, 2019 18:00 1 856 3

Ограбиха френски замък

  • франция-
  • кражба-
  • замък-
  • во льо виконт

Води се разследване

Ограбиха френски замък - 1
Снимка: Shutterstock

Неизвестни лица са откраднали ценности на стойност два милиона евро от замъка „Во льо Виконт”, който се намира на югоизток от Париж, съобщи AFP.

Рано сутринта престъпниците са завързали и обездвижили собствениците на двореца - съпружеска двойка. По данни на прокуратурата съпрузите не са получили наранявания. Към момента се води разследване по случая, предаде Нова телевизия.

Дворецът „Во льо Виконт” е известен като най-големия частен недвижим имот във Франция, разположен в имение от 500 хектара на 55 километра от столицата. Той е бил построен в периода 1658-1661 година за Никола Фуке, виконт на Во и Мелюн. Той е бил суперинтендант по финансите на крал Луи XIV и е бил считан за втория най-важен човек в държавата по онова време. Замъкът е послужил по-късно за първообраз при строителството на дворцовия комплекс във „Версай”.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El Torro

    10 3 Отговор
    Бълха ги охапало с 2мил.€. Сигурно няма да разберат какво им липсва.
  • 2 456

    8 0 Отговор
    Историята на Фуке е много интересна. Препоръчвам ви да я прочетете. Актуална дори и за нашето време
  • 3 Госあ

    0 0 Отговор
    Браво ! Парите трябва да бъдат в обръщение !
Новини по държави: