Last news in Fakti

22 Септември, 2019 09:17 2 253 46

Мъж вряза автомобил в джамия във Франция

  • колмар-
  • джамия-
  • франция

Свидетели на сучилото се твърдят, че гражданинът е крещял "Аллах е велик" на арабски

Мъж вряза автомобил в джамия във Франция - 1
Илюстративна снимка, EPA/БГНЕС

Мъж се е врязал с автомобил във входа на Голямата джамия в град Колмар, Източна Франция. При атаката няма други пострадали освен самият шофьор.

Според местните власти мъжът е с психически отклонения. Той се е самонаранил с хладно оръжие и е бил отведен в болница за операция.

Очевидци твърдят, че гражданинът е крещял "Аллах е велик" на арабски, но тази информация не е официално потвърдена. Очаква се агресорът да бъде задържан за разпити след лекарските намеси.

В автомобила не са открити взривни устройства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докога

    11 5 Отговор
    Оставете хората да се молят. Все пак сме хора. Аз се моля на Зевс на Посейдон на хейдис и на крейтос бога на войната. Аз съм Плейстейшън фен. Хбокса не съм фен на него. Само Сони. Аааа и на Сони се моля защото Сони е бог.

    Коментиран от #16

  • 2 компромат...

    8 18 Отговор
    Без да искате казвате скритата ИСТИНА,че за да оклеветят мусюлманите ПОВЕЧЕТО САМОУБИЙЦИ КРЕЩЯТ: АЛЛАХ ЕКБЕР,за да НАВРЕДЯТ НА ИСЛЯМА И ДА ПРЕДСТАВЯТ ИСЛЯМА КАТО РЕЛИГИЯ НА ЗЛОТО!

    Коментиран от #6

  • 3 Анти милиционер

    2 5 Отговор
    Расизъм
  • 4 Анти милиционер

    25 1 Отговор
    Автомобилът добре ли е?
  • 5 7293

    22 3 Отговор
    ЧОВЕКА Е БЪРЗАЛ ДА НЕ ИЗТЪРВЕ МОЛИТВАТА И ДА УДАРИ ЧЕЛОТО В ЗЕМЯТА, ЧЕ ДА СТАНЕ ОЩЕ ПО-КВАДРАТНА ГЛАВАТА МУ И ЗА ТОВА Е ВЛЯЗЪЛ С КОЛАТА ЗА ПО НА БЪРЗО. СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА ОПИТА С ТИР, ЧЕ ТО ДНЕШНИТЕ КОЛИ ОТ ПЛАСТМАСА ГИ ПРАВЯТ И ХИЧ НЕ СТАВАТ ЗА ТАРАН.
  • 6 Долу радикалния ислям

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "компромат...":

    Въх нИдей. И ся ко пак ли ще правиш жалки опити да убеждаваш хората, колко нормална и мирна религия е това?
    Мдааа много ти е кротка религията наистина особено докато събратята ти режат глави на "неверници".
    Аре циба от тук. Пиши в някой от вашите сайтове тук никого не можеш да заблудиш.

    Коментиран от #11

  • 7 Хохи

    14 3 Отговор
    САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ. ХОРА СЪБУДЕТЕСЕ!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Просто е сънувал

    11 2 Отговор
    Че ако влезе в"ракетата" с колата, ще излитне чак до небесата! Ако вика името аллах, ще го наградят отзад с ярак! Аш колсум бре, исляма "най-мирната" религия, с "най мирните" космонавти!
  • 9 Никога!!!!

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хохи":

    Предпочитам да спя в матрицата. Още днес ще изпия синьото хапче.
  • 10 Щайнер

    12 1 Отговор
    Браво бе, тия са започнали да си правят атентати срещу себе си, религиозна еволюция някаква въз основа на примитивен интелект
  • 11 компромат...

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Долу радикалния ислям":

    "истината",тя не е за предубеден човек,а само за онзи,който има сърце и душа!Убийствата се правят от хора НЕ ПОЗНАВАЩИ ИСЛЯМА ИЛИ ОТ ПСИХИЧНО БОЛНИ,друго обяснение НЯМА.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Значи

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "компромат...":

    всички които са управлявали османската империя, и са клали балканите и кюрдите и арменците, са били НЕ ПОЗНАВАЩИ ИСЛЯМА ИЛИ ОТ ПСИХИЧНО БОЛНИ,друго обяснение НЯМА.Така ли?

    Коментиран от #18

  • 13 Който не се моли не се подчинява

    0 1 Отговор
    Подчинявайте се на господарите там горе в звездите. Арена 51. Подчинявайте се.
  • 14 Долу радикалния ислям

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "компромат...":

    Да бе тези мантри сме ги чували много пъти. Всичките ви убийци викащи "Алах акбар" са все или луди или непознаващи исляма. И КОГО МИСЛИШ, ЧЕ ЗАБЛУЖДАВАШ С ТОВА? Цял свят ви видя колко струвате. Дреме ми и за религията ви и за вас като цяло, стойте си по родните места, не ни се пречкайте в нашите страни и всичко ще е наред. Обаче да идвате в нашите християнски държави и да упражнявате насилие над хората няма да стане. Ще понесете това, което сами си търсите. Пещерняци. Който сее ветрове, ще жъне бури.

    Коментиран от #19

  • 15 анонимен

    1 0 Отговор
    Е що?
  • 16 Алфа Вълкът

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Докога":

    А на Панасоник кога?
  • 17 Сигурно

    5 3 Отговор
    Е бързал да не го изпревари в джамията главния мусулман на републиката Макрон
  • 18 компромат...

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Значи":

    Значи ...не цялата османска власт са били варвари,както и не всички са били психически нестабилни,имало е нагаждачи,имали е хора с виждания НЕ ПОЧИВАЩИ НА ОСНОВИТЕ НА ИСЛЯМА,имало е всякакви,както е и с българите през целия тоталитарен и репресивен режим срещу мусюлманите..та...така

    Коментиран от #23

  • 19 компромат...

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Долу радикалния ислям":

    хайИванчо,аз съм си в РОДИНАТА,няма къде другаде да ходя,нямаш право да ме гониш и да ми казваш ,къде,как да живея!Относно Исляма,ти си човек,който не познава собственото си веруя,а се занимаваш с Исляма.ДА ИМА ХОРА, КОИТО СА С ДРУГО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ,НО ЗА ДА СЕ СКРИЯТ КРЕЩЯТ АЛЛАХ ЕКБЕР,ЗА ДА ОЕТНЯТ ИСЛЯМА,ЗА ДА ВКАРАТ МУСЮЛМАНИТЕ ВЪВ НЕНАВИСТ!

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Щерю

    4 2 Отговор
    Объркал е сградите г-н Резняка и се е забил в тяхната , това е
  • 21 Долу радикалния ислям

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "компромат...":

    Не ме занимавай със собственото си нищожество саламчо. БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА НАБИЙ СИ ГО В АНТИ-БЪЛГАРСКАТА ГЛАВА. В България българите са християни, а ти какъв си сам не знаеш? Щом не си християнин, какъв си? Изобщо не ми дреме за умствените ти разсъждения, ако изобщо си способен на такива. Не ме занимавай със себе си. Пиши си някъде, където изповядват "мирната" ти религия тук никой не реве за теб.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Та...така

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "компромат...":

    Кой е заповядвал да се мачка и избива населението? Неуравновесения султан, полудял от чаламба! Сега за репресиите! Когато стар изнасилвали народа, хайдутите са отмъщавали, после ги гони войската и в Диарбекир ги затваря! Така, правите си бомби в Буйново и Сливен, искате пак да трепете, и се вдигна войската и ви натири в Диарбекир! Защо го гледаш като репресия? Мен не ме приеха в първия институт, щото имаше запазена бройка за турците, (без значение каква диплома имаха, просто е запазено) къде другаде го има това? Този който влезе на моето място, след една година напусна, искал в родопата на тютюня ! Както и да е, ако не бяхте се опълчили срещу държавата, още щяха да ви галят с перо! Така че каквото почукало, раково се обадило! А и ако струвайте щяха да ви приберат, както Ердоган прибра каймака от сирийците, и ги нагласи на работа, така направи и Йозал, взе каймака, и затвори границата, търтеи не му трябвали!

    Коментиран от #25

  • 24 компромат...

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "Долу радикалния ислям":

    Ганьо, много агресия ,защо така?Явно си от онези,които са на заплатка ,която зорлем покрива елементарни нужди и света ти е крив!А относно вероизповеданието,чети бе Ганчо ,чети...ти си НИКОЙ за да се съобразявам с теб!!!Мнение може да изрази всеки,че не ти отърва,твой проблем...

    Коментиран от #27, #31

  • 25 компромат...

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Та...така":

    Да,да,от поста личи,че си дълбоко наранен,че си НИКОЙ,съжалявам те...това ли искаше да чуеш...

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Ма всички сме никой

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "компромат...":

    Просто давай по темата! А за Никой! Виж себе си тук си турчин а долу си гяур, в крайна сметка си никой! Или просто 0!
  • 27 На тебе май не те отърва!

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "компромат...":

    Като гледам как си захапал"никой" ще я дъвчеш докато пукнеш!

    Коментиран от #29

  • 28 Отговарям ти точно по въпросите!

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "компромат...":

    Диагноза и изводи, точно от такива като теб не ми трябват! А и руснаците като са дошли, турците се разбягват към Цариград! Остават само шушумингите да молят за милост! Отде пак станахте ербапи, не мога да го разбера? Сигурно щото държавата е слаба, в противен случай пак щяхте да кротувате!
  • 29 компромат...

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "На тебе май не те отърва!":

    Кротко,май те заболя нещо... ха-ха
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Долу радикалния ислям

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "компромат...":

    Радикално ислямистче не съм на заплатка, ненавиждам те безплатно анти-български отпадък. Не ми трябва заплатка, за да защитавам Родината си от радикални отпадъци като теб хасанчо и това не е агресия. Агресия е радикални ислямистчета като теб да се опитват да завземат Родината ми и да изгонят коренното и християнско българско население от нея. Това е агресия, но плоскочелата ти глава няма да го разбере и все една и съща плоча ще върти едно и също. Обременен си от малък и няма как да го разбереш. Бай Тошо навремето си е бил напълно прав и много добре ви натири извън България. Е тогава съобразявахте ли се с властта и законите на Родината ни,а? А дали ще се cъoбрaзявaш c мен и българския народ времето ще покаже, но си мисля, че ще е добре за теб самия радикално ислямистче да си натискаш парцалките, за да не бягате пак на югоизток.

    Коментиран от #32

  • 32 компромат...

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Долу радикалния ислям":

    Аз не съм радикално радикално ислямистче,АЗ НЕ НАВИЖДАМ ТЕЗИ ИСЛЯМИСТИ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ИСЛЯМА,А СЕ КРИЯТ ЗАД НЕГО ЗА ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ПЪКЛЕНИТЕ СИ НАМЕРЕНИЯ!Винаги спазваме законите на Родината!!!Относно бягането на където и да било е факт,направи справка, кой и колко са напуснали страната,ще се изненадаш от резултата.Искам да те питам нещо,защо е тази омраза,някой,нещо ли ти е направил,не че ще ти олекне се,но кажи си?Злобко!

    Коментиран от #34

  • 33 чалма тв

    5 2 Отговор
    моля ви са ,ако имате поне една добра новина свързана с исляма...досега само убийства,кланета, все в техния стил..примерно измислили някоя ваксина срещу рак или направили пробив с борба с ебола..може и по скромни начинания, ама пустота работа все няма,вече загубих надежда.Само не казвайте че построили най високата джамия ..и подобни глупостти.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 На турците дължим

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "чалма тв":

    най-голямото откритие за човечеството!"Маркуча в тоалетната"! Разбира се Султаните са имали привилегията да им правят "чаламба"! Ако не знаеш напиши в Гоугле и ще видиш колко възвишен процес е бил"изхождането на султана"! Поздрав! Излизам от нета щото бургии те ще побеснеят за чаламбата!
  • 36 компромат...

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Долу радикалния ислям":

    На кой каквато е душата,такива са и мислите и постъпките!Не ме интересува дали приемаш написаното или не,ние мусюлманите спазваме законите на страната в която сме!Относно гара Буново има доста неясноти ,но всички знаем,коя е официално,но и другите версии не са за пренебрегване,макар че тук не сатава дума на религиозна основа,а за съвсем друго...а атентата в църквата Света Неделя,пак ли мусюлмани я направиха,а тези хора мразиш ли ги,а тяхното вероизповедание...???

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 компромат...

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Долу радикалния ислям":

    Бягаш,бягаш от отговори😂😂за религията ми няма какво да ти кажа,защото ти не си християнин ако беше такъв ,тогава щеше да споделя с теб,но ти си от онези християни,които ползват религията като повод да се наядат и напият,не влагат нищо божествено в църквата,та..с такива ,аз за религия не говоря...за това ли ПРИЕМАЩИТЕ ИДЛЯМА В СВЕТОВЕН МАЩАБ НАРАСТВА?Защото Исляма е лош,защото е терор,защото е убииства,хаха...хората виждат истината и не се подвеждат по медии и журналисти готови да продадат и майките си за пари и тридесет сребърника!

    Коментиран от #39

  • 39 Долу радикалния ислям

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "компромат...":

    Както вече казах кaквoтo и дa ми гoвoриш e нaпълнo излишнo и бeзcмиcлeнo. Акъл от по-низши същества от живoтнитe приели рeлигия, кoятo рaзрeшaвa брaк c мaлoлeтни мoмичeтa и дeцa и пoзвoлявaщa и НACЪРЧAВAЩA убийcтвa нa "нeвeрници" не желая. Вие сте 300 000 години след хората и още 200 000 след маймуните. И стига си ми се натискал да ме убеждаваш, колко много хора приемали религията ти, защото аз лично не познавам един човек покрай мен, която да я е приел, а аз познавам наистина много хора. Виж в обратният вариант познавам хора, които от мюсюлмани приеха Христовата вяра и станаха християни.

    Коментиран от #41

  • 40 Прав си

    4 1 Отговор
    всеки който иска да убива, да краде, и да се "грижи" за 9- годишни момиченца, приема исляма! Привържениците на исляма нарастват, щото са плющите кат кучаата, раждате по 10, и аллах да ги рани!
  • 41 компромат...

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "Долу радикалния ислям":

    Като развалена грамофонна плоча си,няма да пиша повече!Смешен си,защото ти не си център на вселената...та прочети ще видиш...кой ,колко,как е висш и мисля има кой да прецени!Остани си със омразата,злобата и всичката лошотия в душата ти,дано поне от семейството ти някой да прозре ИСТИНАТА!

    Коментиран от #42, #44

  • 42 Долу радикалния ислям

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "компромат...":

    А ти да не си мислиш, че cи цeнтър нa вceлeнaтa? Ооо неразумний юроде. Сeмeйcтвoтo ми отдавна е прозряло ИСТИНАТА и точно поради това ви "благославя" дори повече и от мен. А наследниците ми са възпитани в духа на горди българи, към които ти радикално ислямистче не се числиш.
  • 43 руската нация е най гнусната нация

    1 4 Отговор
    Лоша новина за русоидите
  • 44 Без Омраза!)

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "компромат...":

    Човече, не им о ръщай внимание! Аз съм християнка, но уважавам всички хуманно религии (без да участвам в тях). Виждам, че хората са лоши. Залобни. ЗАЩО БЕ БРАТЯ?? Защо смесвате две различни неща?
    Ислямът е добра религия. Коранът е най-хуманната книга.
    Оставете Радикализма. Що ги сравнявате? Всички сме свързани.
    Всички религии проповядват едни и същи ценности. Любов, искреност, чистота в сърцето, милост и пр. Един Създател ни е създал.
    Християни, така ли ви учи Библията да се отнасяте към хората??
    Нали искаме хубав Свят? Как ще го създадем с ом раза??
    Любов няма между хората.. Нищо няма. Допуснали сте Злото вътре във вас. Трябва да сме толерантни към различните религии.
    Стига само нападки и обиди! Аз обичам всякакви хора.
    Защото слушам Бога. Мислите, че не съществува ли?
    Защото не може да се види? Но ще дойде личната ни среща с него и ще се уверите. Ще ни се налага да застане срещу него и да отговаряме на въпросите му, като например, защо Мразим, отхвърлляме хората с различни вери. Много ли е трудно да сме добри?? "Опитайте, иначе омразата е Бумеранг, връща се и ни удря със страшна сила!
    Има си Вселенски, безпощадни Закони. А най-важния :Любов!
  • 45 Българинът който го естрах от бежанците

    1 0 Отговор
    Франсето е антиакбар бие тия чалми
  • 46 чалмизацията е опасност

    2 0 Отговор
    за света но не се говори много за това странно защо ли
Новини по държави: