1 Октомври, 2019 12:48 1 019 16

Андрей Ковачев: Мария Габриел вдигна летвата много високо

  • андрей ковачев-
  • мария габриел-
  • европейски парламент-
  • европейска комисия

Можем да бъдем горди, че госпожа Мария Габриел се представи толкова добре, убеден е евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ

Андрей Ковачев: Мария Габриел вдигна летвата много високо - 1
Снимка: БГНЕС

Както вече стана ясно, българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел получи единодушното одобрение на двете ресорни комисии в Европарламента. В Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев коментира пред ФАКТИ представянето на българката по време на 3-часовото ѝ изслушване преди встъпването ѝ в длъжност, което се състоя вчера вечерта.

"Общата оценка, не само на ЕНП, но и на останалите политически групи е, че българският представител Мария Габриел се представи много добре, беше много подготвена по един огромен ресор, който включва бъдещето на нашия континент, инвестиции в научната дейност, иновации и най-вече това нашият континент да гони конкурентноспособност, да остане конкурентноспособен на останалата част от света. Подчертана беше отново много важната тема за младежта, за образованието, за културата и спорта. Наистина огромен ресор в ръцете на българския еврокомисар. Можем да бъдем горди, че госпожа Мария Габриел се представи толкова добре, че представи част от нашето и европейско културно наследство, завършвайки с химна на просветата ни "Върви, народе възродени". Мария Габриел вдигна много високо летвата за колегите си, които предстои тепърва да бъдат изслушвани тази и следващата седмица", отбеляза Ковачев.

Ще успее ли Мария Габриел да се справи с предизвикателствата на ресор, който досега е бил поверен не на един, а на няколко еврокомисари, тъй като при "Иновации и младеж" отговорностите падат и върху образованието, спорта, културата и високите технологии?

"Убеден съм, че госпожа Габриел има капацитета, подготвена е, и заедно с екипа си и подкрепата на останалите ресорни комисии - тази по индустрия и тази по култура и образование, ще има успех. Европа трябва да развива технологиите си. Нека не забравяме, че ние изоставаме в някои области. Нека да не забравяме, че нямаме още фабрика за батерии в Европа и сме зависими от Китай, Корея и други части на света. Много е важно инвестирането в научна дейност, в иновации. Тук, в Европейския съюз. Това е и една от основните задачи на новия ресор на г-жа Габриел - да инвестираме средствата от европейския бюджет, които ще бъдат и по бъдещата програма "Хоризонт Европа", за да може не само да наваксваме в някои области, но и да задаваме стандартите за висококачествени стоки и услуги. Ръка за ръка с това върви и образованието. Трябват ни млади хора, които да могат да работят с тези нови технологии и да могат да допринесат за развитието, не само на научно ниво, но и в реализационен план в бизнеса и индустрията", обобщи Ковачев пред ФАКТИ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аххаах

    11 3 Отговор
    По-скоро е вдигнала друго - две летви
  • 2 Петър

    9 2 Отговор
    Стига глупости!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Палко

    8 2 Отговор
    К'во речи, кой се представи добре, да не би нещо друго да съм слушал? И на кого вдигна летвата преди (след) всичките тези празни приказки????
  • 5 Дедо

    5 2 Отговор
    Като слушах речта на г-жа Гаргамел все едно говореше партиен секретар на пленум!То "иновацията" в Европарламента е че направо възродиха комунистическите партийни събрания!
  • 6 Чукотевица

    7 1 Отговор
    Вдигнала е шия.
  • 7 Дупеншлякен

    2 3 Отговор
    Да живей. Бойко !!!
  • 8 гост

    5 1 Отговор
    И какво друго да каже Андрейчо, то за тази заплата и на 💩-то, ще каже торта, дори ще го опита с наслада! Между другото какво производство е това на батерии? Не е ли канцерогенно? Голямо натискане на прости хора. Каква инвестиция ще е допускането на вредно производство? Кой печели, кой губи и в крайна сметка какъв ще е финалният резултат? Да не стане като с добива на шистов газ и последиците за находищата?
  • 9 Behemoth

    3 1 Отговор
    Другите еврокомисари само отдоло ще минават.....
  • 10 а на хаирлия да и е заплатката

    1 0 Отговор
    Направо строши летвата , като Баци дъсчето , абе каратисти от секъде. Особено в трошенето на глупости ги бива.
  • 11 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АБЕ ГЕРБ -НЯМАТЕ ЛИ ПСИХОЛОЗИ !!! АНДРЕЙ ЗВУЧИ ПЕДЕРАСТКИ ... И ПОВЕДЕНИЕТО МУ Е ТАКОВА / И Е ПЛЕШИВ / !!! МАРИЯ Е АНОРЕКСИК -ТОЧНО ПРОТИВ ОРИЕНТАЛСКИЯТ НИ ДУХ И "ЗИМНИНА " !!!! ВСЕКИ НАРОД Е СПЕЦИФИЧЕН !!! НО В ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВИ Е СБИРОТОК !!!!!
  • 12 Пропаганда

    0 0 Отговор
    Високо вдигнала "летвата", за високи доходи - заплати, да. Другото е много вятър, без полза дори за вятърна мелница. Е, нейният доход - "висока летва".
  • 13 По полека

    1 0 Отговор
    С това ниво на английския си език трудно ще дигне летвата високо. Но както е известно английският не е най-силната на българските кандидати за комисари. Не бива да сезабравят гафовете....
  • 14 Centurion

    2 0 Отговор
    От кое да сме горди бе палячо???От тази чапла ли,научила няколко клишета и ги превърта до втръсване .Това може да хване дикиш пред тъпият ви електорат,но не и пред нормални хора!Смятай какво в нивото за да я изберат,всъщност няма кой не се интересува,просто България си заема определената квота на безгласна буква .Смешно е да очакваме нещо съществено от нея,пред диктата на Германия Франция и другите фактори.
  • 15 Centurion

    1 0 Отговор
    От кое да сме горди бе палячо???От тази чапла ли,научила няколко клишета и ги превърта до втръсване .Това може да хване дикиш пред тъпият ви електорат,но не и пред нормални хора!Смятай какво в нивото за да я изберат,всъщност няма кой не се интересува,просто България си заема определената квота на безгласна буква .Смешно е да очакваме нещо съществено от нея,пред диктата на Германия Франция и другите фактори.
  • 16 Матей

    2 0 Отговор
    СТАНА ПРАВИЛО отрицателния подбор,сиреч,най-върлите патки зафичени да бъдат възкачвани на пределни висоти.За идеал више на младежта ще е да стане всеки травестит,който най-много се прави на маймун,той ще се издигне,желателно е да е празноглав.Може да е чалнат,като горкото момиче Грета( приказката за Хензел и Гретел),направо бижу,върхът на елмаза,мммммуцииии.Това не предвещава ли ускорена дееволюция,връщане в първобитните времена,умело наложено от неолибералната стратегия?
Новини по държави: