Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 18:45 2 104 11

Анкара: Не връщаме насилствено бежанци

  • турция-
  • сирия-
  • бежанци

Турция отхвърли обвиненията на Амнести интернешънъл, че принудително изпраща сирийци в "зоната за сигурност"

Анкара: Не връщаме насилствено бежанци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция отхвърли обвиненията на Амнести интернешънъл, че принудително изпраща сирийски бежанци в "зоната за сигурност", която тя планира да установи в части от Северна Сирия, съобщи Ройтерс.

Говорителят на турското външно министерство Хами Аксой каза, че "твърденията в доклада (на Амнести интернешънъл) за сирийци, принудително изпратени обратно, заплашвани и малтретирани, са неверни и измислени".

"Нашата страна повтаря при всеки случай, че завръщането на мигрантите трябва да стане доброволно и безопасно и че този процес трябва да бъде проведен в съответствие с международното право", каза Аксой.

По-рано Амнести интернешънъл публикува доклад, според който Турция принудително изпраща сирийски бежанци в район в Сирия, близо до турско-сирийската граница, в който тя цели да установи "зона за сигурност", въпреки че конфликтът там още не е приключил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    3 5 Отговор
    И аз искам в Сирия. Искам да се бия за Аллах.

    Коментиран от #2

  • 2 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Мъна кодумун ороспу чоджуу ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ама защо ги галите

    7 1 Отговор
    Като не искат в Сирия пратете ги на амнестито в европа.
  • 6 Дедо ви

    5 0 Отговор
    Ами ако никой не иска да се върне, какво правим? За чий им е тая зона за сигурност? Пък и кой е луд да отива на голо поле ако може да живее в цивилизован град с магазини, болници, ресторанти и т.н. Тая зона за сигурност ще излезе една Пунта-Мара, май....

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо ви":

    Ердоган ще вземе 20 милиарда от Европа и ООН са възстанови този район и да се населят 1 милион
  • 8 Аладжов

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо ви":

    Така е, както си описал има много български градове, да заповядат в България, какво ще търсят по голите полета в Сирия или при този фес Ердоган. Ние обичаме сирийците, и с радост бихме приели тези 4 милиона, които се намират в момента в Турция

    Коментиран от #9

  • 9 Курчо

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Аладжов":

    Идеално ще е за раждаемостта Българите няма да се топят като нация и хомосексуалисти те ще са доволни
  • 10 Дайте ги насам

    2 2 Отговор
    Да ги спасим от диктатора ердоган. Дайте ги всичките сирийци барабар с главорезите и кюрдските терористи, ние тука много ги обичаме.
  • 11 Нормалност

    0 0 Отговор
    Насилствено или ненасилствено, тези хора трябва да се върнат в родината си, Сирия да си поеме контрола и възстанови контрола над територията си и населението си. Трябва да се възстанови нормалността в региона. Това е важната цел.
Новини по държави: