Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 10:14 1 415 19

Корбин бил по-голяма заплаха от Брекзит

  • джеръми корбин

Милиардерите се опасяват, че ако Джеръми Корбин стане премиер, те ще загубят милиарди лири

Корбин бил по-голяма заплаха от Брекзит - 1
Снимка: БТА/AP

Британските милиардери се готвят да напуснат страната възможно най-скоро, ако лейбъристите спечелят изборите, съобщава в. "Гардиън".

Милиардерите се опасяват, че ако Джеръми Корбин стане премиер, те ще загубят милиарди лири поради нови данъци.

По-специално, адвокатските кантори във Великобритания съобщават, че са изправени пред огромен поток от обаждания от клиенти на милионери и милиардери, които молят за помощ по въпроса за преместването в други страни, както и за преместване на богатството си в чужбина.

На срещата, проведена в офиса на министър-председателя в Камарата на общините, са присъствали и съветници на двамата лидери

Според изданието правителството, ръководено от Корбин, се разглежда от богатите жители като много по-голяма заплаха за богатството и качеството на живот от Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    8 2 Отговор
    Ха ха а наш'те социалисти въведоха полския данък 😂 и данъчният праг. Нали знаете, че над 3000 лв няма облагане 😂 Мисля че думите - бандити е много отбрана за българите.....

    Коментиран от #4

  • 2 ГосТ

    3 0 Отговор
    * плоския данък
  • 3 Хилядонер

    7 0 Отговор
    Охаа, милиардерите 100 % са побягнали към България. Това е раят за милиардери. Много по-напред от мухлясалото островче.
  • 4 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Не е лошо като четеш , да четеш до край или поне да питаш някой , като не вдяваш !!! Над 3 000 лева няма ОСИГУРОВКИ !!!!! По простата причина , че държавата няма как да плаща пенсии по 2-2500 лева при "солидарна" система !!!! Данък общ доход или така омразния ти "плосък" данък си има облагане и при 3000 и при 30 000 и при 300 000 и при 3 милиона , ако някой обяви такъв месечен доход !!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ГосТ

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да бе братчед, ама дали па нема разлика между плосък данък и прогресивно облагане? Я кажи като експерт. И между другото, хазарта- там където е легален освен рестрикции се облага. А пък при нас, ако не знаеш- не се облага 😂 , а туризма се облага с 7% ,за разлика от лекарствата и хранителните продукти които се облагат с 20% 😂

    Коментиран от #8, #9

  • 6 ГосТ

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Става дума за заплати над 3000. Не за пенсии 😉

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГосТ":

    Честно , толкова ли си невеж или се мислиш за интересен ??
  • 8 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Хазарта се облага като всяка бизнес дейност с 10% корпоративен данък !

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    И защо според тебе трябва да има "прогресивно облагане" ??? Защото богатите са маскари и колкото и да плащат им е малко ?? Е , за твое съжаление те са и знаещите и можещите и имат сто други начина да си отчетат доходите , така че с комунистически лозунги "да одерем" богатите няма да стане !! По-добре си помисли как да не си от бедните , щото това е заслуга главно на бедните !!
  • 10 Bubbles

    0 0 Отговор
    АХАХАХАХАХ Мишки, лъснаха им задкулисните задници!
  • 11 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Говоря за данък добавена стойност. Ти к'во и къде си учил и специализирал ? Не че ми пука. Лейка. Сигурен съм, че не би трябвало да комуникирам с теб. Както и с 80% от българите.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    Казах ти да не продължаваш да показваш невежество , но ти си упорит , хахах !! С ДДС не се облагат финансови сделки , които значи , че липсва стока , а само парични средства и финансови активи !! В противен случай на всяко теглене или внасяне на пари в банка трябва да ти надчисляват ДДС !! А лейка можеш да викаш на майка си , дето е изляла такова "умно човекоподобно" !!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    В целия свят с ДДС се облагат продажбите. Стоки или услуги. Даже и т'ва дето си "учил" не го знаеш. Щото тия работи треа се учат в техникум, а не да ги представят като виШо. Виж си само коментарите. Освен да разтягате локуми и да крадете, друго не може да се очаква. И да, по добре да е различен от ддс и много по висок.

    Коментиран от #15

  • 14 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Всъщност причината хазарта да не се облага с ддс е специален указ на ЕС, който изключва хазарта. Нърде - предполагам това ти се харесва 😂 нали идолите са ви нърдовете- стиви джобс и илон мъск, к'вото и да означава тая дума
  • 15 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГосТ":

    Престани да ми казваш какво съм учил , щото ти явно не си учил нищо !! НИКЪДЕ в света не се облагат с ДДС финансови операции !!! Това не е нито стока , нито услуга , "училия" , хахахха !!!! Дадох ти елементарен пример с теглене и внасяне на пари в банка , но явно пак съм надценил неадекватността ти към елементарни неща !! Единствения данък върху финансови приходи за физически лица е данък дивидент ,който е 5% , а за юридически както казах корпоративен данък печалба 10% !!! И спри да опитваш да "разсъждаваш" , щото не е за тебе работа !!!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    С ДДС се облагат не стоките, а продажбите бе бате,а хазарта е изключен изрично от ЕС !!!! Как да ти го напиша. Туризма се облага с ддс също. Само ,че по незнайни за мен причини само със 7%. Вземи и прочети как стоят нещата във Франция за хазарта примерно.

    Коментиран от #18

  • 17 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ай стига, че не ми е интересно. Оправяйте се.
  • 18 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Ами пак не ти се връзват опорките бе , "бате" !!! Точно стоките и услугите се облагат , а не продажбите !! И затова се казва данък ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ !!! Ако се облагаха продажбите , трябваше да ти слагат ДДС като продаваш или купуваш акции на борсата !!! Или застраховки !!! Или като банката ти плаща лихва на депозита ти !! Или като ти дава кредит !! И т.н. !! Даже държавата като продава облигации трябва да ти слага ДДС !! И въобще стига си се бутал в шамарите , пиле в кълчища е сто пъти по-ориентирано от тебе !!!

    Коментиран от #19

  • 19 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ако произведеш една стока и не я продадеш, нема ти я обложат. Така е по целия свят. Та така. Т'ва е нещо много елементарно - като за техникум. Нищо че е много разтегливо.
Новини по държави: