Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 22:30 1 248 5

Пристрастени ли сте към пазаруването в интернет

  • пазаруван-
  • интернет

Обсесивното пазаруване е познато на специалистите от десетилетия

Пристрастени ли сте към пазаруването в интернет - 1
Снимка: shutterstock

Германски психотерапевти настояват пристрастяването към пазаруването в интернет да бъде признато за психично разстройство, защото има особени симптоми, съобщи в. "Дейли мейл".

Обсесивното пазаруване е познато на специалистите от десетилетия. То обаче придобива нови мащаби в ерата на интернет и вече засяга всеки 20-и човек.

Хората, които са пристрастени към пазаруването в интернет, в крайна сметка натрупват покупки, могат да задлъжнеят, карат се с близките, губят самоконтрол, крият се. Това се отразява на психиката им, стават по-неспокойни, могат да се депресират, обясниха учените от Хановерското медицинско училище. Затова обсесивното пазаруване в интернет трябва да бъде признато официално за заболяване.

Учените обобщават наблюденията си от 122-ма пациенти, потърсили помощ за пристрастяване към пазаруване в интернет.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    3 1 Отговор
    Който има пари да харчи, му пожелавам бързо възстановяване.
  • 2 Боко психиатъра

    7 2 Отговор
    А в България има опасност само от обсесивното гласуване за ГЕРБ и незабавно трябв да се обяви за психическо разстройство и да се лекува !
  • 3 Жоро

    7 0 Отговор
    А вие защо мислите че ви бомбардират с реклами от сутрин до вечер от където се сетите ?!За да бъдете зомбирани и за им купувате все новите и нови боклуци и това наистина в един момент може да се окаже като болестно състояние !Не им гледайте тъпите реклами !!!!!
  • 4 Лора, внимавай...!!!!

    3 0 Отговор
    Имаме няколко стоки от Интернет, не струват, аз съм против това пазаруване(Око да види, ръка да пипне....!)
  • 5 Шляхтиц

    1 0 Отговор
    Едно единствено нещо съм купил до сега и през ум не минава за повече покупки. Качеството на стоката далеч не отговаряше на описанието.
Новини по държави: