Last news in Fakti

30 Юни, 2012 18:57 1 291 3

Анан: Сирия разпалва нова криза в Близкия изток

  • кофи анан-
  • сирия

Международната общност ще носи част от отговорността за убитите в Сирия, ако остане разединена по сирийския въпрос. Това заяви специалният пратеник на ООН и на Арабската лига за Сирия Кофи Анан.

В реч при откриването на съвещанието на контактната група в Женева Анан заяви, че сирийците ще са най-големите жертви и убийството на техни сънародници няма да е само последица от действията на убийци, а и на неспособността на международната общност да преодолее разногласията си.

Без вашето единство, без вашата обща решимост и действия сега, както очаквахме от генералния секретар, никой не може да спечели и всички ще загубят в известен смисъл, добави той.

Историята строго ще ни съди, ако сме неспособни да поемем правилната посока днес; опасността да не успеем да работим заедно е очевидна, а ползите да следваме един и същ път са ясни, отбеляза той.

Според Анан време е международната общност да премине на по-висока скорост, след като по принцип прие изпращането на наблюдатели.

Трябва днес да поемем задължения, които да доведат до действия, които да започнем колективно и да приложим през следващите дни, седмици и месеци, посочи той.

Желая денят да е ползотворен, съберете се, работете заедно и действайте заедно за общото благо, но преди всичко за благото на сирийския народ, каза в заключение Анан


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отврат

    0 0 Отговор
    Няма нищо по отвратително от купен негър за слуга на белите си господари!Тоа да обясни как така САЩ и "Ал Кайда" се явяват демократизаторите на Сирия.Че тоа ,прави ли си сметка,че ако "Ал Кайда" направи световен халифат на него първи ще ме резнат пишката?
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    маймунке кой те сложи там и за какво ти плащат се вижда от далече точно когато ги сгащи в ъгала терористите асад ти се появи и каза да спре за да влезе оон и какво стана след това ами терористите изведнъж се съживиха и не само това но и отблъснаха и се разрастнаха интересно кй им помогна в този критически момент за тях ако не оон с пари оръжие и хора обучени да убиват най вече безащитни цивилни сирйци кръвожаден въмпир
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    абе колко правилни кода трябва да испиша подред за да ми се побликува коментара или мнението ми тука
Новини по държави: