21 Декември, 2019 14:20 3 789 27

В Берлин: За Тръмп ЕС и Германия не са партньори, а плащащи васали

  • северен поток-2-
  • газ-
  • доналд тръмп

Депутати в Бундестага призовават да не се поддават на изнудване от Вашингтон по "Северен поток-2"

В Берлин: За Тръмп ЕС и Германия не са партньори, а плащащи васали - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Бундестага призовават да не се поддава на "изнудване" от САЩ по "Северен поток - 2". Ръководителят на Социалдемократическата партия - СДП на Германия Ролф Мюцених вярва, че Вашингтон посяга на независимостта на европейците.

"За Тръмп очевидно ЕС и Германия не са партньори, а плащащи васали", обяснява той в интервю за ДПА, цитирано от ТАСС.

Според депутата, подписаните от Тръмп ограничителни мерки по отношение на газопровода "Северен поток 2" и "Турски поток", е друга стъпка, която ще усложни трансатлантическите отношения.

Вашингтон посяга на независимостта на европейците, обяснява Мюцених.

"Няма да се огъваме под тези методи на изнудване", подчерта ръководителят на СДП. "За разлика от администрацията на САЩ правителството на Германия направи всичко, за да разреши руско-украинския газов конфликт", допълва той.

"Тази едностранна стъпка е тежест за двустранните отношения. Санкциите на САЩ няма да спрат "Северен поток 2", а само ще го забавят", заяви Нилс Шмид, външнополитически говорител на СДП.

"Европейската енергийна политика се решава в Европа, а не в САЩ", подчертава той.

По-рано в събота правителството на Германия изрази съжаление за влизането в сила на американските санкции срещу "Северен поток 2" и "Турски поток".

В същото време, според Петер Байер, координатор на кабинета за трансатлантическо сътрудничество, германските власти няма да отговорят на решението на Вашингтон реципрочно.

"Германия няма да предприеме мерки за противодействие. Ако е така, тогава това трябва да се случи по един или друг начин на европейско ниво, но това няма да се случи", обяснява Байер.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    52 0 Отговор
    Защо тогава им угаждате?Нали сте в Европа.Мислете за Европа.......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 шщшшро7

    51 3 Отговор
    Държава с дълг 22 тр. продължава да диктува кой какво да прави с икономиката си . Или това е вече предсмъртна агония ?
  • 4 Шмид

    41 1 Отговор
    Значи да не купуваме руска газ а да купуваме шифтов газ от САЩ.Сащ да си пробват новите си бомби под земните недра за извличане на газ и да придизвикват земетресения по земята.А ако не купим газ от САЩ ще ни сложат ембарго за стокита от ЕС за САЩ.Дали да клекнем или да не клекнем.Помоооощ
  • 5 ПЕНКО

    40 1 Отговор
    Е С БЕШЕ СЪЗДАДЕН ТОЧНО ЗА ТОВА : - ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ДЪРЖАВИТЕ НА ДОМИНАЦИЯ ОТ САЩ / РОБСТВО ОТ ДОЛАРА -ЦИОНИСТКИ/ !!!!!!!!!!!!НО, В ЕВРОПА ИМА ТВЪРДЕ МНОГО СЕМИТИ -ЦИОНИСТИ НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ И ГЛАВНО В БАНКОВОТО ДЕЛО !!! ПРИМЕР: ЛАГАРД !?!?!

    Коментиран от #22

  • 6 goni

    42 1 Отговор
    Абе, дали е Бай Дончо, или някой друг е президент на САЩ, все тая. Те няма да позволят сближаване на Европа с Русия. Европа става твърде силна. Русия си е част от Европа и рано, или късно ще се присъедини. Но, силата ще бъде огромна! Както казва един познат:" Това ще бъде твърде лошо за останалата част от Света."
  • 7 НЕ МИСЛЯТ ЗА ПОСЛЕ

    9 6 Отговор
    Империята на злото ви очаква и точи зъби !!!
  • 8 Хрониките на Евразия

    2 29 Отговор
    До преди 6 месеца Газпром шантажираше и заплашваше Европа , че от 2020 година газа през Украйна ще бъде затворен завинаги ..
    Защо тогава не виехте на умряло , а чак сега започнахте ?
    А вместо това набутахте сърбите да си дадат парите за тръби и сега вечно да очакват газ от Турски поток ..
  • 9 Инфо за мислене

    32 2 Отговор
    А така...Сега да обясня на соросите и амерските подлоги едно нещо,за което те не се сещат,защото го нямат умственият потенциал...Четете бавно за да схванете----След като Путин тотално внесе разногласие в НАТО чрез проблематиката между Турция и САЩ-сега и Германия се изправя открито срещу САЩ-и то на официално ниво-в германският парламент....И тук не става въпрос за парите от газа-а за ситуацията в която Путин брутално накара САЩ да загубят влиянието и съюзниците си-както в НАТО така и от ЕС...-схващате ли какъв играч е Путин-топ гросмайстор...

    Коментиран от #10

  • 10 Хрониките на Евразия

    6 27 Отговор

    До коментар #9 от "Инфо за мислене":

    Много голям играч е вожда ти , спор няма ..
    Но ...вместо да направи живота в РФ такъв , какъвто живеят хората в Европа , поради неспособност и некадърност , той иска да направи живота на европейците , такъв какъвто е живота на руските граждани ..
    Да се гордееш с мръсотията която разнася този ботоксов комплексар и да не мислиш за своето бъдеще , си е направо за учебниците по психиатрия ..

    Коментиран от #14, #19

  • 11 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    20 1 Отговор
    А защо ние клекнахме на САЩ за Южен поток.Защо не бяхме заедно с Европа и сега вече с тетрадката щяхме да отчитаме колко газ сме транспортирали към ЕС.И Русия добре и България добре и ЕС добре.Егати политиката
  • 12 😃АНАЛлизатор😂

    14 0 Отговор
    Тръмп е бизнесмен. От политика може да не разбира, но от бизнес разбира. Америка вложи милиарди долари в добива на шистов газ-което е скъпо начинание. Сега трябва да ги изкара от някой?!!...от кой?!!..разбира се, от богата Европа.

    Коментиран от #20

  • 13 Хрониките на Евразия

    2 19 Отговор
    Газ ще дадем , глобите ще си ги платим , неутрален флаг на олимпиадата ще носим . …

    Така изглеждат победите на Русия !

    И хляба - е месо ! А лошото - също е добре !
  • 14 Инфо за мислене

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    То така се прави-първо добиваш влияние,мощ и статус на геополитически играч на международната сцена-а след това потичат парите и възможностите да направиж гражданите си богати и със висок стандарт.Да не забравяме,че преди 15-16 г. Русия беше в колпас-икономически,политически,социален.И точно Путин спря тази разруха-като започна да налага Русия като меж.фактор....ама то трябва мислене и следене на хронологията-а не само бръщолевене и нпо лозунги....

    Коментиран от #18

  • 15 гост

    12 0 Отговор
    Браво на Германия!
    Така се защитават интереси!
  • 16 АнтиЕвро

    16 3 Отговор
    Аааа, светна ли ви, че 70 години сте васали? А, най-после!
    Сега се стегнете и вкарайте Меркел в лудницата, за дето подамерикански диктат ви напълни с тарамбуки и ви направи камилари (че и още иска да вкара дъртата и БЕЗДЕТНА крава). После и стегнете държавицата, че едно време думата "немско" означаваше качество и дълговечност, а сега означава -НИЩО.
  • 17 Българин

    9 2 Отговор
    Путин отдели турция от сащ. Наред в германия
  • 18 Хрониките на Евразия

    2 7 Отговор

    До коментар #14 от "Инфо за мислене":

    И кво викаш , 70 години чакаха светлият комунизъм , а сега 20 години чакат светлият путинизъм , но не е достатъчно и трябват още 20 😂
  • 19 Гошо

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Не бой се ,руснаците си живеят и даже по добре от европеиците ти ,ако не друго ,не ги ръчка вноската по наема всеки месец Може да е по кредита, ама руснака си плаща неговото си жилище ,а не чуждото

    Коментиран от #21

  • 20 Гошо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Еее, ама то и в Европа има бизнесмени ,айде, в Русия да са олигарси ,ама от бизнес и те започнаха да разбират
  • 21 Хрониките на Евразия

    2 10 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    В Русия частна собственост никога не е имало ..
    Както им са я дали , така могат и да им я вземат ..
    Затова извадилите късмет руснаци да забогатеят , предпочитат недвижимост да си купуват на Запад и там където има сигурност ..
  • 22 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕНКО":

    Именно ЕС няма нищо общо с обединена Европа и Европа на Де Гол!Протектората на САЩ е в момента ЕС и наистина на всички ръководни органи са хора от Дълбоката държава,Билденбергите,Трилетералната комисия!Ционистите, които освен, че не се крият но са и хор без род и националност!Лагард,Макрон,Сталинка ГеоргиеваИшаса Ьнкер и т.нЗа огромно съжаление на КРАВАРИЯ, чиито вътрешни и външни дългове скоро и от собствените им санкции ще сринат брутално собствената си държава!Няма нови войни, а има стабилна Русия, Огромен Китай, задминаваща по икономика Индия и целият БРИКС!Доларите дори и в милиони нови печати си отиват, както и Кравария,само Боко Тиквунски, никакъв не стана, освен див селяндурин!
  • 23 България ЕС Нато

    2 12 Отговор
    Баба Меркел не може да гали Путен по главичката и да му лансира мащабни икономически проекти за сметка на САЩ и да чака Американците да я пазят без да дава своя дан в бюджета на НАТО
  • 24 Ачо

    4 1 Отговор
    Бай Дончо се държи с васалите си като с васали - ще купувате газ от него, пуделчета смешни. Нали плюете по Путин, на ви сега бай Дончо.
  • 25 боцмана

    3 0 Отговор
    Бийте им една дузпа , от три метра , без вратар.
  • 26 kjl

    1 0 Отговор
    Уса нали щяха да мачкат конкуренцията с ниски цени и неограничени количества??? С конкуренцията нищо не стана, остана варианта изнудване, заплахи и демократични наказания.
  • 27 янко

    0 0 Отговор
    Някои колониални територии,биха благодарили на янките,за санкциите наложени върху техните интереси.
Новини по държави: