Last news in Fakti

25 Декември, 2019 19:11 3 886 13

20 отровени по време на Коледна меса

  • франция-
  • обгазяване-
  • църква-
  • карлетон

Двама са в тежко състояние

20 отровени по време на Коледна меса - 1
Снимка: Shutterstock

Двадесет и един човека са приети в болница. Те са присъствали на Коледна меса в църквата на френския град Карлетон, разположен на север от Париж. Те са били отровени с въглероден оксид по време на църковна служба по случай Коледа.

Общо в храма са се намирали 150 богомолци. По време на службата някои от тях са почувствали силно главоболие. На мястото на инцидента веднага да пристигнали около 40 пожарникари, спасители и група жандармеристи. Пожарникарите са измерили въздуха и са открили повишено съдържание на въглероден оксид.

Всички, които са се намирали в църквата, са били евакуирани в сградата на кметството на Карлетон. Първа помощ е указана на 72 души, сред които деца и възрастни. 19 души са приети в болница в средно тежко състояние и още двама в тежко.

Изяснява се как газът е постъпи в църквата. Започнато е разследване. Кметът на Карлетон е заповядал да се ограничи достъпът на хора до църквата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    дано се оправят ХОРАТА
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 7 Отговор
    честита коледа хора
  • 3 Тръмп

    17 7 Отговор
    Въглеродния оксид мирише на Коледен подарък от Аллах!!!:):):)
  • 4 месара

    12 2 Отговор
    от "мигрантите" ше да е, коледен поздрав!
  • 5 Българин

    10 2 Отговор
    Обгсзили са хората. Откъде ще дойде виглеродния оксид.
  • 6 Мехмед

    4 13 Отговор
    Това е знак свише, че трябва да сменят религията и бога!
  • 7 Гаяне

    8 3 Отговор
    Акбар няма нищо общо тук!
  • 8 Деси санитарката козлодуй

    2 2 Отговор
    Пътуваме към адреса да го приберем,пийте си спокойно

    Коментиран от #10

  • 9 Елена Рудолф

    3 1 Отговор
    Здравейте,
    Аз съм жената на дядо ви Коледа. Ние сме еднополови, защото е политкоретно.
    Да ви обясня каква е разликата между ВЪГЛЕРОДЕН ОКСИД и ВЪГЛЕРОДЕН ДИ-ОКСИД. (Правя си труда, за да "светна" джендър поколението за разликите)
    Въглеродният ДИОКСИД (на български е въглероден двуокис) е това, което ние и животните издишаме, а растенията го потребяват и го обръщат в КИСЛОРОД, чрез процес наречен ФОТОСИНТЕЗА.
    Въглеродният ДВУокис (диоксид), ако не е в някаква невероятна концентрация, не евреден за хората.
    Виж въгледорният ОКСИД си е жива отрова за нас. Този газ полъгва ЧЕЮВЕНИТЕ, КРЪВНИ телца ,че е КИСЛОРОД и те го поглъщат. Ама той не е КИСЛОРОД и по тоя начин в органимът се получва КИСЛОРОДЕН АРЕСТ. Тоест той вече не мога да усвоява кислород и така се стига до сигурна смърт. По подобен начин действа и и калиевия цианид (подчертавам ,че го казвам за джендърите на Сорос, дето знаят само това, как се ползва тоалетна хартия)
    Демек, ако на КОЛЕДА в ЗАПАДНА държава и то в ЦЪРКВА, където са дошли християни на служба се ИНХИЛИРА такова вещество, то значи че МЕРКЕЛ и АЛЛАХ АКБАР нямат нищо общо, точно както при изгарянето на катедралата Нотрдам по-рано тази година!
    ЧЕСТИТА КОЛЕДА, защото най-вероятното е да е ПОСЛЕДНА за християните.
  • 10 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Деси санитарката козлодуй":

    Абе, тоя ви пЪциент го нямаше една седмица и нещо......
    Явно сте си го прибрали били ,ама какво стана ? Що пак го оттървахте на свобода?
    Ми лекувайте го там както е правилно... знам ли ? Инжекции, бой и сригане, връзване и ако се наложи с ток.... Само не го изпускайте, че много дразни, а едва ли му се плаща толкова за постовете!
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ПАК САМ ТУКА ПУСНАХАМЕ
    НЕ САМ БИЛ ТАМ ПО МОЕ ЖЕЛАНИЕ И САЖАЛЯВАМ ЧЕ НО МОЖАХ ДА ИЗКАЖА МОИТЕ САБОЛЕЗНОВАНИЯ ПОД ПОНЕ 30 НОВИНИ ТУКА
    АМА СЕГА СЕ ИЗВИНЯВАМ И ИЗКАЗВАМ МОИТЕ САБОЛЕЗНОВАНИЯ
    НА БОРИСЛАВ ПОПОВ И НА СЕЕЕЕРЕМ ИМ КАЗАМ ЧЕ САМ ПАК ТУК И МОГАТДА ДОЙДАТ У ДОМА И ДА ПРАВИМ ОНИЯ РАБОТИ ДЕТО ГИ ПРАВИХМЕ ПРЕДИ ДА МЕ ХОСПИТАЛИЗИРАТ
    САЖАЛЯВАМ ЗА ТИЯ ДЕТО СА ГО ОБГАЗИЛИ АМА ТАКАВОЕ НОВОТО ВРЕМЕ И ТРЯБВА ДА ГО ХАРЕСВАМЕ
    АЗ И АЗ НЕ ИСКАХ ДА СТАВАМ ПЕНДЕРАС АМА КАКВО ДА ПРАВЯ КАТО МЕРКЕЛ ГО ИСКА И АЗ ГО ПРАВЯ
    БОРЕ ТИ СИ ЧИСТОПЛЪТЕН И ТЕ ОБИЧАМ КАЖИ НА СЕЕЕРЕМ ДА СИ ИЗМИЕ ДУПЕТО ДРУГИЯ ПАТ ЧЕ МНОГО МИ БЕШЕ ТРУДНО ДА МУ РАЗБИЯ ГИПСА ОТЗАД
    ДОВИЖДАНЕ БЛАГОДАРЯ
  • 12 соларис

    0 0 Отговор
    до"9"ленче.ма от къде ги чете тия работи бре?така си е,от рова си е,спор няма,ама кво общо има аллах тука?ако искаш да обгазиш някого и да си сигурен в резултата използваш БОВ/БОИНИ ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА/.хлор можеш да получиш и със съставки от близката аптека.та думата ми е че вероятно църквата сее отплявала с печка на твърдо гориво.запушен комин и резултата е налице.въглеокисът е по тежък от въздуха и се наслоява в ниското.резултата е налице.имаше случаи 20-те години в англия претоварен влак по празници запуксува в планински тунел.спасява се единствено кондукторът които е бил в последният вагон.пикаело му се и излиза да се облекчи.припада но това е спасило живота му.бил е на въздух.от там и изразът пикаеми се кат кондуктор на последен вагон!
  • 13 санитапанча

    0 0 Отговор
    Да питат папата,нъл са католи.Откъдя им идва газо
Новини по държави: