12 Юли, 2012 12:35 1 079 0

Ратко Младич е откаран в болница

  • ратко младич-
  • хага

Бившият военен лидер на босненските сърби Ратко Младич е бил откаран в болница, тъй като не се чувствал добре по време на изслушването пред Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, заяви говорител на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, цитиран от АФП.

"Младич не се чувства добре и беше откаран в болница като предпазна мярка", заяви Нерма Йелачич в Хага. Делото за геноцид и военни престъпления срещу бившия военен лидер Младич беше подновено на 9 юли. 70-годишният Младич е обвинен по 11 точки за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради ролята си във войните на Балканите. Делото срещу него беше прекратено на 17 май, само ден след като започна в Хага, заради нередности, допуснати от прокуратурата.

Срещу Младич са повдигнати обвинения за клането в анклава Сребреница, Североизточна Босна, където близо 8000 мюсюлмански мъже и момчета бяха убити от войските на босненските сърби под командването на Маладич. Той е обвинен също така, че е тероризирал босненската столица Сараево по време на 44-месечната обсада, при която бяха убити 10 000 души. Младич не се признава за виновен по обвиненията. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: