Last news in Fakti

5 Януари, 2020 14:43 4 417 43

Джихадисти нападнаха база с американски военни

  • кения-
  • нападение-
  • база

Атаката е извършена в Кения

Джихадисти нападнаха база с американски военни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бойци на джихадистка групировка са нападнали военна база в Кения, съобщи The Telegraph.

Базата е използвана от американски и местни военни. Според представители на правителството атаката е била отблъсната.

Тя е била организирана от групировката „Ал Шабаб“. Базата Кемп Симба се намира в северния окръг Ламу.

От групировката заявиха, че нейните бойци са взели контрола над част от базата. Тези твърдения не са официално потвърдени.

При нападението са били унищожени два самолета, хеликоптери и много превозни средства на американската армия. Смята се, че ситуацията е овладяна.

За това признаха и от американското командване в Африка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангел

    80 13 Отговор
    БРАТЯ-БЪЛГАРИ, ДА СТАВАМЕ И ДА МЕТЕМ ОПГ ГЕРБ! ОТНОВО ЗАПОЧНАХА ДА ИЗБИВАТ ПРАСЕТАТА В ПОЛЗА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, ОСТАВЯТ НИ БЕЗ ВОДА, ИЗБИВАТ КОЗИТЕ И ОВЦЕТЕ, ПОДЛАГАТ НИ НА НЕВИЖДАНА ДИКТАТУРА И ГЕНОЦИД! ТИКВО, ОПГ ГЕРБ, ГЕРБ-ТРОЛОВЕ И АПАРАТ, ЗА ДА НЕ ВИ ЗАСТИГНАТ ЧАСОВЕ НА АГОНИЯ, ПОДАЙТЕ ДОБРОВОЛНО ОСТАВКИ И НАПУСНЕТЕ БЪЛГАРИЯ! ГЕРБ-ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #15, #16, #31, #36

  • 2 Баси

    37 5 Отговор
    Кения в щата УЙисконсин ли е?

    Коментиран от #9, #14

  • 3 Крокозъбел

    113 9 Отговор
    ЗАЩО не литнеш с хеликопера до Видин, Бойко?
    45 минути ще летиш над гробища. Няма заводи, няма тръби, няма училища, няма болници, няма лекари, дори хора няма, деца няма. От днес затвориха и неврологията в общинската болница. Видинчаните с инсулт ще си мрат спокойно по домовете, за да не клатят стабилността Ти. И знаеш ли, нямаме дори клошари, защото мизерията и беднотията е толкова голяма, че няма какво да изровят от кофите за боклук. Може да долетиш и с новият самолет за 55 милиона. То и летище вече нямаме, но от горе разгледай. Има какво да се види - села призраци, а в града в блоковете светят по няколко лампи. Ела и кажи на хората колко милиарда е излишъка и колко е кредитният рейтинг. Много ще ти се зарадват. И не ги слушай, ако ти крещят, че си убиец, крадец и боклук, така ти се счува, само усещане е това, като корупцията. И ако хвърлят яйца и камъни, да знаеш от любов е. Дават ти най-ценното си, друго нямат, само по някое яйце в хладилника и камънак по улиците.
    Що за изрод трябва да си, за да затриеш цяла една държава, да откраднеш на хората парите, живота, бизнеса, мечтите и водата и да им разправяш колко хубаво си живеят? Що за изрод трябва да си, за да прокудиш на хората децата и внуците, да им хвърлиш по 40 лева за Коледа и да искаш да са ти благодарни? Що за изрод трябва да си, за да гледаш как хора умират, защото няма линейки и отделенията в болниците са затворени, а ти да си купуваш самолет с техните пари?
    И една история ще ти разкажа, Б

    Коментиран от #8, #11, #17, #43

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЧЪК НОРИС.

    7 28 Отговор
    Ураааа почва се най накрая маймуните се хванаха на въдицата и затова ще ядът сега от старите ракети на бойният арсенал на американската армия има още от Виетнамската война даже и листа няма да останът в тоя раьон виетнамците едно време си правеха тунели и се криеха под земята затова оцеляха а тия мързели да видим къде ще се крият.

    Коментиран от #21

  • 8 S. S

    58 1 Отговор

    До коментар #3 от "Крокозъбел":

    Отдавна не бях чел такъв коментар. Адмирации. +++++++++++++
  • 9 ???

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Баси":

    Кения е родното място на бабата на Обама.
  • 10 БАРАБАДУГА

    29 3 Отговор
    Е нали били много страшни хамерските салдати, а 10шимпанзета унищожиха инвентар за 5 милина $!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Ххх

    39 1 Отговор

    До коментар #3 от "Крокозъбел":

    Отличен коментар. И доста интелигентно и правдиво написан ! Лошото е, че Тиквуций и хората, и коментарите си ги слага на ........ Такива като него само от дърво разбират, да им говориш на съвест е безмислено.
  • 12 Монгола

    15 2 Отговор
    За 2000$ на месец да ти рипат радикализирани маймуни в саваната не си заслужава!
  • 13 ЧЪК НОРИС.

    3 19 Отговор

    До коментар #10 от "БАРАБАДУГА":

    Ти си по елементарен и от шинпанзетата виждаш ли затова и те се хванаха на въдицата инвентарите в момента в никоя американска база не се пазят нарочно за да бъдат нападнати и унищожени това е целта на Трънп господин разбирателю за да има той след това да нападне с сила и мощ а унищожената техника шинпанзетата ще я изплатят многократно .

    Коментиран от #18, #20

  • 14 КОНТРАТА

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Баси":

    Е ти го бай американо с гоолУемата пушка на преден план и гората е от кипариси не е бор за да се правиш на лесничей!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Емил

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "Ангел":

    И като пометем, БСП да сере на метеното!
  • 17 Барчо

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "Крокозъбел":

    Ма това сега ли става??? Щото тук много хора като кажа че по статистика след 1990 г само за десетина години са изтрити от картата на РБ стотици села, а още няколко стотици са с под 10 човека не коментират точно това, а колко сме добре. За умирането на една нация има няколко фактора: Раждаемост, смъртност, Бягство зад граница завинаги, образование, здравеопазване, трудова заетост, армия, физическо състояние и естествено икономиката. Естествено има и много подфактори, но ако всеки един от горните ги съпоставим с времето преди 1989 г, което удобно се нарича мракобесно, ще видим огромна разлика и то не в сегашна полза. Медиите обаче съвсем умишлено обясняват колко е било зле и тези, които не са били в съзнателния си живот тогава е естествено да го вярват, за което никой не може да и се сърди естествено. А дали вярват или не, това даже не е толкова важно. Важното е че политиката на всички правителства след 1989 г до сега е унищожаването на българското, българщината и българина в България. Дали го правят под чужда диктовка, дали вот простотия, дали от самогъзничество и това не е важно. Важното е, че е факт!!!
  • 18 Юрий Бойка

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЧЪК НОРИС.":

    Ааа туй ли е целта, ами си направят сепуко що се занимават с маймунски шнурове в Кения тогава?
  • 19 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "патриот от Видин":

    Само не разбрахме кого и за какво трябва да слушаме ? Мноого си важен, но все пак, защо постоянно трябва да даваш доказателства с недоносените си писаници, че си от 80 - те процента дебили на професор Иво Христов.
  • 20 хмм

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЧЪК НОРИС.":

    Я, прочети №3 и после разсъждавай за Кения!
  • 21 Ххх

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЪК НОРИС.":

    И в американското посолство в Багдад, и там ли ще ядат от същите ракети ? Или може би не си чувал, че по времето на шаха и иранците купуваха американско оръжие ?
  • 22 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дългия":

    Пиша ти минус не защото не трябва болните животни да бъдат унищожени, а защото тази ситуация е следствие от безотговорността на държавата ни към тази тема. Тези болести са следствие от занижен или никакъв контрол на ДВСК при вноса на храни, производството на храни от животински и растителен произход. Границите ни са разграден двор откъдето влизат диви и селскостопански животни с риск да са заразени. Това е работа на държавата, но тя не си я върши и дали е умишлено или ей така, няма значение за нас. Това има в предвид № 1, както и много други неща.
  • 23 Гостенин

    9 1 Отговор
    Американски военни в Кения? Майките ли си търсят там? Според мен ще намерят само негърски паламарки.
  • 24 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    АМЕРИКА НИ Е ДАЛА ТАЛКОВА МНОГО , А СЕГА ТРЯБВА ДА Я ЖАЛЯ !!! ДНЕС ТЯ СЕ БОРИ ДА Е " ГОЛЯМАТА ПИШКА " !!! НО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ПРОБЛЕМА : " ПИШКАТА -СТАНЕ --ТОЙ ПАДНЕ ...ТОЙ СТАНЕ -ПИШКАТА ПАДНЕ " !!!!!!!!!!!!!!!
  • 25 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дългия":

    Болна ти е главата и очите,оти ни мислиш,ни видиш
  • 26 Бай хой

    7 1 Отговор
    Нищо ново. Приятелски огън. Хамитата убиха иранеца който изкорени Ал Шабаб от Ирак и Сирия и сега получават благодарности от партньорите. Как пък тези джахидисти атакуват винаги в най удобното за сащ време? Сега дебилите трябва да ревнат "ми прав е трамп макар и терорист".
  • 27 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дългия":

    Деби така и не разбрах защо трябва да умъртвяват 24 000 човека? Кажи какво те навежда на такива отчаяни мисли. Ако се отнася до АЧС тя няма отношение към хората. Човека не боледува от тази болест и не може да се зарази. Освен ти ако не си клониран от някое праси.

    Коментиран от #34

  • 28 Еее

    3 0 Отговор
    Една добра новина.
  • 29 Enver Hoja

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "патриот от Видин":

    Da ti go na4ukam Pedal mrisen
  • 30 барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дългия":

    Минуса ти пиша и по още една причина. Не търсиш виновника и някак си без болка в сърцето си приемаш унищожаването на толкова животни, без да имаш в предвид част от селянина му иде да ги последва. Аз съм от поколението, което знае как се отглеждат животни. Няма почивен ден, няма болнични, ръцете са като шкурка от работа, миришеш на тор и обор, отмиване няма. Да не изброяваме и още .... Селянина дава име на всяко едно, та ако ще и да са стотина, познава ги и по характер. Виновни са тия от коментар № 1 и те трябва да плащат, а не селянина, който от много време е на ръба на оцеляването. Вчера ми попадна вестник от 1975 г и там пишеше, че първите 7 месеца млекокомбинат Сердика е изкупил 570 000 тона мляко от частния сектор. Това нещо да ти говори???

    Коментиран от #37

  • 31 слаботоков

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ангел":

    Евала за написаното! Имаш плюсче от мен!
  • 32 слаботоков

    6 0 Отговор
    Краварите сигурно са се насрали! !!! Ха ха ха
  • 33 no name no face no number

    2 0 Отговор
    фък офф сащ и техните слуги
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ангел":

    Тия доктори пак са ти изписали от скъпите лекарства и май не си ги взимал!
  • 37 Да да

    0 7 Отговор

    До коментар #30 от "барчо":

    Само тъпите селяни гледат животни с имена, които са 2-3% от всички отглеждани. Ако мислиш, че на някой му пука за 1 крава, 2 прасета и 10 кокошки, си се объркал.А като ги кръщават,що ги колят ? Нали са им като деца? Избиват си децата! Изроди са това, а не хора!

    Коментиран от #38, #40

  • 38 веселяк

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Да да":

    Затова сега ще ручаш ГМО, палмово масло и Е-та!
  • 39 Skroutz

    1 1 Отговор
    Квичът Бойко, квичът, значи добре вървиш! Червени тутурутки, квичете!
  • 40 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Да да":

    Няма да споря с теб за факти, които ти за съжаление не знаеш. А такива като теб дори ще ритнат кръста на гроба на БГ, та да не се знае изобщо че е съществувала, стига някой да плати.
  • 41 Тодоров

    1 0 Отговор
    От снимката - борови гори в Кения ? Росене, я малко по-сериозно.
  • 42 Тодоров

    1 0 Отговор
    ТОВА Е ИСТИНСКАТА НОВИНА:"......ВАШИНГТОН, 5 янв – РИА Новости. Военный США и двое контрактников Пентагона погибли в Кении в результате атаки боевиков группировки "Аль-Шабаб" (входит в "Аль-Каиду"*), сообщает пресс-служба Африканского командования США. Как уточняется в пресс-релизе, атака была совершена на военную базу кенийских вооруженных сил в районе аэродрома Мэнда-бэй. При этом ранения получили еще двое военнослужащих США. Нападавшим, которые были вооружены стрелковым оружием, удалось проникнуть на территорию базы и повредить шесть гражданских воздушных судов, которые находились на аэродроме. Совместно с кенийскими военными атаку удалось отбить. О потерях среди боевиков не сообщается"
  • 43 don4i4o

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Крокозъбел":

    PREPISANO!!!ЗAЩO нe литнeш c хeликoпeрa дo Видин, Бoйкo?
    45 минути щe лeтиш нaд грoбищa. Нямa зaвoди, нямa тръби, нямa училищa, нямa бoлници, нямa лeкaри, дoри хoрa нямa, дeцa нямa. Oт днec зaтвoрихa и нeврoлoгиятa в oбщинcкaтa бoлницa. Видинчaнитe c инcулт щe cи мрaт cпoкoйнo пo дoмoвeтe, зa дa нe клaтят cтaбилнocттa Ти. И знaeш ли, нямaмe дoри клoшaри, зaщoтo мизeриятa и бeднoтиятa e тoлкoвa гoлямa, чe нямa кaквo дa изрoвят oт кoфитe зa бoклук. Мoжe дa дoлeтиш и c нoвият caмoлeт зa 55 милиoнa. Тo и лeтищe вeчe нямaмe, нo oт гoрe рaзглeдaй. Имa кaквo дa ce види - ceлa призрaци, a в грaдa в блoкoвeтe cвeтят пo някoлкo лaмпи. Eлa и кaжи нa хoрaтa кoлкo милиaрдa e излишъкa и кoлкo e крeдитният рeйтинг. Мнoгo щe ти ce зaрaдвaт. И нe ги cлушaй, aкo ти крeщят, чe cи убиeц, крaдeц и бoклук, тaкa ти ce cчувa, caмo уceщaнe e тoвa, кaтo кoрупциятa. И aкo хвърлят яйцa и кaмъни, дa знaeш oт любoв e. Дaвaт ти нaй-цeннoтo cи, другo нямaт, caмo пo някoe яйцe в хлaдилникa и кaмънaк пo улицитe.
    Щo зa изрoд трябвa дa cи, зa дa зaтриeш цялa eднa държaвa, дa oткрaднeш нa хoрaтa пaритe, живoтa, бизнeca, мeчтитe и вoдaтa и дa им рaзпрaвяш кoлкo хубaвo cи живeят? Щo зa изрoд трябвa дa cи, зa дa прoкудиш нa хoрaтa дeцaтa и внуцитe, дa им хвърлиш пo 40 лeвa зa Кoлeдa и дa иcкaш дa ca ти блaгoдaрни? Щo зa изрoд трябвa дa cи, зa дa глeдaш кaк хoрa умирaт, зaщoтo нямa линeйки и oтдeлeниятa в бoлницитe ca зaтвoрeни, a ти дa cи купувaш caмoлeт c тeхнитe пaри?
    И eднa иcтoрия щe ти