Last news in Fakti

10 Януари, 2020 11:39 1 555 8

Зеленски също подозира ракетен удар по самолета

  • украйна-
  • иран-
  • самолет-
  • володимир зеленски-
  • ракета-
  • трагедия

Киев иска да разбере истината за трагедията

Зеленски също подозира ракетен удар по самолета - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че една от версиите за катастрофата на пътническия самолет в Иран е ракетно нападение, съобщиха украинските медии, цитирайки негов пост във Фейсбук.

Боинг на украинските авиолинии се разби след излитането си от Техеран, а всички 176 души загинаха. В момента се води разследване, в което са поканени и експерти от Киев.

Володимир Зеленски заяви, че една от версиите, по която се работи, е попадение на ракета. Основната цел на Украйна в момента е да разбере истината за авиационната трагедия, посочи президентът.

Службите на САЩ и Канада смятат, че ракета, която по всяка вероятност е била изстреляна по погрешка, е свалила пътническия самолет. Експерти на Боинг също ще бъдат допуснати в разследването. Техеран отрича към този момент, че е била изстреляна ракета. Самолетът катастрофира само няколко часа, след като Иран атакува военни бази в Ирак с американско присъствие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаещ

    6 7 Отговор
    Чалмите удариха самолета, това е безспорно и три дни не допускат експерти до кутиите, през което време спокойно са манипулирали записите..Това е повече от ясно. По подобен начин свалиха преди години и самолета над Локърби и изфабрикуваха доказателствата, с което сложиха Кадафи на топа на устата..

    Коментиран от #6, #8

  • 2 onq s konq

    11 0 Отговор
    Лично този смешник в началото каза, че имал достоверна информация, че било техническа повреда. След съответен инструктаж се извъртя на 180 градуса. Е как да му вярваме.
  • 3 Мюмюн

    8 3 Отговор
    Най гнусното е, че политици и журналисти си правят пиар на една ужасна човешка трагедия. Светла им памет на загиналите сред които има и католици и православни и протестанти християни и мюсулмани. Поне се засрамете пред смъртта им
  • 4 Behemoth

    3 3 Отговор
    Не каква да е а Руска.... хахахххххх...
  • 5 Ники

    3 0 Отговор
    Много назад във времето беше казано,че нещо повтаряно много пъти дори и лъжа се превръща в истина.
    А в дадения случай демократичното твърдение(няма виновен до доказване на вина) е зачеркнато с лека ръка. Така диктуват интересите ни.
  • 6 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Знаещ":

    Даа, и тия черни кутии са толкова елементарни, та записите просто така да бъдат манипулирани ? Може би, записите наставени с дублиращи екипажа гласове ? А и днес четох информации, че Иран се е съгласил да допусне чуждестранни специалисти, включително такива от Боинг, така че, нещата с манипулирането стават трудно осъществими.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Зеленски няма топки, за да подозира нещо различно от задокеанскте си господари.
  • 8 дон чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Знаещ":

    Знаещия! Да си чул , че Иран имат апетити към чужд петрол! Наскоро чух , че американците няма да напуснат нефтените полета на Сирия,на Ирак, искат петрола на Венесуела, лития на Боливия , медта на Чили..., и маковите полета на Афганистан , Знайко!!!