9 Февруари, 2020 08:35 2 463 3

Ликвидираха военния, убил и ранил десетки в тайландски мол

  • тайланд-
  • нападение-
  • военен

При инцидента са ранени 42-ма души, някои от тях са в критично състояние

Ликвидираха военния, убил и ранил десетки в тайландски мол - 1

Войникът, застрелял 20 души в мол в тайландския град Корат, е ликвидиран. Информацията е официално потвърдена, но подробности за операцията не са известни. При инцидента са ранени 42-ма души, някои от тях са в критично състояние.

Всичко започва в ранния съботен следобед в казарма, близо до града. 32-годишният войник убива командира си и възрастна жена.

Краде оръжие и се придвижва из Корат с джип. Влиза в едни от големите търговски центрове и започва безразборна стрелба. Районът е отцепен.

Полицията се опитва да преговаря с военния, на място е и извикана и майка му, която не успява да го убеди да се предаде. След продължили часове наред преговори, органите на реда предприемат действие.

Мотивите на войника не са известни. Преди атаката той е написал във Фейсбук, че е време "да се развълнуваме" и "никой не може да избегне смъртта". Профилът му е свален.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    3 3 Отговор
    браво! едно хубаво нещо да стане
  • 2 крадлив фандък

    0 1 Отговор
    Един такъв ни трябва тук в София.
  • 3 ай ляху

    0 0 Отговор
    Горе ли е вече в девическия рай