Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 17:35 2 837 3

СЗО обвинена в предаване на невярна информация и погазване на собствените си принципи

  • тайван-
  • сзо-
  • коронавирус-
  • 2019-ncov-
  • китай-
  • доклад-
  • информация

Външният министър на Република Китай Джоузеф Ву сериозно се противопостави на Световната здравна организация за това, че третира Тайван като част от Китай, което води след себе си редица последици, особено сега, когато сме в разгара на глобален проблем, какъвто е коронавирусът. Той разкритикува решенията, взети от длъжностните лица на СЗО, и ги обвини, че живеят в „паралелна вселена“.

Само преди броени дни правителството на Италия обяви, че спира всички полети от Китай, Хонконг, Макао и Тайван до 28 април, за да предотврати по-нататъшното разпространение на новия коронавирус. Часове по-късно властите на гражданската авиация на Виетнам също обявиха подобна забрана за период от 90 дни, но забраната за полети между Тайван и Виетнам бързо беше отменена.

Ву заяви, че СЗО предоставя „неточна информация“, което е и причината за решенията, взети от Италия и Виетнам. В доклада на СЗО Тайпе е включен в списъка с китайски градове, региони и провинции с потвърдени случаи на остри респираторни заболявания в следствие на коронавирсус 2019. Нещо повече – в таблица с потвърдените случаи в световен мащаб са изброени Китай с 11 821 случая, Хонконг с 13 случая, Маккао – 7 случая и Тайпе с 10 потвърдени случая.

Тайван не е член на ООН и редовно бива посочван като част от Китай в свързаните с ООН организации, което според Ву е изкривяване на информацията и представяне на неверни данни, според които Тайван е силно заразена зона.

Той е на мнение, че именно докладът на СЗО е причината, довела до спирането на полетите от страна на Италия, тъй като решението за забраната е по препоръка на италианските здравни власти и в съобщението се цитират именно части от този доклад.

„Забраната на Италия за полети от Тайван се отрази негативно на хиляди пътници без да се очаква те да бъдат обезщетени от авиокомпаниите и от СЗО“, каза Ву. „Бих искал публично да призова СЗО да признае простия факт, че Тайван е Тайван и той не е част от Китайската народна република“, допълни той, подчертавайки, че здравните грижи в Тайван и Китай се администрират от отделни власти.

Външният министър отправи още едно сериозно обвинение към СЗО, а именно, че тя не е вярна на мотото си, а именно „здраве за всички“, точно обратното. Като доказателство за това се явява фактът, че на Тайван не само му е забранено да участва в Световната здравна асамблея, но и неговите експерти биват възпрепятствани да участват в 70 % от техническите срещи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    Да ...резервният парашут трябва да се пази!
  • 2 Рошко

    6 1 Отговор
    Сзо е изчадие на дявола, най големата мафия може би която се подиграва със здравето на хората
  • 3 Сух

    6 5 Отговор
    Българите защо не спряха полетите, а тръгнаха да евакуират? Че и продължават да идват още китайци.. Някой дава ли си сметка въобще от тези малоумници къде ни управляват, че ние с този вирус не можем да се преборим. Или това им е добре дошло с плана за унищожение на българите? Сума ти и професор чета, но един не застана да каже, че нещата не са ок. Нещастници, плазмодий, мишки! ОСТАВКА ВЕДНАГА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! ПАРЛАМЕНТА ДА ПРЕУСТАНОВИ РАБОТА! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С ПРЯКО УПРАВЛЕНИЕ ОТ НАРОДА ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМИ!