2 Март, 2020 17:05 1 405 2

Армения модернизира своята АЕЦ

  • армения-
  • модернизация-
  • аец-
  • атомна енергетика

Планира се енергийната стратегия да се преразглежда на всеки 2 години

Армения модернизира своята АЕЦ - 1
Снимка: Shutterstock

Армения скоро ще представи стратегия за енергийно развитие до 2040 година, заяви заместник-министърът на териториалната администрация и инфраструктурата Акоб Варданян, предаде агенция Arka.

Ведомството вече е разработило подробен документ, който ще бъде разгледан от правителството. По думите на Варданян в стратегията е заложена и модернизация на Арменската АЕЦ. Планира се енергийната стратегия да се преразглежда на всеки 2 години, което ще даде възможност, ако е необходимо, да се уточни въпросът за експлоатация на атомната електроцентрала или възможността за изграждане на нова АЕЦ.

По-рано министърът на териториалната администрация и инфраструктура Сурен Папикян заяви, че чрез модернизация има възможност да се удължи работата на Арменската АЕЦ след 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Борисов

    12 0 Отговор
    Разбира се, че ще я модернизират от,, Росатом " защото те са номер 1 в ядрената енергетика в Света!
  • 2 Как не са се сетили да я разрушат😂😂😂

    9 1 Отговор
    Явно не знаят беге пример как се решава всичко с рушене и грабене😂😂😂😂