Last news in Fakti

2 Май, 2020 08:29 2 900 18

Канада забранява автоматичните оръжия

  • автомат-
  • канада-
  • оръжие

Забраната влиза в сила веднага, но ще има двугодишен гратисен период за притежателите на разрешителни

Канада забранява автоматичните оръжия - 1
Снимка: БГНЕС

Канада забранява автоматичните оръжия. Мярката беше сред предизборните обещания на премиера Джъстин Трюдо.

Новите правила ще направят незаконна продажбата, транспортирането, вноса и използването на общо 1500 вида автоматични оръжия.

Забраната влиза в сила веднага, но ще има двугодишен гратисен период за притежателите на разрешителни. Правителството смята да въведе и програма за обратно изкупуване на оръжията на гражданите, уточнява бТВ.

За разлика от Съединените щати, в Канада притежанието на огнестрелно оръжие не е записано като право в Конституцията, но е широко разпространено, поради което новият закон предизвика полемики.

Той се въвежда след серия масови стрелби през последните години, най-смъртоносната от които беше преди броени дни.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кравароб

    23 10 Отговор
    Канадците винаги са били по-умни от Хамерите! ;)

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Лекар БГ

    13 10 Отговор
    Правилно.И още може.
    Крайно време е и южните им съседи да направят същото и то много в повече.
  • 3 Жоро

    8 5 Отговор
    На наз не ни требат оръжия нема от кой да се пазим
  • 4 Жайме

    11 3 Отговор
    Вече ще се замерят с лъкове и стрели. Или с барабанлии.
  • 5 ИВАН

    19 1 Отговор
    Е, те политиците би трябвало да знаят защо хората все повече изтрещяват ... аз пък предлагам да се забранят и несправедливостите в обществото, или поне да започнат да намаляват, та хората да виждат и светлинка в тунела
  • 6 Хасфалт

    19 0 Отговор
    Американците не са по-глупави от канадците. Оръжията им трябват, когато ескалират нещата след короната да имат с какво да поставят на място безумните си политици и бютократи и техните приятели от банките и корпорациите.
  • 7 Гост

    5 10 Отговор
    Няма по-тъпа и агресивна нация от американската, ако може да се нарече нация въобще. В коя друга държава по света народът реагира на корона вируса със закупуване на оръжие?

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Така така

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Колко да са глупави? Там нямат ограда на къщите си, една табелка те предупреждава, че влизаш в частна собственост и отговорността е изцяло твоя. Тук всяко село е обирано е ежемесечно и случаите на пребити и изнасилени възрастни е норма. Там те посрещат с автомат и имаш прилагат правилото Частната собственост е неприкосновена.
  • 9 Жоро

    8 3 Отговор
    Ами ще ги забранят. Прочетете в Мичиган как щурмуваха хоратаCapitol-a, някои въоръжени с искане за отмяна на карантината.Разбира се, не го видях в бг медии. Същото следва навсякъде.
  • 10 Хехе

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кравароб":

    И като някой те нападне кво прайш
    Камадците са тъпи либерали
  • 11 Ей умик

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кравароб":

    в САЩ автоматичните оръжия са забранени. Или ти като видиш АК или М16 и си мислиш, че непременно са автоматични ли? Всички видове автомати и щурмови пушки се продават свободно, но заводски са направени да произвеждат само единични изстрели. Ако някъде в САЩ са използвани от терористи, банкови обирджии и т.н. това са оръжия купени на "черния пазар". Като не знаеш, не коментирай само щото се имаш за разбирач.
  • 12 5511

    4 1 Отговор
    Забраната на автоматични оръжия в Канада е от 70 години.
    Това сега са модерни оръжия и тежкокалибренни. В списъка има посочени и четири Български гранатомети и минохвъргачки?
    90% от тези забранени сега оръжия не са по магазините и не знам по какъв начин може да си купиш и обслужваш оръжие което тежи 30-40кг, и на кого е нужно за лов???

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    МАЛОУМНИЛИ СА,ЧЕ ЧАК СЕГА !! !"АХ ЗНАЯ,ЗНАЯ---ТЕ ПРОТЕКТОРАТ СА МАЙКО - И ЕДИН ТЕХЕН ГОСПОДАР -МАЙКО -Е " КРАЛИЦАТА УМРЕЛЯК " !!! ДАНЪК И ПЛАЩАТ НА БАБУЛЯКА - ЗАРАДИ ЕВРЕЙСКАТА ХРИСТИАНСКА ИЗГЪЗИЦА -В 21 ВЕК !!!!!!!!!!!!
  • 15 Не си прав

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Американците си дават сметка, че пандемията с коронавирус SARS-COV-2 БИОТЕРОРИСТИЧНА АТАКА, вкл. и срещу народа на САЩ.
    Народът на САЩ много добре разбира, че БИОТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА Е В КОМПЛЕКТ с 5G и ВАКСИНАЦИЯ С НАНОЧИПИПОВЕ.
    Народът на САЩ предвидливо се въоръжава срещу световната мафия с главна квартира в собствената му държава.
  • 16 АК 47

    1 0 Отговор
    ТУК ЩО СА РАЗРЕШЕНИ -- КИРО ЯПОНЕЦА ИМА ПОНЕ 50 БРОЯ АК-47
  • 17 ВИЦ

    1 1 Отговор
    Двaмa души cтoяли нa грoбищe. Eдиният, пecимиcт, кaзaл: "Виж кoлкo e пoтиcкaщo тук, тoлкoвa мнoгo умрeли хoрa...". Приятeлят му, oптимиcт, пък oтвърнaл: "Дa, нo виж пък кoлкo мнoгo плюcoвe имa тук...""
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Бил съм в канада на две гъншоота през 2016 бях на гости на сестрами едното беше малко само едно хале второто беше в три халета и половина, несъм видял да се продават автоматични оръжия съвремени никаде по масите единствено на една маса продаваха милитария оръжия от втората световна воина всичко останало ловно.Пистолети и револвери имаше на две три маси и повечето бяха стари модели от воината и преди нея.Разрешително за късо казах че е доста трудно да си изкараш . Направи ми впечатление че имаше много скс и и то на добри цени наи скъпите бяха по 300 долара а наи евтените по 100-120 долара .Не видях нито един калашник там и попитах българина скоито бях защо няма и тои ми каза че имал имидж на терористично оръжие и за това било забранен за внос .Полу автоматични имаше сякякви може би сега са забранили и тях.
Новини по държави: