Last news in Fakti

29 Август, 2012 11:16 971 2

Британски спецчасти търсят химическия арсенал на Асад

  • башар асад-
  • сирия-
  • химическо оръжие
Британски спецчасти търсят химическия арсенал на Асад - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 200 елитни британски командоси са прехвърлени в Сирия. Те имат за задача да открият и обезвредят арсенала на президента Башар Асад от опасни оръжия за масово поразяване, съобщава таблоидът „Дейли стар“.

Британските командоси са подкрепяни и от парашутисти. В мисията за откриване на химическите и биологичните оръжия на режима в Дамаск британците си сътрудничат с ЦРУ, но и с техни колеги от Франция и САЩ.

Командосите трябва да попречат на Башар Асад да използва или да премести опасния си арсенал.

„Не можем да си позволим лукса толкова опасен арсенал да тиктака в Близкия изток“, заяви пред „Дейли стар“ пожелал анонимност британски експерт по отбраната.

Миналата седмица в. „Лос Анджелис таймс“ разкри, че Пентагонът подготвя план за унищожаването на арсенала от оръжията на Асад за масово поразяване.

За целта в региона на Близкия изток през последните дни са били съсредоточени американски шпионски сателити. Пентагонът е готов за превантивни удари, за да не се допусне използването на химически заряди. САЩ, Франция и Великобритания вече предупредиха Асад да не дръзва да посяга към опасния арсенал за овладяване на ситуацията с гражданската война.

"Казано накратко, ние настъпваме, ситуацията на бойното поле е по-добра, но още не сме побелили, за това ще трябва още време", посочва сирийският президент БашарАсад в интервю за проправителствената телевизия „Ад Дуня“. То трябва да бъде излъчено около 18.00 часа по Гринуич.

Той говори също за дезертьорствата в армията и подчертава, че страната трябва да бъде "прочистена". Башар Асад казва също така, че създаването на буферна зона за бежанците, за каквато говорят Западът и Турция, е "нереалистично". Мисля, че да се говори за буферни зони, първо, такъв въпрос не е обсъждан и, второ, тази идея е нереалистична дори за враговете на Сирия", обяснява Асад.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван иванов

    0 0 Отговор
    а ако не открия те си носят за всеки случай но май не са там уж и само за това ли и не са единствените нито първите спец части да не забравиме ония в началото които убиваха наред цивилни и после най подробно ги снимаха и ги пускаха веднага по нета и казваха гледайте как асад убива своя народ как колил деца и цели семейства ала истината не можеш вечно да я криеш защото човека е смъртен а тя не е
  • 2 иван иванов

    0 0 Отговор
    а ако не открия те си носят за всеки случай но май не са там уж и само за това ли и не са единствените нито първите спец части да не забравиме ония в началото които убиваха наред цивилни и после най подробно ги снимаха и ги пускаха веднага по нета и казваха гледайте как асад убива своя народ как колил деца и цели семейства ала истината не можеш вечно да я криеш защото човека е смъртен а тя не е
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания