Last news in Fakti

16 Май, 2020 08:46 4 111 22

Тимошенко: Украйна никога не е отказвала руски газ

  • юлия тимошенко-
  • руски газ

Европейски газ за доставки в Украйна не е съществувал и не съществува, а хората, които присъстват тук знаят това със сигурност

Тимошенко: Украйна никога не е отказвала руски газ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Никакъв отказ от руски газ не е имало от страна на Украйна - всички тези лозунги на украинското ръководство през последните шест години бяха пропаганда. Всъщност Украйна само на хартия „прокара“ газ през европейските тръби, получавайки го от Руската федерация. Това заяви Юлия Тимошенко, бивш министър-председател на Украйна, лидер на фракцията Отечество в токшоуто "Правото на власт", съобщи PolitNavigator.

„Познавам тази тема много добре и се изненадвам от изказването на Витренко /б.р. изпълнителен директор на "Нафтогаз Украйна" Юрий Витренко/, защото за всичките пет години на предишното правителство и тази година никога не сме получавали европейски газ, помнете това. Европейски газ за доставки в Украйна не е съществувал и не съществува, а хората, които присъстват тук знаят това със сигурност.

Те получиха руски газ чрез посредничеството на чуждестранни компании, контролирани от предишното правителство и това продължава и днес. И аз просто искам, ако „слугите на хората“ ни позволят да отправим този въпрос към временната следствена комисия по парламентарен контрол и не го блокират, ще покажем колко пари са били изпирани, когато са продавали газ по някакви драконовски тарифи, но в действителност лъвският пай от печалбата не е стигнал до държавата“, каза Тимошенко.

В същото време политикът подчерта, че правителството блокира опит за инспекция на "Нафтогаз" и освобождава досегашния ръководител на предприятието Андрей Коболев. „Представете си, премиерът на страната решава да проведе държавен одит на „Нафтогаз “и след три седмици отменя това решение. Вместо да освободи ръководителя на НАК "Нафтогаз" и да затвори бюджетния дефицит със 72 милиарда гривни, "Нафтогаз" се ръководи от корумпирания служител Коболев, чийто договор се удължава с четири години, вместо да го отстрани, да го държи под отговорност и да провери предприятието, - обобщи политикът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая

    29 2 Отговор
    жена , след излизането ѝ от затвора , хвърли инвалидната си количка и вече нищо ѝ няма !
  • 2 Ужас

    18 1 Отговор
    На студено!
  • 3 С две думи

    47 4 Отговор
    Ами идва отрезвяването леко полеко при украинските политици...Преди седмица в парламента си гласуваха закон за продажба на земята си на чужденци--САМО защото това било искането на МВФ та да им отпусне заем...-представяте ли си чудовищната наглост на МВФ? Но както се вижда-вече някои от политиците открито говорят че ЕС и САЩ ги излъгаха и ги използват просто като център на русофобията-зе им се отворят очите все някога

    Коментиран от #18

  • 4 123

    33 1 Отговор
    Също като в България
  • 5 цербер

    13 6 Отговор
    Ах,тая руса бузка,направо ще я изям! Кукла сладуранчеста!

    Коментиран от #6

  • 6 ха ха

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "цербер":

    А бе, Макроне, ти ли си?

    Коментиран от #11

  • 7 Сандо

    17 6 Отговор
    Укрите са неспасяеми!Цяла държава им подариха,една от най-богатите в Европа,и те всичко осраха.Но пък си написаха история,с която туриха в малкия си джоб братята северомакедонци,и която весели всеки.Вярващите,ако не знаят,Христос и апостолите му /без Юда естествено/ са укри.

    Коментиран от #14

  • 8 Xxx

    5 26 Отговор
    Турците и руснаците са на нож заради неработещите ракети ц 400 и невъзможността турците да ги използват без разрешение от руснаците, така че Южен поток е под въпрос, но дори и да не е под въпрос руски газ през България ще мине на мукавей в понеделник през 2048-ма година, така че руснаците трябва да се замислят при невъзможността газ да мине през северен поток-2 дали да не подаряват нефт на украинците, само и само за да мине руски газ през Украйна освен и газта която им подаряват??

    Коментиран от #21

  • 9 Fair

    4 23 Отговор
    Докато въглеводородите все още се ползват,Украйна е незаобиколим фактор при транзита.Всеки опит за заобикаляне ще бъде най малкото губещ както стана със Сев.поток 2
  • 10 Порно

    18 1 Отговор
    Да , хохлите никога не са отказвали да крадат от транзитния руски газ. А ние плащаме цената , за да има газова принцеса.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    8 2 Отговор
    Кой, ако не газовата принцеса Тимишенко ще им разплете сенчестите схеми на Нафтогаз. Същото говорят и някои други икономически експерти. Украйна получава някакви количества директно недемократичен газ от Русия, но после чрез виртуални машинации го превръща в европейски. Ето откъде идват астрономическите бонуси на управителния съвет на Нафтогаз.
  • 14 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Да, точно така . Освен това те в училище изучават, че са потомци на шумерите. Докъде ли ще стигнат в стремежа си да се разграничат от руснаците с тази клоунада и те не знаят. А бяха най-прилежните комунисти по време на СССР. Най - многобройни висши кадри в КПСС идват от Украйна. Освен Хрусчов, украинец е шеф на КГБ, точно по времето когато убиват Кенеди. И сега изведнъж, ни лук яли, ни лук мириса ли, нямат общо нито с Русия, нито с КПСС. Че Хрусчов каква националност имаше, марсианска?
  • 15 Била жива тази...!

    2 1 Отговор
    Преди няколко дена се сетих за нея, тъй като отдавна не гледам ТВ..!
  • 16 Ххх

    9 0 Отговор
    Всичко взимат ... Плаща чичко Джо Байдън.... евентуално
  • 17 Барчо

    10 0 Отговор
    Тимошенко не открива Америка с това изказване. Още в началото Путин неколкократно в интервюта каза директно, че Украйна купува РУСКИЯ газ, но го плаща на хартия на други държави, като няма как да го получи физически от тях. Газа в тръбата минаваща през Украйна се движи само и единствено в една посока. Потрошенко използва евтиния трик за това да "накаже" Русия и да спре внос на газ от нея, за да си напълнят собствените си джобове за сметка на държавата и украинския народ, който всъщност е наказания да плаща доста по-скъп газ. Нищо ново не казвате, госпожо Тимошенко. Новото ще е да бъдат осъдени мошениците в старото и новото правителство.
  • 18 Барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "С две думи":

    От няколко месеца се изнася физически украинската земя с влакове. Обира се най-горния черноземен слой, който повече няма как да бъде възстановен. Този слой е достатъчно тънък и много бързо може да бъде изчерпан, като се унищожат на практика хиляди декари повърхност, която ще става само за дърводобив евентуално. Така тук лафа, че чужденеца, който купува земя няма как да я вземе и да си я занесе на гърба - не важи. Даже няма да му е нужно да купува територия. Просто ще си вземе най-доброто. Ако гърците решат да купуват земя, укрите ще го загазят, защото ще останат само с камънаци.

    Коментиран от #19

  • 19 Сандо

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Барчо":

    Преди време даваха по някоя ТВ един полупиян украинец,застанал пред един изкоп.Чернозема беше около 1,5 м. и той викаше,че има за всички,идвайте и товарете.Какво богатство ще раздадат,чак аз се ядосвам.

    Коментиран от #20

  • 20 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сандо":

    Ами за съжаление тази простотия е държавна политика, а въпросния селянин със сигурност не е селянин, защото душата му нямаше да даде устата да проговори подобно нещо. Дядо ми беше "селянин" и виждах как преживяваше всяко едно нещо, което касаеше земята. Всяка година даваха по 20 декара от текезесарската земя за частно ползване, като тези декари се разпределяха за различни култури и бяха на различни места: Бустан, царевица, лук, пипер и т.н. Въпреки че земята беше текезесарска, той някак си вътрешно душевно беше задължен да я пази и съхранява за в бъдеще без никой да изисква това от него. Почина на 97 години, като до последно работеше на полето. Та ако той беше свидетел на такова нещо със сигурност лично щеше да извие врата на онзи украински "лъжеселянин". Тази земя много лесно може да "свърши", паради предполагам никаквата цена и количествата колкото и да са много, не са безкрайни, а възстановяване няма как да се случи през това хилядолетие. Такъв лош сценарий дори не съм си и помислял, че може да съществува!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Енчо.

    7 0 Отговор
    Полша и Украйна крадяха руска газ от транзита за чужди държави.Това принуди Русия да построи турските и северните потоци. Според руснаците до 3,максимум 4 месеца ,,Академик Черкаскй" ще построи Северен поток 2. От 18 май Русия прекратява договора за гарантиран транзит на руска газ по тръбата през Полша. Транзитът ще става само с дребни търгове нещо от което Полша ще изгуби милиарди след като Северен поток 2 заработи.