Last news in Fakti

11 Юли, 2020 16:55 3 742 0

Отцепиха район, в който се удавиха младежи

  • египет-
  • младежи-
  • загинали-
  • море-
  • плаж-
  • подводно течение

Инцидентът е станал в египетският комплекс „Палм бийч"

Отцепиха район, в който се удавиха младежи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Прокуратурата на град Александрия разпореди на 11 юли да бъде затворено крайбрежието на Средиземно море в Ал Агами, където в петък 7 младежи загинала, а други двама са безследно изчезнали. Започнато е разследване, а администрацията на плажа, който е на територията на комплекса „Палм Бийч", където се е разиграла трагедията, е подвеждане под съдебна отговорност, съобщава информационният сайт Al Youm Al Sabea.

Рано сутринта на 10 юли компания от млади хора са тръгнали да се къпят в морето при отсъствие на спасители на плажа. Заради пандемията всички плажове в Египет са затворени. Единствено работят тези към хотелите и частните. Обществените не функционират. Във връзка с това много хора използват ранните часове на деня, за да се потопят в морето. Също така много хора предпочитат и по-отдалечените плажове, но те не се охраняват.

По информация на полицията, едно от момчетата е започнало а се дави, и тогава останалите са се хвърлили да го спасяват, но и те са били повлечени от подводно течение. До момента са открити и извадени телата на седем удавени, а още двама се смятат за безследно изчезнали, като издирвателните мероприятия продължават. Други двама са в болница в критично състояние. Възрастта на загиналите е между 14 и 26 години.

Участък от крайбрежието в района на Ал Агами на запад от Александрия е известен като „бреговете на смъртта” заради честите нещастни случая. Често летовниците, които се къпят там, се давят поради наличие на силни подводни течения. През 2018 г. само за седмица загинаха 21 души, след което местните власти забраниха посещението на плажа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА