4 Август, 2020 10:40 2 206 12

Беларус гледа към референдум

  • беларус-
  • референдум-
  • избори

Възможни са промени в конституцията

Беларус гледа към референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Беларус разглежда варианти за референдум за промени в конституцията, съобщи РИА Новости.
Вотът е заложен в неговата предизборна програма. Държавният глава смята, че гражданите са показали готовност да поемат отговорност за своята страна.

Предстои да реши каква ще е тя. За това и е предвиден референдум.

Според него всичко трябва да стане законосъобразно, а не по площадите.  Референдумът ще определи правата и свободите на гражданите.

Беларус очаква президентски избори. Голяма опозиционна вълна се формира около кандидата  Светлана Тихоновская.

През последните седмици в страната имаше няколко големи протеста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точка Омега Последни Времена

    2 2 Отговор
    Конституционни промени се задават в целия свят в приветствие на Антихриста.
  • 2 Жоро

    3 30 Отговор
    Тука господин Борисов държи фронта.Ние сме с теб не се давай на платените протестъри и на пропагандата от Радев.
  • 3 Бесен Язовец

    7 10 Отговор
    Този е свърши като Саакашвили. Ще става скоро изгнанник!
  • 4 дали

    3 18 Отговор
    Само да не стане като в Украйна - там искаха да питат хората дали искат да се ориентират към ЕС или към ОНД. Само че отговора не се хареса на властта в Кремъл и решиха да им спретнат едно възстание. Че и окупираха Крим.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Бесен Язовец

    20 6 Отговор

    До коментар #4 от "дали":

    В Крим имаше референдум законен и резултата не се хареса на сороснята! Какво им пречи на ЕС да приберат Украйна сега, или без Крим и виенноморската база в,, Севастопол " Украйна вече не е добра оферта?

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    ти си бил в Украйна ли умнико, че ръсиш умнотии и съвети за страна, която познаваш само по това което си прочел от руски пропагандиски сайтове?
    От онзи лош матриял и от онези 80% са ти това е ясно.
    Жалко за БГ с такова население....

    Коментиран от #8, #9, #10, #12

  • 7 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "дали":

    Янукович сметна, че присъединяването ще струва на Украйна 160 млрд, не му дадоха дори и обещания, а му спртенаха Майдан и не му позволява ха да го разчисти. В деня, в който се разбраха с опозицията за нови избори, извършиха преврата. Сега Украйна взема заем след заем, и така - до 160 млрд.
  • 8 Монгола

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Украинчката е фалирала от 6 години. Да не са почнали да ти плащат в гривни? Кво има да и гледаш на Украиничката цъфнала им е икономиката с производството на шоколадови бАнбонки!!!
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Иван, образова се...
  • 10 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Иван, образовай се!
  • 11 ****

    0 2 Отговор
    Този усеща,че му дишат вече във вратъ,и започва да обещава всичко,само и само да се задържи на власт.
  • 12 Сега

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Ситуацията в България е като в покрайна/окрайна на Русия през 2013/2014 г.
    Само че България никога не е била изконна част от Русия, каквато беше окрайната на Русия до 1918 г., когато по решение на юдоболшевиките, предвождани от Ленин и Троцки, Сврдлов, евреинът Троцки предаде руските територии Малорусия и Новорусия на германския кайзер, с позорния Брест-Литовски мирен договор от 03.03.1918 г.

    Покраинските идиоти под пряката диктовка на г-жа Нюланд (USA - Fuck the EC) спретнаха метеж и преврат на корумпираното, но законно избрано правителство на Янукович, който се колебаеше между съюзна държава с Русия и ЕС.
    Нашият Борисов е като Янукович. Колебае се между ЕС, САЩ, Турция и Русия. Затова му окачиха примка на врата, чрез незаконно подслушване, записване, филмиране на чекмеджетата с милионите комисионни. Българският интерес за него е на последно място. Важното за него е да оцелее. Американците свалиха Янукович, а руснаците пропуснаха шанса си да го възстановят като законен президент на своята покрайна. В България американците заплашват, че ако Борисов не зарови 1,3 милиарда евро в "Балкански поток" ще му ритнат столчето и ще увисне на примката, която са му надянали на врата. ЕС ще постъпи като Путин - ще пропусне да го спаси, за да не се омърси.
    Американците грамотно разделят и владеят Европа. Става въпрос не за справедливи протести за демокрация, а за налагане на стратегическите американски интереси, за геополитика. Геополитика във вреда на България.
Новини по държави: