Last news in Fakti

7 Август, 2020 20:06 3 106 6

Армията на Израел е свалила дрон, идващ от ливанската граница

  • дрон-
  • армия-
  • израел-
  • ливан

През последните седмици силите за сигурност са в състояние на повишена готовност

Армията на Израел е свалила дрон, идващ от ливанската граница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските войски свалиха малък дрон, който е навлязъл в израелското въздушно пространство от Ливан в четвъртък вечер, 6 август, съобщиха военните, пише вестник The Times of Israel, цитиран от агенция "Фокус".

Силите за отбрана на Израел заявиха, че самолетът е преминал границата близо до планината Хермон на Голанските възвишения и е бил под наблюдение, докато е летял над израелската територия. След като дронът е бил свален, войниците са претърсили района за останките от безпилотния самолет.

"Израелските сили за отбрана са нащрек в северната част на страната и няма да допуснат нарушаване на суверенитета на Израел", се казва в изявлението на военните. През последните две седмици и половина силите за сигурност са в състояние на повишена готовност по протежение на ливанската граница, очаквайки потенциално нападение от страна на ливанската групировка "Хизбула", като отмъщение за смъртта на един от нейните бойци при въздушен удар в Сирия, който бе приписван на Израелските военновъздушни сили.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАНГРА

    9 23 Отговор
    Помислих че са свалили сто без аналогови изтребители 5то поколение СУ 57 на Русия, но армията на Израел е мощна колкото да свали някакво безполезно дронче на Хисбула

    Коментиран от #5

  • 2 Монгола

    8 7 Отговор
    Къв беше дрона с надписи McDonalds ли? Значи е бил краварски боен!
  • 3 гжгж

    7 4 Отговор
    Може и жидовете да са пуснали ракетката. Много в техен стил. Както на времето подпалиха войната в Ливан. Преди това Ливан е бил перлата на средиземноморието
  • 4 Политолог

    4 7 Отговор
    Глупаци има и некомпетентни в България. Идете в Израел, да видите каква държава, каква армия, каква младеж имат и са държава само на 60 г....Ние, държава на 1300 г. опъваме палатки на кръстовищата и чакаме Черепъ да ни плати 40-50 лв
  • 5 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТАНГРА":

    От кадя толкоз самальоти 5то поколение в насрасия? Те чебурашките 10 не могат да сделат, ти чак 100 искаш. Имат два макета от шперплат и един от поцинкована ламарина и това е. Всичко друго са клипчета, че да се радват русолигофрените.
  • 6 Аууу

    0 0 Отговор
    Този Дрон си е техен и какво заблуждава света. Удариха ливанското пристанище с амониев нитрат най вероятно итой е на Израел под прикритие на чужди фирми. Конфликта няма да стих е докъто Израел не се постави на мястото си от света.