Last news in Fakti

12 Август, 2020 22:00 2 002 3

Правят 3D модели на реакторни компоненти заради пандемията

  • ливърпил-
  • модели-
  • реактори-
  • атомна енергетика-
  • великобритания-
  • коронавирус

Коронавирусът има отражение и върху атомната енергетика

Правят 3D модели на реакторни компоненти заради пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Английската корабостроителна компания Cammell Laird си сътрудничи с Ливърпулски университет за преодоляване на предизвикателствата, причинени от кризата COVID-19 в областта на атомните проекти на компанията.

Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия (BEIS) на Острова спонсорира редица проучвания чрез своята „Програма за енергийни иновации“, за да опрости алтернативните системи за производство на електроенергия и да ги направи по-безопасни и икономични. Като част от тази инициатива, Cammell Laird кандидатства за разработване на съоръжение, което ще ѝ позволи да проектира, изгражда, оборудва и доставя модулни секции на електроцентрали - с акцент върху горивните сглобки за реактори с натриево охлаждане.

Изправена пред невъзможността да проведе задължителните HAZOP тестове за системна сигурност поради ограниченията на корона вируса, Cammell Laird ще разчита на екип от Центъра за виртуален инженеринг към Ливърпулския университет, който разработва виртуални 3D модели на реакторни компоненти. Това ще даде възможност на специалистите от Cammell Laird да направят тестовете виртуално и да извършат анализите си без забавяне, предаде Insider Media.

„Изпълнението на този проект навреме е изключително важно за компанията. Това ще ни позволи да приложим дългогодишния си опит от модулното корабостроене в атомната индустрия като повишаваме квалификацията на работната си сила и развиваме център за високи постижения. Модулното строителство, интегрирано с проектиране и производство, може да подобри сроковете и ефективността на разходите на атомните проекти и да промени начина на изграждане на една атомна централа“, разказва Джейми Уолгрес, мениджър на енергийните проекти в Cammell Laird.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съжалявам че не четох статията

    5 1 Отговор
    но атомният реактор от снимката ме изпълва с енергия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 баба ви от бг

    0 1 Отговор
    не, обратното е! разпространява се като атомна гъба от китай! те казаха, че са бомбардирали лабораторияата в ухан!!!! какво се получи????? цял свят гръмна!!!!
Новини по държави: