Last news in Fakti

24 Август, 2020 14:50 4 288 6

13 загинали след полицейска акция в дискотека

  • перу-
  • коронавирус-
  • дискотела-
  • загинали-
  • полиция-
  • лима

Полицията издирва собственика на нощното заведение

13 загинали след полицейска акция в дискотека - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 13 души загинаха, а други шестима бяха ранени тази събота при меле в нощен клуб в Лима след полицейска акция, съобщава Би Би Си. В дискотеката е имало около 120 души, въпреки факта, че в Перу по разпоредби на националното правителство поради пандемията са забранени събиранията.

След полицейска операция в нощен клуб в Лос Оливос се съобщава за 13 души загинали, съобщава началника на полицията Орландо Веласко пред местното радио RPP. Според изявление на Министерството на вътрешните работи, около 21:00 (местно време), жителите на квартал Лос Оливос са алармирали властите за купон в местния локал „Томас Рестабар“, малко преди полицейския час, наложен като част от извънредното положение в условията на коронавирусната криза.

След пристигането на полицията, присъстващите на купона се опитали да избягат през единствената входна врата, като в суматохата са се тъпкали един друг в опитите да излязат. На практика са попаднали в капан между входа и вътрешно стълбище на помещенията, се казва в съобщението. В текста се отбелязва също, че полицията не е използвала никакъв вид оръжие или сълзотворен газ по време на операцията.

Министерството съобщава, че досега са задържани 23 души и че властите са започнали разследване за установяване на собствениците на нощния клуб и лицата, отговорни за това злощастно събитие. Министърът на равноправието Розарио Сасиета осъди събитията и поиска организаторите на партито да бъдат наказани. Възмутена съм, защото това никога не би трябвало да се случи, някои бизнесмени заради печалба събраха 120 младежи и алчността им погуби тези млади хора. Очаквам максимална санкция за собствениците на заведението, каза тя за радиото RPP.

Освен 13 загинали, от които 12 са момичета и едно момче, са ранени шестима души, включително трима полицаи, които се опитвали да помогнат на затворените в помещението. Министерството на вътрешните работи дълбоко съжалява за смъртта на 13 души в резултат на престъпната безотговорност на безскрупулен бизнесмен и отправя най-дълбоките си съболезнования към техните семейства, се казва в изявлението. Въпреки че Перу беше една от първите латиноамерикански държави, предприели превантивни мерки за ограничаване на напредъка на коронавируса, той се превърна в една от най-засегнатите държави на континента. Регистрирани са повече от 576 000 случая и 27 000 са починали от вируса, сочат данни от университета Джон Хопкинс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 идиоти свят

    13 3 Отговор
    Тия милиционери са убили повече хора от короната ?
  • 2 тия имат банани по природа

    7 1 Отговор
    В ЮС Кочината Перу от началото на пандемията са изчезнали над 900 жени и момичета.
  • 3 Johansson

    4 5 Отговор
    Там ако опънат палаткови катуни центъра и да блокирват кръставища ще ги запалят живи.
  • 4 бобо

    2 0 Отговор
    "министър на равноправието" ?? Това и Марето не може да го измисли.
  • 5 1111222

    7 0 Отговор
    И тези ще ги напишете от К19, нали ГАДОВЕ?
  • 6 West

    1 0 Отговор
    Това са пълни глупости, както и да са се блъскали, това са 120 човека а не 12 000. Пак е станал сакатлък с куките ... В Индиго имаше над 1000 ДЕЦА, блъсканицата беше зверска и починаха 7 а тук при 120 възрастни хора са умрели 12, пълни глупости, кой знае какво наистина е станало.