Last news in Fakti

1 Септември, 2020 21:06 2 415 10

Папа Франциск отправи апел за диалог между Гърция и Турция

  • турция-
  • sir-
  • гърция-
  • папата-
  • папа франциск-
  • диалог

Мирът е заплашен, предупреди папата

Папа Франциск отправи апел за диалог между Гърция и Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск отправи апел за диалог между Гърция и Турция, за да се избегне конфликт в Източното Средиземноморие, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„Следя с безпокойство напрежението в зоната на Източното Средиземноморие, застрашена от огнища на нестабилност. Моля, отправям апел за конструктивен диалог и за зачитане на международната законност, за да се разрешат конфликтите, които заплашват мира на народите в този регион”, каза папа Франциск след неделната молитва.

Напрежението между двете съседни страни остава високо. Наскоро Турция обяви, че е открила огромно богатство от природен газ. Гърция призова за налагане на санкции срещу Турция, докато Анкара твърди, че Атина милитаризира остров близо до нейните граници, който според международните договори трябва да е демилитаризиран.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    6 3 Отговор
    Отправи и за боко една молитва да си ходи по живо по здраво утре
  • 2 сиртакоглав

    14 4 Отговор
    Ердоган и той ги кани на диалог, но сиртакоглавите са напомпани от макарончовците, че ако купят френски изтребители гърците ще победят турците. Сега остава да се бръкнем дълбоко в джобовете си за да подарим от залъка си на сиртакоглавите за да могат да си играят на стражари и апаши с фесовете. Франция ако беше по силна, фрегатата им нямаше да избяга от турците. Целта е да се продадат на сиртакоглавите изтребители, на каквато и цена, че те сиртакоглави и фесове ще се избият на кой им пука, Франция е далече
  • 3 Гост

    13 0 Отговор
    Папата ли трябва да ги помирява ? Къде е НАТО? А ние чий го дирим в това НАТО, приличащо на бандитска организация ?
  • 4 Само че

    7 11 Отговор
    Фанатичният луд Ердоган не иска диалог, иска война и всеки ден работи усилено за това с дела и действия. Разбира се, всичко това ще има същия ефект за турците, както действието на идола на Ердоган, Хитлер, имаше за германците.
  • 5 Някой

    5 1 Отговор
    иска да скара християни и мюсулмани които живеят в мир за сега!
  • 6 Серго

    6 2 Отговор
    Аз нещо не схващам...
    Папата, който е католик, иска да помири гърците, дето са православни с турците, дето са мюсюлмани ?!?!?!
    Все едно веган да се опитва да помири пчела с пчелояд. Ми те нямата никаква допирна точка ?!
    Папата да ме извини ,ама да взима легена, че има много и мръсни крака да мие. Надявам се да се научи и да пие водата след измиването!
    Позор!
  • 7 па па мобилът

    2 1 Отговор
    папизъмът у па па та,се обади
  • 8 Атила Хун Турски Каганат

    7 2 Отговор
    Папата да внимава да не дойде Атила пак че трябва да му се моли на колене.

    Коментиран от #10

  • 9 X.x

    1 0 Отговор
    Смешно е
  • 10 Goiko Mitich doide

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Атила Хун Турски Каганат":

    ТУРСКИ КАГАНАТ?????Галеба на луната ще да е бил .Тук на земъта такоу чуду няма бре ЙОК .Те съвремениците на Хуните не са ли знаели че са Турци които са тур сики едва от 1922 от сарфоша памак Кемал.Бе БЕЕЕЕ не бяха ли тъй наречените хуно българи прабългари демек БЪЛГАРИТЕ които го нацепват на и без това разцепения като Кемал Реис от Лимнос на две каганат???В древния български календар няма нито едно наименование дума буква пък хич която да го свързва с ТЮРКСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА няма етническа такава.