Last news in Fakti

6 Септември, 2020 20:25 2 587 9

Мигрантската вълна се активизира

  • бежанци-
  • кипър-
  • мигранти

Четири лодки с бежанци достигнаха Кипър през последните 48 часа

Мигрантската вълна се активизира - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кипърските власти са под тревога след пристигането до бреговете на острова на четири лодки, превозващи сирийски и ливански мигранти, в рамките на 48 часа. Кипърската полиция заяви днес, че четири плавателни съда, превозващи общо 123 мигранти, са се появили край източния и южния бряг на острова през последните два дни, като на около половината от тях им е било разрешено да слязат на брега.

21 мигранти останали на борда на лодка, която се носи в морето югоизточно от Кипър след авария на двигателя. Полицията заяви, че три жени и девет деца са били свалени от лодката и прехвърлени в кипърска болница като предпазна мярка.

Други 33 мигранти на борда на лодка, която полицията засякла на 22,5 километра южно от кипърския бряг вчера, са прехвърлени на друг плавателен съд и изпратени обратно в Ливан.

Членката на ЕС Кипър и Ливан имат споразумение за предотвратяване на пристигането на мигранти на острова.

Същевременно 51 мигранти са били настанени в приемен център, след като лодката им, идваща от Ливан, стигнала до скалист плаж в контролираната от ООН буферна зона, отделяща отцепилата се турска северна част от гръцката южна част.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 4 Отговор
    Ами сега византийците с емигрантите ли ще воюват или с ердо 😂😂😂
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ъъъъъъ

    33 2 Отговор
    И в Италия приемат бежанци, а имат забрана към половината държави в Европа. Заради лудата Меркел, сега Европа е пълна с аборигени, които раждат по 5 деца и след 20 години ще са мнозинство или поне в Белгия имат такъв страх, че на там са тръгнали.

    Коментиран от #6

  • 5 Covid 20

    31 4 Отговор
    Връщайте ги обратно, какво ги гледате?!
    Ако се действа с твърда ръка и останалите ще знаят и няма да тръгват към Европа, аман от либерастия!
  • 6 Някой

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ъъъъъъ":

    Нарочно го правят . Подмяна на местното население. Европейският народ е по- взискателен, по - образован, свикнал да мисли и избира а това вече е неудобно на елита, който е наднационален за това трябват нови роби, гладни , уплашени без дом и държава, бягащи от бомбардировките и кланетата и това е добре дошло за командващите, ще има човешки материал за всякакви нужди - евтина работна сила , медицински опити , донори на органи и т.н.
  • 7 Макрон отиде два пъти в Ливан

    12 0 Отговор
    И резултатите не закъсняха.
  • 8 Госта

    2 0 Отговор
    Като стреляте по 10-15 лодки и другите ще знаят за какво иде реч,стегнете се бе гейтаци!!!
  • 9 Разум

    2 0 Отговор
    Това по същество а расова и/или религиозна атака срещу бяла Европа.