Last news in Fakti

9 Септември, 2020 15:56 2 686 6

Откриха най-голямото гробище на мамути

  • мексико-
  • гробище-
  • мамути-
  • археология-
  • мамут

Археолозите твърдят, че са работили много внимателно

Откриха най-голямото гробище на мамути - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Археолози с каски и маски за лице внимателно отстраняват земята от огромните кости на мястото, където се строи новото летище в Мексико Сити, където строителните работи разкриха огромно находище на мамутски скелети, предаде AFP.

Останките на десетки изчезнали гиганти и други праисторически същества са открити в Зумпанго в северния край на столицата, който лежи на дъното на пресъхнало древно езерно корито, предаде Dariknews.bg. "Повече от 100 отделни мамути, древни камили, коне, бизони, риби, птици, антилопи и гризачи вече са възстановени", каза ръководителят на археологическия екип Хесус Канторал. Смята се, че повечето животни са бродили по Земята преди 10 000 - 25 000 години.

Археолозите твърдят, че са работили много внимателно, за да гарантират, че ценните останки се съхраняват по време на работата по изграждане на летището, което президентът Лопес Обрадор обеща да бъде открито през март 2022 г. Експертите смятат, че голямото количество мамути са били привлечени в района от храната и водата, осигурени от езерото, съществувало в праисторически времена. „Мястото е предлагало богати природни ресурси - достатъчно, за да могат тези огромни животни да оцелеят дълго и в продължение на много поколения“, каза археологът Арасели Янез.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    4 9 Отговор
    Защо,постоянно вадите хора от гробници и животни от земята?Най-нормалното нещо е някой,ако е погребан или нещо е умряло да си е в земята.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Китодар

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "миш":

    Да, нормално е, но дали е толкова нормално да откриеш скелет на 20 000 хил. години? От него можеш да разбереш много за миналото, за което не знаем почти нищо, ако се върнем само 1500 г. назад.
  • 3 Естествено

    12 5 Отговор
    Науката, за 1 век, е дала толкова много знание и отговори, докато религията за 20 века, само е подтискала нуждата за знание, а това е превърнало хората в крайни егоисти и е натрупало толкова много омраза. Религията, най-голямото престъпление срещу човечеството

    Коментиран от #6

  • 4 Епа

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "миш":

    Ако и животните от едно време трупаха бетонни отпадъци на гробовете на покойните им роднини, сега тия хора щяха да копаят паметни плочи, а това със сигурност ще се случи в бъдещето
  • 5 Сертифициран руский пеерас

    2 6 Отговор
    Просто е имало брутален инцест.Кой кого сварвал и осемеявал и затова им се е скапало поколението като например брат се сношава със сестра си.....нормално за руските степи.
  • 6 Гост6

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Естествено":

    Не религията е виновна,а простотията, ти разлика не правиш явно?
Новини по държави: