Last news in Fakti

20 Октомври, 2012 18:24 534 0

Ал Кайда не стояла зад атаката в Бенгази

  • ал кайда-
  • бенгази

Разузнавателните служби на САЩ не са открили доказателства, че атаката срещу американското консулство в Бенгази миналия месец е била наредена от терористичната мрежа "Ал Кайда", съобщи в. "Лос Анджелис таймс".

Позовавайки се на анонимни официални представители и на очевидци, вестникът пише, че атаката, при която бе убит американският посланик Кристъфър Стивънс и други трима американци, е била "осъществена при минимално ниво на планиране". "Нападателите показаха висока степен на дезорганизация. Някои са се присъединили към нападението по време на неговия ход, някои не са имали оръжие, а други изглежда са се интересували единствено от грабеж,", заяви един от служителите.

Според друг официален представител, цитиран от вестника, "няма никакви разузнавателни данни, че нападателите са планирали нападението предварително, с дни или седмици".

Повечето доказателства налагат извода, че "атакуващите са предприели нападението спонтанно", след като са научили за насилието пред посолството на САЩ в Кайро, смята други представител, на който се позовава изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА